reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

BigChild - czytałam, że w ty okresie ciązy ciężar macicy uciska głowne żyły w miednicy. Dlatego zapewne masz takie odczucie. Od tego mogą być hemoroidy, ale nie muszą.
Niestety Kochane - III trymestr - to duża ilość dolegliwości mniejszych i większych. Dzieciątko jest już duże, macica wielkości piłki - dużo zmian hormonalnych... Wszystkie dolegliwości musimy niestety znieść. Jedyne co może niepokoić to regularne silne skurcze powiązane z bólem i krwawienie. A cała reszta - uroki ostatniego trymestru i trzeba z tym zyć. Dobrze, że możemy się tutaj wyżalić - bo wszystkie przechodzimy przez to samo - uuuffffffffffffff

reklama
Dziewczyny myślałam że umrę...
Mam zapalenie ucha wewnętrznego. Zaczeło się od kataru i bólu gardła... Miałam niemiłe przeprawy w trzech szpitalach odsyłali nas jak jakieś piłeczki :( mam antybiotyk i przeciwbólowe. Reszta jak dojdę do siebie.

dziewczyny ja zaliczyłam pierwszą wizytę w szpitalu! w takim stresie jechałam a to się okazało, że nic się nie dzieje.. jeszcze na wizycie u lekarza żaliłam się że mało ruchów czuję, bo faktycznie raz, dwa razy dziennie lekkie.. a tu wczoraj cały dzień mi sie wierciła i jak już w łóżku leżałam to tak szalała jak nigdy! i to od 14 do 12 w nocy praktycznie bez przerw.. rano o 6 obudziłam się i znów szaleje maleństwo aż o 9 zadzwoniłam do mojej gin, myślałam że mnie uspokoi a ona mi kazała na ktg do szpitala jechać.. tam zrobiły mi położne i nawet lekarza nie widziałam bo one zaniosły do niego wynik i wszystko ok! eeeh trochę się zestresowałam jak kazała mi tam jechać ale chociaż wiem że wszystko ok i widziałam porodówkę i panie położne :) a mała ciągle się rusza bardziej niż jeszcze 3 dni temu ale już z przerwami.. no to się wygadałam! :)

Maluchy to potrafią nas do "gorączki" doprowadzić:-)albo mają lenia na maxa albo wariują jak szalone, wiem coś o tym. Moja też tak figluje non stop z przerwami chyba na 5min drzemke;-)
Ale dobrze,że się uspokoiłaś:-)

Moja też tak figluje non stop z przerwami chyba na 5min drzemke;-)
Ale dobrze,że się uspokoiłaś:-)
a widzisz mogłam tu zapytać to by mnie napewno uspokoiło, że tak tez dziecko może się zachowywać.. bo do tej pory zdecydowaną większość dnia przesypiała..i to było dla mnie zrozumiałe a teraz więcej wariuje a mało śpi.. oby nie zostało jej to i nie była taka po porodzie :p:)

Hej
Bebzonik oj bidulko,kuruj sie szybko!
Wakako dobrze że pojechałaś to teraz możesz byc spokojna że maluszek tak ci daje porządnie o sobie znac.Mój synek jest raczej z tych średnio aktywnych ale powiem Ci e z czasem jak rośnie to jegu ruchy były bardziej zdecydowane i dużo częstsze i przerw w aktywności jest mniej niż wcześniej.

a widzisz mogłam tu zapytać to by mnie napewno uspokoiło, że tak tez dziecko może się zachowywać.. bo do tej pory zdecydowaną większość dnia przesypiała..i to było dla mnie zrozumiałe a teraz więcej wariuje a mało śpi.. oby nie zostało jej to i nie była taka po porodzie :p:)

Moja córcia pierwsza też była taka nadpobudliwa w brzuchu i niestety jej to zostało do dziś:tak:ale nie musi tak być, to zależy od temperamentu dziecka:-)

Moja córcia pierwsza też była taka nadpobudliwa w brzuchu i niestety jej to zostało do dziś:tak:ale nie musi tak być, to zależy od temperamentu dziecka:-)

Moja mala tak czasami szaleje w brzuchu ze mam wrazenie ze zaraz z niego wyskoczy :D Ale ciesze sie bardzo ze jest ruchliwa :)

Ja wczoraj dostalam zapalenie pecherza!!! Normalnie caly wieczor i noc nie moglam sie ruszac z bolu a dzisiaj o 8:00 rano musialam jechac na egzamin do krk :/// masakra, telefon do ginka wczoraj i mam furagine 3x2, juz dzisiaj jest lepiej ale wczoraj bylo tragicznie... no i te hemoroidy dodatkowo mnie jeszcze mecza...
A mala na to wszystko sika i wierci sie w najlepsze :D

reklama
bebzonik, mononoke bardzo wam wspolczuje to akurat jedne z najbardziej bolesnych dolegliwosci jakie was dopadly :-(
Ja mam od kilku dni takie dziwne krociutkie skurcze w pochwie ktore czasami ciagnal do tylu i nie wiem co o nich myslec. Co to moga byc za skurcze :baffled: Moze wiecie o co chodzi? Przeciez to nie sa skurcze macicy, bo macica zdecydowanie wyzej jest :-/
Nic mi do tego nie leci, nie mam zadnych dodatkowych objawow tylko te kilkusekundowe bolesci ze az czasami musze oddech zatrzymac zeby bardziej nie bolalo :-(

Do góry