reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bóle podbrzusza

wiecie najgorsze jak człowieka przeszyje taki ból podbrzusza ,ze ja np musze byc przez chwile az zgieta trudno wtedy sie nie stresować ::) ale tłumacze sobie wtedy ,ze macica sie rozrasta dzidziatez rosnie i oi

reklama
Serduszko, tez kilka razy takie bole mialam, ze az sie ruszyc nie moglam, nic pzyjemnego, ale na pewno bedzie wszystko dobrze :) jestesmy dobrej mysli i Ty tez badz :)

biedactwo serduszko tak wlasnie jest rozrasta sie dzidzi i macica rozciaga , polez wtedy odpoczni , szkoda mi to slyszec i mam nadzieje ze juz niedlugo

Ja też mysłałam, że bóle jajnika i skurcze są spowodowane rozciąganiem macicy (bo po prawdzie są). Jednak jak mi podskoczyło ciśnienie do 140/90 a jestem niskociśnieniowcem i to paskudnym, bo normę miewam zazwyczaj w porywach 90/60 i wylądowałam u ginekologa to się okazało, że te skurcze są skutkiem nie tylko rozciągania macicy. Dostałam jak na razie 30-dniowe zwolnienie z przykazaniem niedenerwowania się. Relanium na kilka dni i Luteinę.
Najważniejsze, że na usg było widać jak maleństwo się porusza :) To moje pierwsze dziecko, a że staraliśmy się o nie z mężem ponad 1,5 roku, to się nieco denerwuję.
Choleryczkom w życiu trudniej :p

Dużo spokoju i odpoczynku wszystkim nerwusom życzę :)

No to ja musze podziekowac :)

Cholerykiem jestem wybitnym, ale na szczescie na razie oprocz ostatniej sytuacji nic mi nie jest :)

Trzym sie cieplo i duzo odpoczywaj :)

Ja mam dzisiaj jakieś bóle z prawej strony, a w nocy, jak się obracałam to tak mnie zakuło z tej samej strony. Właściwie to nie są one jakieś mocne, ale chyba przełożę moją wizytę z przyszłego tygodnia na ten czwartek, bo jakoś się stresuję.

K@si@ mialam tak w ciazy z Marcinkiem. Uwielbial naciskac na jelita, kiedys tak sie wkrecil, ze wyladowalam na izbe przyjec w szpialu, bo nie dalam rady sie ruszac z bolu i byo podejrzenie zap.wyrostka. Rozmasowano mi badaniami i rozeszlo sie po kosciach.

a mnie nadal boli i to coraz gorzej tak sie boje w sobote mam wizyte i czarne mysli ,tak czarne ,ze mąż az na mnie krzyczy :mad: ale boli mnie i to i w pachwinach i na srodku i po bokach no spa nawe ostatnio biore ale nic nie pomaga

serduszko: mnie też dzisiaj bolało bardziej niz zwykle... może coś wisi w powietrzu?

tylko sie nie denerwuj, bo to nie wpływa dobrze na dzidzię - może ona też się denerwuje, że Ty się denerwujesz...

reklama
A wiecie, ze i mnie pobolewa bardziej niz normalnie...

Jakis takis glupi dzien dzisiaj...

Do góry