reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból w dolnej partii pleców a ciąża? Pomocy!

Każdą odpowiedź negujesz, że niemożliwe, czyli co, czekasz, aż któraś Ci napisze, że to objaw ciążowy?
Zdecydowanie za wcześnie na odczuwanie jakichkolwiek objawów ciążowych, a ból może być spowodowany milionem różnych czynników.
Nie wkręcaj sobie nic, czekaj cierpliwie, a jak ból Cię niepokoi - idź do lekarza.
Nie neguje, tylko wykluczam. I nie, nie czekam az ktos mi powie, ze to ciaza. Jakbys czytala ze zrozumieniem, to nie pisalabys tak. Sama powiedzialam, ze to za wczesnie :)
Dlatego pytam czy ktos z Was cos takiego mial.
A z wizyta u lekaza ciezko, poniewaz pracuje w domu i na prawde mam tego sporo.

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to uzyskałaś odpowiedź - u jednej taki ból to było przewianie, u drugiej rwa kulszowa, u trzeciej nerwoból, u czwartej owulacja, a u piątej coś z nerkami, wybierz sobie, co Ci pasuje.

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie tego typu ból okazał się zapaleniem stawów krzyżowo-biodrowych. I manifestuje się przede wszystkim przy schylaniu, leżeniu na płasko na plecach i kilku innych czynnościach. Jeśli chorujesz na coś przewlekle, to może to objawem może być tego typu ból. Występuje przy toczniu, zesztywniającym zapaleniu stawów kręgosłupa, łuszczycowym i reumatologicznym zapaleniu stawów

U mnie tego typu ból okazał się zapaleniem stawów krzyżowo-biodrowych. I manifestuje się przede wszystkim przy schylaniu, leżeniu na płasko na plecach i kilku innych czynnościach. Jeśli chorujesz na coś przewlekle, to może to objawem może być tego typu ból. Występuje przy toczniu, zesztywniającym zapaleniu stawów kręgosłupa, łuszczycowym i reumatologicznym zapaleniu stawów
Hmm, nigdy problemow z plecami nie mialam. Wlasnie jedyne co to bolaly czasem na miesiaczke. Jesli nie przejdzie to chyba w koncu bede musiala oderwac sie od pracy i sprawdzic coz to takiego

Ja też nigdy problemów nie miałam, aż tu nagle zonk. Pracę masz siedzącą? Bo ja tak, całymi dniami za biurkiem. A to też niestety w końcu wpłynie na organizm.

Jeśli to jest problem z kręgosłupem i masz faktycznie tak mało czasu poszukaj autoterapii odcinka lędźwiowego/rwy kulszowej/stawu krzyżowo-biodrowego na YouTube. Jak coś pomoże to bardzo prawdopodobne że to to. Pamiętaj żeby takie eksperymenty nie opóźniły wizyty u lekarza i/lub fizjoterapeuty.

Przy zapaleniu stawów terapia manualna to jedno, ale konieczne są też odpowiednie leki, które troszkę przyhamują postęp choroby. Więc nie ma co odwlekać wizyty u lekarza i odpowiednich badań. P.S. Pewnie będą Cię chcieli wysłać na rtg stawów krzyżowo-biodrowych, wszystko zależy teraz od tego czy jesteś w ciąży

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hmm, nigdy problemow z plecami nie mialam. Wlasnie jedyne co to bolaly czasem na miesiaczke. Jesli nie przejdzie to chyba w koncu bede musiala oderwac sie od pracy i sprawdzic coz to takiego

Zdarza się,że mogą być dwie owulacje w jednym cyklu. Moja koleżanka tak właśnie miała. Nie wiem czy to rzadkie czy normalne ale zdarza się,a Twój organizm jest Cię w stanie zaskoczyć. Nawet jeśli wydaje Ci się,ze go znasz.
Dziewczyny wymienily Ci mnóstwo możliwości,z żadną swoich dolegliwości nie utozsamiasz,zatem zostaje Ci po prostu poczekać do spodziewanego terminu i ew.beta hcg;)
A jeśli będziesz w ciąży to czy praca czy cokolwiek innego,to znaleźć czas na lekarza musisz;)

Do góry