Dziewczyny, jestem przerażona. Podobno zęby trzeba wyleczyć przed zajściem w ciąże ale umówmy sie… nie zawsze zajście w ciąże jest super zaplanowane… u nas nie bylo… Ogromnie sie cieszymy ale jak na złość zaczął mnie pobolewac ząb i nie wiem co teraz zrobić. Jestem w 14 tc. Chyba nie powinnam decydować sie na leczenie, no nie? Ale co bardziej może zaszkodzic dziecku? Kurcze....
reklama
D
Deleted member 176021
Gość
Możesz iść na spokojnie do dentysty. Z bólem i w ciąży nasz pierwszeństwo.
jasani
Fanka BB :)
Zdecydowanie idź do dentysty. Masz zamiar całą ciążę się męczyć z bólem? W ciąży nie ma przeciwwskazań do leczenia zębów.Dziewczyny, jestem przerażona. Podobno zęby trzeba wyleczyć przed zajściem w ciąże ale umówmy sie… nie zawsze zajście w ciąże jest super zaplanowane… u nas nie bylo… Ogromnie sie cieszymy ale jak na złość zaczął mnie pobolewac ząb i nie wiem co teraz zrobić. Jestem w 14 tc. Chyba nie powinnam decydować sie na leczenie, no nie? Ale co bardziej może zaszkodzic dziecku? Kurcze....
Pytałam o to swojego lekarza na początku ciąży, powiedział, że po 12 tc spokojnie mogę iść.Dziewczyny, jestem przerażona. Podobno zęby trzeba wyleczyć przed zajściem w ciąże ale umówmy sie… nie zawsze zajście w ciąże jest super zaplanowane… u nas nie bylo… Ogromnie sie cieszymy ale jak na złość zaczął mnie pobolewac ząb i nie wiem co teraz zrobić. Jestem w 14 tc. Chyba nie powinnam decydować sie na leczenie, no nie? Ale co bardziej może zaszkodzic dziecku? Kurcze....
jasani
Fanka BB :)
Dziwny lekarz, ja leczyłam zęby na samym początku ciąży. Gorszy jest stan zapalny i ból, niż pójście do dentysty wcześniej niż przed 12 tc.Pytałam o to swojego lekarza na początku ciąży, powiedział, że po 12 tc spokojnie mogę iść.
reklama
Akurat ja problemu nie miałam, pytałam zapobiegawczo. Nie wiem może chodzi o znieczulenie...Ciężko mi powiedzieć dlaczego tak odpowiedział.Dziwny lekarz, ja leczyłam zęby na samym początku ciąży. Gorszy jest stan zapalny i ból, niż pójście do dentysty wcześniej niż przed 12 tc.