reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból w dolnej partii pleców a ciąża? Pomocy!

Każdą odpowiedź negujesz, że niemożliwe, czyli co, czekasz, aż któraś Ci napisze, że to objaw ciążowy?
Zdecydowanie za wcześnie na odczuwanie jakichkolwiek objawów ciążowych, a ból może być spowodowany milionem różnych czynników.
Nie wkręcaj sobie nic, czekaj cierpliwie, a jak ból Cię niepokoi - idź do lekarza.
Nie neguje, tylko wykluczam. I nie, nie czekam az ktos mi powie, ze to ciaza. Jakbys czytala ze zrozumieniem, to nie pisalabys tak. Sama powiedzialam, ze to za wczesnie :)
Dlatego pytam czy ktos z Was cos takiego mial.
A z wizyta u lekaza ciezko, poniewaz pracuje w domu i na prawde mam tego sporo.

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to uzyskałaś odpowiedź - u jednej taki ból to było przewianie, u drugiej rwa kulszowa, u trzeciej nerwoból, u czwartej owulacja, a u piątej coś z nerkami, wybierz sobie, co Ci pasuje.

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie tego typu ból okazał się zapaleniem stawów krzyżowo-biodrowych. I manifestuje się przede wszystkim przy schylaniu, leżeniu na płasko na plecach i kilku innych czynnościach. Jeśli chorujesz na coś przewlekle, to może to objawem może być tego typu ból. Występuje przy toczniu, zesztywniającym zapaleniu stawów kręgosłupa, łuszczycowym i reumatologicznym zapaleniu stawów

U mnie tego typu ból okazał się zapaleniem stawów krzyżowo-biodrowych. I manifestuje się przede wszystkim przy schylaniu, leżeniu na płasko na plecach i kilku innych czynnościach. Jeśli chorujesz na coś przewlekle, to może to objawem może być tego typu ból. Występuje przy toczniu, zesztywniającym zapaleniu stawów kręgosłupa, łuszczycowym i reumatologicznym zapaleniu stawów
Hmm, nigdy problemow z plecami nie mialam. Wlasnie jedyne co to bolaly czasem na miesiaczke. Jesli nie przejdzie to chyba w koncu bede musiala oderwac sie od pracy i sprawdzic coz to takiego

Ja też nigdy problemów nie miałam, aż tu nagle zonk. Pracę masz siedzącą? Bo ja tak, całymi dniami za biurkiem. A to też niestety w końcu wpłynie na organizm.

Jeśli to jest problem z kręgosłupem i masz faktycznie tak mało czasu poszukaj autoterapii odcinka lędźwiowego/rwy kulszowej/stawu krzyżowo-biodrowego na YouTube. Jak coś pomoże to bardzo prawdopodobne że to to. Pamiętaj żeby takie eksperymenty nie opóźniły wizyty u lekarza i/lub fizjoterapeuty.

Przy zapaleniu stawów terapia manualna to jedno, ale konieczne są też odpowiednie leki, które troszkę przyhamują postęp choroby. Więc nie ma co odwlekać wizyty u lekarza i odpowiednich badań. P.S. Pewnie będą Cię chcieli wysłać na rtg stawów krzyżowo-biodrowych, wszystko zależy teraz od tego czy jesteś w ciąży

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hmm, nigdy problemow z plecami nie mialam. Wlasnie jedyne co to bolaly czasem na miesiaczke. Jesli nie przejdzie to chyba w koncu bede musiala oderwac sie od pracy i sprawdzic coz to takiego

Zdarza się,że mogą być dwie owulacje w jednym cyklu. Moja koleżanka tak właśnie miała. Nie wiem czy to rzadkie czy normalne ale zdarza się,a Twój organizm jest Cię w stanie zaskoczyć. Nawet jeśli wydaje Ci się,ze go znasz.
Dziewczyny wymienily Ci mnóstwo możliwości,z żadną swoich dolegliwości nie utozsamiasz,zatem zostaje Ci po prostu poczekać do spodziewanego terminu i ew.beta hcg;)
A jeśli będziesz w ciąży to czy praca czy cokolwiek innego,to znaleźć czas na lekarza musisz;)

Do góry