reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

bóle głowy

ja jestem na poczatku 20 stego tygodnia iiiii od 5 miałam okropne wymioty pare razy dziennie nie mogłam nic jesc od wszystkiego było mi niedobrze..... aaaaaaaaaaaaa teraz z dnia na dzien jest lepiej dalej wymiotuje ale raz dziennie lub wcale za to wystepuja inne dolegliwosci - zmeczenie, bóle i kłócie w żełądku... wiec jestem nastawiona ze tak juz bedzie na szczescie wyniki badan mam ok iiiii dzidzia rozwija sie prawidłowo

pozdrawiam

reklama
Witaj!!!Tez tak mialam do drugiego miesiąca....na szczescie minęlo:)tyle tylko ze teraz pojawiły się bóle krzyza i promieniowanie aż do posladka,to okropny ból!!!no i omdlenia....generalnie jedno się konczy...drugie się zaczyna...taki Nasz los;(Pozdrawiam!

Boże! Jeszcze na domiar złego dopadło mnie straszliwe przeziębienie...łamie mnie w kosciach boje się ,ze to grypa..leże w łóżku biore rutinoscorbin,pije herbate malinowa z miodem,i syrop *spam*..jednak nic mi nie pomaga...niedługo zwariuję!!!!

Całodzienne mdłosci, totalne zmęczenie, bóle głowy, ogólna niechęć do zycia i inne tego typu atrakcje minęły mi jakoś po 14 tygodniu. Takze glowa do góry, drugi trymestr jest z reguły przyjemniejszy, teraz bolą mnie już "tylko" plecy i z powodu krótkiej szyjki mam sie oszczedzac, co jest wbrew pozorom łatwe, bo bardzo szybko sie mecze i często mi słabo ale to nic w porownaniu z dolegliwosciami 1wszego trymestru.

Ostatnia edycja:
Niestety nikt nie mówił,że będzie łatwo:sorry2: Ciąża ma tez swoje przykre strony a nawet ich wiele.Musisz być silna i jakoś przez to wszystko przejść.Szczególnie trudno jest na początku ale każda z nas to przechodzi więc Ty też dasz rade!:tak:

Mnie też na początku bolała głowa i miałam straszne nudności szczególnie wieczorem, wszystko przeszło ok 4 miesiąca. Takie są niestety uroki ciąży, musisz przeczekać, głowa do góry, dasz radę:-D

ewiiiii ja miałam tak samo jak ty,mdłości ,wymioty, bóle głowy, obolałe piersi, węch lepszy od psa!!! drażniły mnie zapachy smażonego mięsa,gotowałam tylko zupy bo nic innego nie dałam rady, dużo spałam i leżalam trwało to około 6 tygodni w 14 tygodniu przeszło a teraz jest wszystko dobrze...musimy to przetrwać...zazdroszcze dziewczyną które tego nie musiały przechodzić :) powodzenia

Boże! Jeszcze na domiar złego dopadło mnie straszliwe przeziębienie...łamie mnie w kosciach boje się ,ze to grypa..leże w łóżku biore rutinoscorbin,pije herbate malinowa z miodem,i syrop *spam*..jednak nic mi nie pomaga...niedługo zwariuję!!!!

Jak skoczy Ci temperatura do 38 lec do lekarza, albo szpitala. Niestety przy niższej temp. nie reagują, a przy tej już muszą, bo to zagrożenie dla dziecka. W aptece jak byłam przeziębiona robili przerażoną minę, a na której było wyrysowane ' o nie ciąża, co jaj mam jej dac, o nie.....' mało pomagali, nie ważne, która apteka.

reklama
witam, ja nie mam problemu z migrenowymi bólami głowy, za to bywają u mnie zwyczajne bóle głowy i pomagają mi banany:) wiem, wiem, brzmi to śmiesznie, ale na początku ciązy dowiedziałam sie o tym od mojej koleżanki, w bananach jest jakiś naturalny środek przeciwbólowy i powiem Wam szczerze że mi to pomaga. Gdy tylko zaczyna boleć mnie głowa jem 2 banany i przechodzi a dziecku z pewnością nie zaszkodzi:)

Do góry