reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

bóle głowy

nessi,
ja właśnie też sie borykam z zatokami. przed ciążą brałam sterydy, i gdyby nie pomogły w 3 miechy to zabieg. ale zaciążyłam i wszystko poszło w odstawke.
i tak jadę generalnie cala ciaze na apapie. conajmiej 2 razy na dobe..
no i wlasnie wem, ze apap mozna brac w ciazy!

reklama
Dziewczyny bez przesady że w ciąży nie można nic brać oprócz paracetamolu.Ja też jestem migrenowcem i w ciąży ataki zamiast się zmniejszyć to miałam je częsciej i jak tylko czułam że zaczyna mnie boleć głowa to brałam pyralginę lub ibuprom bo w przeciwdziałaniu migrenie najwazniejszy jest czas im szybciej tym lepiej bo jeżeli pojawią się wymioty to już jest za późno niestety.Ja z powodu bólu głowy w 14 tyg ciąży trafiłam na patologię i tam podawali mi Pyralginę w zastrzykach.

mnie bóle głowy zaczęły męczyć w II trymestrze i trwały niestety przez cały ten okres... Lekarz pozwalał mi barc apap, co nie pomagało całkowicie miałam jakąs wode lipowa bo podobno to powinno pomóc ale jak dla mnie porażka. U mnie działało tylko i wyłącznie położenie sie na prawym boku z głowa połozona nieco nizej niz reszta ciała... jednak gdy ból dopadał mnie w jakichs miejscach publicznych to niestety pozostawało mi tylko dojsc jak najszybciej do miejsca gdzie da sie usiąść, lub do domu. Podczas pólu głowy czesto przytykały mi sie uszy i miałam spore zawroty głowy,a ciśnienie było w normie.

Nie wiem czy zadaję pytanie w odpowiednim dziale....?
Czy ZZO może wywołać atak migreny w trakcie lub zaraz po porodzie?
Bo leżąc niedawno 3 dni w Matce Polce właśnie coś takiego usłyszałam od ginekologa:confused:
I jestem ciekawa czy któraś z was czegoś takiego doświadczyła?

Tak to prawda, ja miałam bóle migrenowe po ZZO a właścieiw ZZO nasiliło częstość ataków. Jest to jedno z powikłań ZZO, dletego by tego uniknąć należy grzecznie leżeć 12-24h po ZZO na płasko i nie podnosić głowy

A czy migrena nie jest wskazaniem do cesarki? Spotkałam się z przypadkiem, gdzie znajoma miała atak migreny podczas porodu :( I wzięli ją na cesarkę. Nie wiem co u Was wywołuje migrenę, może taki właśnie długotrwały wysilek? Bo przy ataku migreny z porodu chyba nici ...

Do góry