reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból jajników i miednicy w 4 tyg ciąży

A mialas juz wtedy normalne objawy ciążowe ? I nagle ustały czy czulas caly czas ze jestes w ciąży ?
Nie czułam wogule ze jestem w ciąży. Ostatni okres miałam w styczniu 5 dni spóźniał mi się okres wzięłam 7 dni 3x1 luteine odczekałam 10 dni okresu dalej brak zrobiłam 2 testy były negatywne. Później zrobiłam 22 24 i 29 marzec testy o czułości 10 i były Blade kreski ale widoczne gołym okiem w jednym widziałam tylko że delikatnie ściemniała kreska. Jechał do gin z myślą że napewno test mnie oszukał i że żadnej ciąży nie ma. Moje zdziwienie było takie jak pokazał na usg pęcherzyk ciążowy w wielkości 4mm kazał zażywać folik i przyjść 20.04 poszłam z nadzieją że teraz napewno będzie wszystko ok i zobaczę zarodek usłyszę serduszko bo to wtedy by było 8tc a tu taki cios pęcherzyka nie ma czekałam na okres do końca kwietnia nie przyszedł pojechałam do gin 4.05 dostałam leki na wywołanie pow że mam wziąć 1x1 przez 10 dni chlormadinon i po 3 dniach od odstawienia ma być okres. Jednak nie było. Pojechałam 2.06 już jakieś plamienie było pod czas usg przezpochwowe a 3.06 się rozkręcił okres. Dodam że jeszcze miałam zdiagnozowanego torbiela na lewym jajniku ale 2.06 pod czas usg już go nie było.

reklama
Nie czułam wogule ze jestem w ciąży. Ostatni okres miałam w styczniu 5 dni spóźniał mi się okres wzięłam 7 dni 3x1 luteine odczekałam 10 dni okresu dalej brak zrobiłam 2 testy były negatywne. Później zrobiłam 22 24 i 29 marzec testy o czułości 10 i były Blade kreski ale widoczne gołym okiem w jednym widziałam tylko że delikatnie ściemniała kreska. Jechał do gin z myślą że napewno test mnie oszukał i że żadnej ciąży nie ma. Moje zdziwienie było takie jak pokazał na usg pęcherzyk ciążowy w wielkości 4mm kazał zażywać folik i przyjść 20.04 poszłam z nadzieją że teraz napewno będzie wszystko ok i zobaczę zarodek usłyszę serduszko bo to wtedy by było 8tc a tu taki cios pęcherzyka nie ma czekałam na okres do końca kwietnia nie przyszedł pojechałam do gin 4.05 dostałam leki na wywołanie pow że mam wziąć 1x1 przez 10 dni chlormadinon i po 3 dniach od odstawienia ma być okres. Jednak nie było. Pojechałam 2.06 już jakieś plamienie było pod czas usg przezpochwowe a 3.06 się rozkręcił okres. Dodam że jeszcze miałam zdiagnozowanego torbiela na lewym jajniku ale 2.06 pod czas usg już go nie było.
Straszne to jest ze tak sie dzieje :(

Straszne to jest ze tak sie dzieje :(
Ja byłam w szoku nie słyszałam że pęcherzyk ciążowy przy pojedynczej ciąży może się wchlonac ale niestety i to mnie spotkało. Niby nic ale dla mnie to jest strata mimo tego że nawet ciałka żółtego nie było na usg 31.03 [emoji20][emoji20]

Ja byłam w szoku nie słyszałam że pęcherzyk ciążowy przy pojedynczej ciąży może się wchlonac ale niestety i to mnie spotkało. Niby nic ale dla mnie to jest strata mimo tego że nawet ciałka żółtego nie było na usg 31.03 [emoji20][emoji20]
Bedziesz sie starać jeszcze w tym roku czy lekarz zalecil jakos inaczej?

Boje sie ze jak bede caly czas leżeć to dostane udaru albo zatoru mam nerwice lekowa i boje sie i o siebie i o dziudziusia nie ogarniam swoich obaw i leków jestem klebkiem nerwow teraz
Nie chodzi o to, że masz cały czas leżeć. Unikaj nadmiernego wysiłku, dźwigania ciężkich rzeczy itp. Od ok 12 tc zdecydowanie żadziej dochodzi do poronień czy obumarcia płodu ale do tego masz jeszcze troche czekania. Najgorsze jest to, że najczęście kobieta nie ma wpływu na to czy się uda czy nie. Wiadomo, przestrzegając pewnych ogólnych zasad 😉

To nie dziwne, że lekarz tydzień temu nic nie zauważył bo beta jest za mała. Niepotrzebnie w ogóle do niego szłaś tak wcześnie. Podaj daty kiedy miałaś ostatni okres bo coś mi się tu nie zgadza.
28.05 ostatnia miesiączka 5 dni przed miesiączka pozytywne 3 testy beta 151 cykle 28 dniowe ale dopiero od 3 msc .

Zrobiłam nawet poziom progesteronu ktory wynosił 28
Dokladnie to bylo 23 czerwca. Wiem ze za wcześnie ale nie wytrzymałam.

reklama
Do góry