reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Właśnie różnie, zależy jaki lekarz wpisuje. Ogólnie to rozpływam się, jest tak gorąco... Wczoraj przypadkiem widziałam okropny filmik na yt, gdzie dziewczyna nagle straciła zaawansowana ciążę przez zaplatanie pepowina dziecka...W nocy miałam koszmar, że rodziłam martwe dziecko.
Teraz ruchy dziecka są mniej intensywne, bardziej wypychające jak już i stresuje się okropnie. Do tego 2 razy dziennie czkawka dziecka i gdzieś doczytałam, że to może być powód tego, że dziecko jest owinięte pepowina ... Możecie myśleć co chcecie, ale ja sama sobie zdaję sprawę, że to już paranoja. Mam dość. Najchętniej byłabym podpięta codziennie do ktg I detektora tetna.
Mój ginekolog pytał się czy mały ma czkawkę i mówił ze to objaw dobrostanu, połykania płynu owodniowego czyli ćwiczeń oddychania i przygotowania się do życia poza brzuchem :)) pamiętaj żeby nie sugerować się informacjami z niemedycznych stron i dziwnych artykułów :) mój lekarz pod koniec ciąży kazał przychodzić co tydzień na sprawdzanie przepływów i wszystko kontrolował podczas usg. Może dla spokoju tez umawiaj częstsze wizyty żeby sprawdzać jak się ma maluszek :)

Mój ginekolog pytał się czy mały ma czkawkę i mówił ze to objaw dobrostanu, połykania płynu owodniowego czyli ćwiczeń oddychania i przygotowania się do życia poza brzuchem :)) pamiętaj żeby nie sugerować się informacjami z niemedycznych stron i dziwnych artykułów :) mój lekarz pod koniec ciąży kazał przychodzić co tydzień na sprawdzanie przepływów i wszystko kontrolował podczas usg. Może dla spokoju tez umawiaj częstsze wizyty żeby sprawdzać jak się ma maluszek :)
Właśnie poszłabym do mojej lekarki, ale jest na urlopie. Na znany lekarz nie ma już na dziś ani jutro terminów, wiec chyba wybiorę się do szpitala.. chociaż wiem że tam mnie już zostawia do końca.

Dziewczyny, przyszły wyniki przesiewówki! Maluszek zdrowy ❤️❤️❤️

Wczoraj się ważyliśmy i ma już 5100g 😱
Cudowna wiadomość 🥰 ah te właściwości mleka z piersi dzieciaki tak szybko rosną 😀 moja szwagierka też ma takiego brzdąca 3 miesiece a on 7 kg ponad a moja 11 miesieczna córka 8,3 kg🤣 na mleku modyfikowanym plus trzeba dodać że jest strasznym niejadkiem

Cudowna wiadomość 🥰 ah te właściwości mleka z piersi dzieciaki tak szybko rosną 😀 moja szwagierka też ma takiego brzdąca 3 miesiece a on 7 kg ponad a moja 11 miesieczna córka 8,3 kg🤣 na mleku modyfikowanym plus trzeba dodać że jest strasznym niejadkiem
Położna jak pytałam o wędzidełko stwierdziła, że mały ma książkowy ruch języka, ale ma wrażliwe podniebienie i może stałe pokarmy kiedyś odrzucać, więc trzeba będzie je masować 🙈

Pytała czy jak pije z piersi to długo czy tak szybko. No on długo ciąga 😂 powiedziała mi, że to typ malucha które się delektuje jedzeniem a nie łapczywie pije żeby się najeść 😂

Położna jak pytałam o wędzidełko stwierdziła, że mały ma książkowy ruch języka, ale ma wrażliwe podniebienie i może stałe pokarmy kiedyś odrzucać, więc trzeba będzie je masować 🙈

Pytała czy jak pije z piersi to długo czy tak szybko. No on długo ciąga 😂 powiedziała mi, że to typ malucha które się delektuje jedzeniem a nie łapczywie pije żeby się najeść 😂
U nas kilka lat temu u córki wyszła nadwrażliwość oralna i przez to wybiórcxosc pokarmowa ( zaburzenia SI), także miej te słowa w głowie rozszerzając dietę, w razie gdyby nie chciał jeść.
My długo się bujalismy po lekarzach i żaden nie wspomniał ani słowa, że to mogą być te przypadłości.

Moja też ma wrażliwe podniebienie przy tym jest wybredna niecierpliwa a jedzienie to strata czasu tylko z doskoku 😀

reklama
Do góry