Tak, zmierzyła i podała, ale nie pamiętam dokładnie, powyżej 20mm na pewnoDobrze ze jednak chwilę Cie zatrzymają i będą monitorować. A długość szyjki na usg zmierzyli i podali?
reklama
Dziś lekarz na obchodzi wpadł jak przeciąg, dotknął mi dwa razy brzucha, stwierdził, że stawia opór i nakazał kontynuację leczenia. Kroplówka z nospa 2x + jedna z magnezem, do tego nospa w tabletce 3x, luteina pod język 2x3, hydrocostam 2x i mała czerwona tabletka 2x,bo ktoś wpisał w kartę problemy z wypróżnianiem Zastanawiające to wszystko, zwłaszcza, że przy przyjęciu lekarka powiedziała, że nic mi nie jest
natala.bece
Fanka BB :)
Hydroksyzyna?Dziś lekarz na obchodzi wpadł jak przeciąg, dotknął mi dwa razy brzucha, stwierdził, że stawia opór i nakazał kontynuację leczenia. Kroplówka z nospa 2x + jedna z magnezem, do tego nospa w tabletce 3x, luteina pod język 2x3, hydrocostam 2x i mała czerwona tabletka 2x,bo ktoś wpisał w kartę problemy z wypróżnianiem Zastanawiające to wszystko, zwłaszcza, że przy przyjęciu lekarka powiedziała, że nic mi nie jest
Ja mam tak samo, brzuch twardnieje „punktowo”, raz z lewej, raz z prawej, innym razem na środku. Nie pomaga na to nospa, samo przechodzi po kilkudziesięciu sekundachCzy na te skurcze BH nie działa nospa? Skończyłam kroplówkę, wstałam do toalety i brzuch twardy. Pół minuty i po sprawie. To normalne?
Aduś16
Myślę że nie działa na nie nospa ale BH są naturalnym i fizjologicznym zjawiskiem po 20tc więc są i będą. Każda kobieta je ma tylko jedna bardziej inna mnien je odczuwa. Ja są za częste to regularne zazywanie magnezu może je trochę wyciszyćCzy na te skurcze BH nie działa nospa? Skończyłam kroplówkę, wstałam do toalety i brzuch twardy. Pół minuty i po sprawie. To normalne?
Hej, mi tez twardnieje brzuch w różnych miejscach. Czasami na dole, zwłaszcza jak wstaje, czy chodzę. Zdarza się, ze po bokach. Chyba tylko raz czułam takie klasyczne BH. bardzo się tym przejmowałam, ostatnio byłam na dodatkowej wizycie. Nadal mnie to martwi, bo to nic przyjemnego, ale badania mówią jasno, że moja szyjka od 8 tyg skróciła się tylko 1-2 mm, a jestem teraz w 28 tyg, wiec to fizjologiczne. Mam wrażenie, ze to dzidziuś się wypycha i prowokuje macice do reakcji. Biore magnez, ale chyba najbardziej pomaga mi picie dużej ilości wody wysokozmineralizowanej ok. 3l dziennie. Mój lekarz twierdzi, ze takie twardnienie i ich intensywne odczuwanie to domena szczupłych ciężarnych. Wiadomo trzeba się kontrolować, zwłaszcza w aspekcie infekcji, ale może tez tak być, ze trzeba to zaakceptować i tyle.
Ja też mam właśnie takie wrażenie, że moje bardzo aktywne dziecko sprawia, że macica się rozchodzi. Wychodzę dziś że szpitala. Nawet mi nie zrobili badania kontrolnego po tych 3 dniach, czy szyjka dalej się skraca czy nie, o ktg w celu wykrycia tych niby skurczów już nie wspominam
reklama
natala.bece
Trzymaj się dzielnie!Ja też mam właśnie takie wrażenie, że moje bardzo aktywne dziecko sprawia, że macica się rozchodzi. Wychodzę dziś że szpitala. Nawet mi nie zrobili badania kontrolnego po tych 3 dniach, czy szyjka dalej się skraca czy nie, o ktg w celu wykrycia tych niby skurczów już nie wspominam
Podziel się: