reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BÓL!!!pleców w ciąży

termofor albo worki żelowe które można podgrzewać w mikrofali..
Słyszałam aby tylko kocem elektrycznym nie rozgrzewać tego.

Ja miałam okropny problem z kościa ogonowa tak ze nie moglam chodzić, nacisk na nerwy. Rozwiązanie:odpoczynek i ciepłe okłady.,

reklama
Witam
Jestem w 21 tygodniu ciąży,od dwóch tygodni dokucza mi ból pleców,dzisiaj osiągnał chyba swoje apogeum.Od kilku dni jestem na zwolnieniu lekarskim, mój lekarz stwierdził że jest to zwiazany z powiekszającym sie płodem, prok temu mialam przeciazenie ukladu miesniowego odcinka ledzwiowo krzyzowego.Na codzien nie moge funkcjonowac normalnie, nie ma pozycji ktora umozliwia mi odpoczynek dla plecow w kazdej mnie one bardzo bolą, równiez w nocy nie m oge spac, jestem wyczerpana.Czy moze któras z was miala podobne dolegliwosci w ciazy i jak sobie z tym poradzilyscie, prosze o informacje i pomoc.dziekuje i pozdrawiam
next

Ja byłam u ortopedy po poradę:

- po pierwsze nie przemęczać , nie dźwigać nie ćwiczyć
- pozycja w której kręgosłup odpoczywa to taka z nogami w górze, nie żałować sobie poduszek aby się poobkładać :-)
- basen z hydromasażem czynu cuda :-)

Witam, jestem w 26 tygodniu ciazy i od 2 miesiecy męczy mnie straszny ból dolnej części kręgosłupa w okolicach kosci ogonowej,najgorzej jest w momencie wstawania z pozycji leżącej a o szybkim zrobieniu kroku i stąpnięciu na nogę wogóle nie ma mowy.Lekarz polecił mi tantum żel ,ale jeszcze nie miałam okazji go nabyć,zato balsam ziołowy Kur-A-San:-) okazał sie wybawieniem.Polecam!

Dziewczyny!
Po pierwsze jednoczę się z Wami w bólu i każdej z nas życzę WIELKIEJ ULGI.

Ja jestem w 7 miesiącu, od dwóch tygodni leżę w łóżku i staram się unikać jakichkolwiek gwałtownych ruchów. Boli mnie najczęściej w odcinku krzyżowym, a ból promieniuje przez pośladek, aż do uda. Utrudnia chodzenie, szczególnie po schodach :/
A ogólnie czasem cały kręgosłup boli mnie do tego stopnia, że nie tylko mam ochotę zaryczeć się na śmierć, ale także pojawia się we mnie istna żądza mordu :)
Muszę leżeć szczególnie, że często twardnieje mi brzuch. Zaczynam wpadać już w depresję ;(

klauduśka ja teraz kończe 8 miesiąc i mi własnie teraz przeszło..:tak: chodź nie chodze za dużo bo mały jest nisko już.
Będzie dobrze:tak:

Ja miałam takie uciski na nerwy ze chodzić nie mogłam, w sensie takim że stawałam na nogi i nagle upadałam bo nogi odmawiały mi posłuszeństwa:-( potem przeszło ale spacerów już dawno u mnie nie ma.:-(

reklama
Ja mam dokładnie to samo co klauduśka. Zaczęło się 3 tygodnie temu. Myślałam że jak będę leżeć i zupełnie nic nie robić to samo przejdzie. Niestety to nie pomogło. Dopiero 4 dni temu byłam u lekarza. Powiedział mi że to przez ucisk na nerw. I zalecił basen. Wczoraj byłam po raz pierwszy. 30 minut spokojnego pływania żabką i na plecach. Jak wyszłam z basenu to ledwo doszłam do szatni i myślałam że "umrę", tak bolało. Ale za mniej więcej trzy godziny ból przeszedł i odczuwałam tylko lekkie kłucie w nodze jak chodziłam. I dzisiaj znowu basenik. Mam tak zamiar codziennie dopóki mi całkowicie nie przejdzie. Tak więc naprawdę polecam basen na ból kręgosłupa. Czyni cuda:-p.....przynajmniej w moim przypadku:-)

Do góry