reklama
Kurcze ja tak miałam wczoraj. Rano i wieczorem. W ogóle jakoś tak "ciasno" tam miałam. Dziś już było lepiej. Trochę się zmartwilam bo do wizyty u lekarza jeszcze trochę czasu mam. Miałaś już tak kiedyś?Dziewczyny, aplikujecie luteinę?
Dziś miałam dość dziwną sytuację, bo nie mogłam jej "swobodnie" włożyć. Miałam wrażenie, że szyjkę mam niżej. Czy to możliwe i normalne?
madziq23
Fanka BB :)
No właśnie aż tak to nie miałam. Z pewnością wszystko się zmienia w środku, itp., ale nie wiem...Kurcze ja tak miałam wczoraj. Rano i wieczorem. W ogóle jakoś tak "ciasno" tam miałam. Dziś już było lepiej. Trochę się zmartwilam bo do wizyty u lekarza jeszcze trochę czasu mam. Miałaś już tak kiedyś?
Ja kiedyś tak też miałam. Ale później wszystko było ok. Podpytam o to lekarza na nast. wizycie. A miałaś przy tym kłucie w pochwie?No właśnie aż tak to nie miałam. Z pewnością wszystko się zmienia w środku, itp., ale nie wiem...
madziq23
Nie miałam kłucia.Ja kiedyś tak też miałam. Ale później wszystko było ok. Podpytam o to lekarza na nast. wizycie. A miałaś przy tym kłucie w pochwie?
Poczekaj do jutra, może będzie lepiej. Sama nie wiem co o tym sądzićNie miałam kłucia.
Mama2018mama
No właśnie aż tak to nie miałam. Z pewnością wszystko się zmienia w środku, itp., ale nie wiem...
Ja mam tak, nie mam już luteiny ale jeszcze niedawno mialam ze przy wejściu jakby mam ciężko zaaplikować i ogólnie szyjka jest bardzo rozmiękczona dlatego jest takie uczucie, ale no jak wczoraj byłam u gin i nic nie mówił tylko szyjka bez zmian to ok tez pod wpływem ciepła robiła się taka ze nie dało się zaaplikować plus jak się zestresowalamPoczekaj do jutra, może będzie lepiej. Sama nie wiem co o tym sądzić
kwiatek250
Z tego co wiem, to kaczy chód jest wtedy, gdy dziecko jest nisko..., przygotowuje się do porodu, więc raczej po porodzie będziesz normalnie chodzić. 39 tydzień, Polokowa, to już niesamowicie piękna końcówka ciąży jest!Jakie cudo czytam to co piszesz i płaczę bo u mnie już taki poziom hormonów, że głowa nie wyrabia
Dzięki że opisałaś tak szczegółowo i Wasze rodzinne "wywoływanie" porodu i poród i te pierwsze wspólne dni ten stan umysłu po porodzie to norma, straszna dla nas - ale norma..... cieszę się że już jesteście w domu i przybieracie na wadze
Ja zaczęłam panikować przed porodem bo raczej miałam pozytywne wspomnienia z pierwszego porodu a kilka dni temu zadałam sobie pytanie - a co jeśli będzie trudniej niż poprzednio... Jedyne co sobie od teraz będę powtarzać to to, że muszę być tak dzielna jak @kwiatek250 szacun za takie dzielne zniesienie tego skomplikowanego porodu
U mnie póki co 38+1, etap intensywnych przygotowywań do porodu - ostatnie prasowanka, przygotowywanie łóżeczka. Od czasu do czasu pokłuwa mnie w pochwie ale czym są twardnienie brzucha to już praktycznie zapomniałam Tylko już prawie dwa tygodnie towarzyszy mi ból prawego biodra i prawej nogi - jest co raz gorzej, tydzień temu miałam sesje ciążową i to był chyba na nią ostatni dzwonek - teraz ledwo na parter swój wchodzę, każdy krok to ból, każdy obrót na łóżku to ból. Wstyd mi wychodzić na ulicę bo jeśli nie kuśtykam to idę jak kaczka - czy któraś z Was słyszała o takich problemach na końcówce ciąży? Zaczynam panikować, że tak mi już zostanie ten kaczy chód.... Pozostaje mieć nadzieję, że wszystko wróci do normy i nie będzie gorzej...
Czekam na Twojego dzidziusia i zdaje się, że jeszcze któraś z dziewczyn jest tu już powyżej 37 tygodnia ciąży, ale fajnie! Mnie od 37 tygodnia bolało powoli już wszystko, w 39, to już masakra, ale kilka dni przed roawiązaniem, to ja już sama ze sobą nie wyrabiałam, stąd to przyśpieszanie porodu i wyszło cudownie! U Ciebie też tak będzie! Trzymam kciuki i czekam cierpliwie!
kwiatek250
Ja miewałam szyjkę niżej lub wyżej, ale tabletkę zawsze dawało się włożyć...Dziewczyny, aplikujecie luteinę?
Dziś miałam dość dziwną sytuację, bo nie mogłam jej "swobodnie" włożyć. Miałam wrażenie, że szyjkę mam niżej. Czy to możliwe i normalne?
reklama
Mama2018mama
A jak się wyczuwa szyyjke?Ja miewałam szyjkę niżej lub wyżej, ale tabletkę zawsze dawało się włożyć...
Podziel się: