reklama
Zzzzzz
Fanka BB :)
Tak ja miałam w ramach NFZ. Zadzwoniłam do niej i powiedziałam że mam ciążę leżąca no i mnie odwiedziła z planem szkoły rodzenia i różnymi gadżetami wyprawkowymi oraz z taką lalka jak niemowlę.Wow ale jak to załatwiłaś by robiła takie indywidualne lekcje? I w ramach NFZ są wizyty położnej przed porodem?
Zzzzzz
Cały czas trzymam kciuki i myślę o Tobie, musi być dobrze! W poprzedniej ciąży leżałam pół roku na lewym boku i co chwila w szpitalu. Pisz tutaj jak tylko leży Ci coś na sercu, jesteśmy od tego aby się wspierać!27 tc to już mega super czas, u mnie 19+ 4 i jeszcze dziś po badaniu okazało się ze jednak gdzieś się wydostają wody ehhh masakra
Czasu nie da się powstrzymać i może na ten moment wydawać się że 3 miesiące leżenia to jak cała wieczność ale to naprawdę minie. Oby tylko znaleźli dla Ciebie rozwiązanie :*
Mandarynka33
Na fotelu wylewało się ze mnie i zbadali to najpierw paseczkami a potem jeszcze jakimś takim testem który wyglada jak covidowy. Po 10 min daje wynik czy wody czy nie. Czuje tez jak sikam ze wypływają niestetyHej w jaki sposób oni dostrzegli ze to wody się wydostają? Masz zbyt mała ilość wód?
Hej jestem po wizycie, mały rośnie chociaż ma dopiero 804g ;D ale szyjka bez zmian , całe 31mm i zamknięta na 4 spusty. Koronawirus nie narobił szkód na bąbelka nie wpłynął. Dostalam informacje że jak chodzi o wzdęcia to jedynie espumisan , lactulosum syrop i ewentualnie przy bólu zoladka no-spa bo to wszystko przez powiększająca się macice I taki mój urok. Podobno czeka mnie najgorsze 7 tygodni bo będzie duży skok rozwojowy u młodego i dolegliwości dopiero przede mną(ból kręgosłupa itd.) ale jak usłyszałam że wszystko ok to odrazu dostałam 100x wiecej siły i wiem że dam radę. Teraz liczę do 30tc . A potem już poleciHej i jak tam u Ciebie ? Brzuch nadal wzdety ?
G
guest-1713165905
Gość
Kobietki zapytam was bo wy doświadczone w szyjkach najbardziej, w 21 tygodniu miałam szyjkę 35mm a teraz od soboty mam bardzo często twardnienie brzucha nieraz takie aż dyskomfort, delikatny ból jakby czuje. Dziś 29+2 a szybka ma 30mm, cały ten czas biorę 2x100mg luteinę a jednak coś się skróciła [emoji1745] wg was jak to wygląda?
Tu chyba nie ma żadnej reguły twardnienia brzucha mi się zdarzały ale w granicach normy (po kilka na dzień), a szyjka i tak leciała pomimo brania tony leków i leżenia. W 29tc prawie że nie miałam szyjki i miałam już rozwarcie..cud, że urodziłam dopiero w 37+kilka dniKobietki zapytam was bo wy doświadczone w szyjkach najbardziej, w 21 tygodniu miałam szyjkę 35mm a teraz od soboty mam bardzo często twardnienie brzucha nieraz takie aż dyskomfort, delikatny ból jakby czuje. Dziś 29+2 a szybka ma 30mm, cały ten czas biorę 2x100mg luteinę a jednak coś się skróciła [emoji1745] wg was jak to wygląda?
G
guest-1713165905
Gość
Rozumiem dziękuję za odpowiedź, ja właśnie bardzo często czuje jak brzuch mi się spina [emoji55] czasami kilka razy na godzinę a czasami wcale, od soboty coraz częściej właśnie te twardnienie..
Tu chyba nie ma żadnej reguły [emoji28] twardnienia brzucha mi się zdarzały ale w granicach normy (po kilka na dzień), a szyjka i tak leciała pomimo brania tony leków i leżenia. W 29tc prawie że nie miałam szyjki i miałam już rozwarcie..cud, że urodziłam dopiero w 37+kilka dni
reklama
Teoretycznie im wyższy tydzień tym więcej takich napięć może być bo macica zaczyna intensywniej przygotowywać się do poroduRozumiem dziękuję za odpowiedź, ja właśnie bardzo często czuje jak brzuch mi się spina [emoji55] czasami kilka razy na godzinę a czasami wcale, od soboty coraz częściej właśnie te twardnienie..
Podziel się: