reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból zęba w ciąży

Ja mialam taki problem z 8 ból nie do wytrzymania . Nie mogłam wyrwać więc mi ją zatruto i czekam na koniec ciąży by ją wyrwać. Stan zapalny jest groźny idz do dentysty niech obejrzy

reklama
Ja miałam wyrywana ósemkę w ciąży bez problemu. Znieczulenie to też nie problem. Natomiast nie wiem, jak to jest, skoro bierzesz leki na rozrzedzenie krwi. Tu może być problem jednak. Idź do dentysty i on ci na pewno wyjaśni co i jak.

Kochana nie zwlekaj tylko idź do dentysty. Ja też się bałam, bo ciąża była zagrożona i tak mnie trachnęło na miesiąc przed porodem, że cały czas crp miałam podwyższone. Niestety leżałam już na patologii ciąży i nie było jak zrobić porządku z tym zębem. W rezultacie zaraz po porodzie kanałówka, a rok po kanałówce złamał się i jako pamiątkę po ciąży mam straconą piątkę.
Może wyrwania lekarz się nie podejmie, ale zaleczy go do czasu rozwiązania. Większa szkodę zrobisz maluszkowi faszerując się lekami przeciwbólowymi i narażając się na stan zapalny, niż poprzez podanie znieczulenia i leczenie zęba.
Moja koleżanka w ciąży leczyła normalnie zęby. Także nie zastanawiaj się tylko sio do dentysty.

Cześć dziewczyny, jestem w 20 tygodniu ciąży i wczoraj zauważyłam że kruszy mi się ósemka, przez parę godzin mnie bolało i przeszło, ciąże od początku mam zagrożoną i biorę tabletki na rozrzedzenie krwi więc z byle czego mam krwotok
Nie wiem czy mam iść wyrywać tę ósemke czy poczekać i już po porodzie
Może coś mi poradzicie

Nie zwlekaj idź do stomatologa niech zerknie.
Przeciw zapalenie rumianek spróbuj. szałwia w ciąży nie wskazana.
Mnie kilka dni przed cc zaczął boleć ząb, a stomatolog żaden nie przyjmował bo to te obostrzenia.
Co 10 minut potrafiłam masować szczoteczką do zębów z niewielka ilością pasty i płakałam płynem do płukania jamy ustnej lub okłady i mijało mogłam zasnąć też przynajmniej.

Nie zwlekaj idź do stomatologa niech zerknie.
Przeciw zapalenie rumianek spróbuj. szałwia w ciąży nie wskazana.
Mnie kilka dni przed cc zaczął boleć ząb, a stomatolog żaden nie przyjmował bo to te obostrzenia.
Co 10 minut potrafiłam masować szczoteczką do zębów z niewielka ilością pasty i płakałam płynem do płukania jamy ustnej lub okłady i mijało mogłam zasnąć też przynajmniej.
Mam pytanie, i mimo tego bólu zęba nie było problemu ze zrobieniem cc? Bo ja też za kilka dni mam termin cc a akurat coś odezwał mi się ząb (miesiąc temu miałam kontrolę i wszystko było ok u dentysty). A stomatolog może mnie przyjąć dopiero w poniedziałek 😥 bardzo się boję , że to może mieć wpływ poważny na cc i maleństwo 😥

reklama
Mam pytanie, i mimo tego bólu zęba nie było problemu ze zrobieniem cc? Bo ja też za kilka dni mam termin cc a akurat coś odezwał mi się ząb (miesiąc temu miałam kontrolę i wszystko było ok u dentysty). A stomatolog może mnie przyjąć dopiero w poniedziałek 😥 bardzo się boję , że to może mieć wpływ poważny na cc i maleństwo 😥
Miałam ból dzień przed cc. Będąc na oddziale już. Dostałam paracetamol. Ból minął. Cesarka bez komplikacji.

Do góry