reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

reklama
bbuuuuu...
jestem chora. Boli mnie bardzo gardło i mam mega zawalony nos. Co za porażka ! Ostatnio pilnowałam dwoje chorych dzieci i mam za swoje. Na gardło w aptece Pani dała mi cukierki z szałwią i miodem i troszkę mi ulżyło. Tylk co z tym katarem ???

Bebzonik - szałwia nie wskazana... ale może jakieś małe stężenie w tych cukierkach jest, że aptekarka Ci poleciła...
Proponuje mleko z miodem kilka razy dziennie - ja piłam z gryczanym, ale chyba lipowy na przeziębienie lepszy. Konfitury malinowe. No i nieszczęsny czosnek. Ten ostatni to dla mnie masakra, ale było źle i pomógł.
Trzymaj się i zdrowiej

Bebzobik ja mam do ssania tabletki ISLA trochę nawet działają, tantum verde do psikania i rutinoskorbin. Też przeziębiona jestem. Ale to chyba bardziej alergia u mnie :(
Z katarem radzę sobie ciężko :-) kropli nie mozna, są jakieś tam co można, ale mnie nie pomogły, nie pamiętam nazwy. Stosuję maść majerankową pod nos, sól morską, a podusię skropiłam trochę kropelkami olbas, pomaga....

Dobre jest mleko z miodem i wyciśniętym czosnkiem.A dobrym patentem na czosnek jak ktoś go nie lubi to jest taki czosnek który jest w solance w której kisiły się ogórki ma te same właściwości a nie śmierdzi ;-).Na rynkach często mają tam gdzie sprzedaja kiszone ogórki z beczek.

Bebzonik- spróbuj inhalacji z gorącej wody z dodatkiem olejku eukaliptusowego,często oczyszczaj nos, pij dużo płynów o temp.ciut wyższej niż temp.pokojowa i odpoczywaj wtedy organizm szybciej upora się z infekcją...a tak maść majerankowa,czosnek,miód,wit.C
ja od kiedy jestem w ciąży staram się unikać dzieci,to zwykle one mnie zarażały katarami,grypami itd. teraz bardzo uważam na kontakt z chorymi nie tylko dziećmi ale też dorosłymi...polecam tą formę "obrony"przed zarazkami:-)

JA zauwazylam u siebie takie cos i musze to skonsultowac z wami.
O bolu brzucha jak na okres juz mowilam, nie wiem czy mam sie martwic tym. Ale mam jeszcze jeden rodzaj bolu, taki bol w okolicy hmm odbytu jakby, takie twardnienie w tamtym miejscu, ze czuje sie jakbym miala pelna pupe, jakby zatwardzenie, sama nie wiem jak to nazwac. I takie mam jakby skrety czy cos. Co to moze byc? Ma ktoras takie cos?

JA zauwazylam u siebie takie cos i musze to skonsultowac z wami.
O bolu brzucha jak na okres juz mowilam, nie wiem czy mam sie martwic tym. Ale mam jeszcze jeden rodzaj bolu, taki bol w okolicy hmm odbytu jakby, takie twardnienie w tamtym miejscu, ze czuje sie jakbym miala pelna pupe, jakby zatwardzenie, sama nie wiem jak to nazwac. I takie mam jakby skrety czy cos. Co to moze byc? Ma ktoras takie cos?

Wiesz to może być spowodowane uciskiem macicy i dziecka na miednicę, czasem też tak mam. Zresztą na jelita macica też bardzo uciska więc stąd możesz czuć tą pełność.

Ja za to martwie się, że może mi się rozchodzić spojenie łonowe. Od ponad tygodnia mam bóle w pachwinie i promieniuje do kości łonowej, jak duzo chodze to ból jest okropny, albo nie raz z łóżka wstać nie mogę. Poczytałam troszkę i to są właśnie objawy rozchodzącego spojenia łonowego. za dużo łaże i nosze stąd to wszystko. Na szczęście 30 ide do lekarza i powiem o tym.

reklama
Na pewno się przygotowują ale takie bóle powinny występować przed porodem tak ok 8 miesiąca ciąży. Nie wiem może mała jest duża i uciska miednice?:dry:
A Ty kochana się nie zamartwiaj, ja też mam czasem bóle jak na @ ale takie lekkie. Jak to mój stary z pierwszej ciąży gin powiadał " jak by nic panią nie bolało w ciąży to by oznaczało, że pani nie żyje";-) taka mądrość:-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry