reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bolesne skurcze 19/20 tc

Blondyna544

Zaciekawiona BB
Witam
Przez ostatni tydzień miałam dużo stresów i awantur wokół siebie. Nigdy nie skarzylam sie w ciazy bo nie mialam duzych bolow, wiec normalnie pracowalam w domu czy na podworku w gospodarstwie. W piątek wieczór poczułam pierwszy silniejszy ból w dole brzucha który zgial mnie w pół. Potem powtórzył się w nocy tak jakby skurcz, silny ból po nim już jednostajny i w końcu lekki. W sobotę rano doszedl przy nim ból w kregoslupie. Wcześniej rano czułam napięcie brzucha i nie mogłam leżeć prosto tylko na boku z podkulonymi nogami. Niestety bóle powtorzyly się wieczorem więc wzięłam nospe wieczorem w sobotę. Po niej dostałam jeszcze raz takiego ataku, ale noc przespalam. Dziś rano otworzylam oko i znów ból brzucha coraz intensywniejszy-apogeum- i stopniowe zmniejszanie. Wzięłam znów nospe. Zmniejszyło się trochę napięcie brzucha. Dodatkowe objawy są normalne kłucie w jajnikach, bokach, dużo śluzu. Nie szłam na pogotowie zawracac im głowy bo mają tam powazniejsze przypadki niż ja. Tylko czy daje lykac wciąż nospe i czekać za 2 tygodnie na wizytę czy spróbować znaleźć jutro lekarza ? Czuję że dziecko się rusza ale wczoraj dość chyba niespokojnie bo pierwszy raz cały dzień wciąż je czułam. To moja 1 ciaza
Dziękuję za wszelkie odpowiedzi :)

reklama
Dokładnie jak dziewczyny piszą jedz na IP, biegunka, skurcze, śluz mogą być oznaka skracania szyjki/ zbliżającego się porodu

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Bo wszystko ucichlo.
Zrobisz jak uważasz. Twoja ciąża, Twoje dziecko, Twoja sprawa.
Jednak według mnie- i jak widać, według wielu innych użytkowniczek forum, źle posępujesz. Skurcze, śluz, biegunka. Wiele porodów zaczyna się właśnie w taki sposób. Szyjka się otwiera, stąd śluz, a biegunka występuje często, jako oczyszczenie się organizmu przed samym porodem. Obyśmy się tu wszystkie myliły, ale uważam, że pojechanie na ip i sprawdzenie, czy wszystko jest ok Ciebie nic nie kosztuje. A jeśli się nie daj Boże coś stanie, to Ty nigdy sobie nie wybaczysz swojej opieszałości. Szpitale i pracujący tam lekarze są od tego, by pomagać również w takich sytuacjach, a Ty piszesz o zawracaniu im głowy?? Twoim zdaniem z czym się jedzie do szpitala będąc w ciąży, by móc mówić o poważnym przypadku? Z widoczną główką między nogami?
19/20 tydzień ciąży, to zdecydowanie za wcześnie na poród i ja osobiście nie mogłabym spokojnie spać, bez upewnienia się, że że mną i moim dzieckiem wszystko jest w porządku.
Przepraszam za to co napisze, bo być może moja ocena jest zbyt pochopna, ale w moim odczuciu nic nie robiąc (łykanie nospy to dla mnie żadna reakcja) postepujesz bardzo lekkomyślnie.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja i tak pojechalabym sprawdzić co się dzieje. Nie powinnaś bagatelizować takich objawów.będziesz mamą i jesteś odpowiedzialna za dziecko.jesteś w ciąży i masz prawo gorzej się czuć i częściej odpoczywać.nie możesz wszystkiego robić sama.ciąża to stan odmienny i bardzo często wymaga zmian w naszym życiu, również tych dotyczących pracy.mówi się, że ciąża to nie choroba ale co za dużo to nie zdrowo.dziewczyny mają absolutną rację co do wizyty u lekarza. Sama spędziłam miesiąc w szpitalu przez rozwieranie się szyjki, a wcześniejszą ciążę straciłam.takie objawy to nie żarty i należałoby je sprawdzić a nie próbować przeczekac

Do góry