reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A wiesz co mowilam ze mnie nieraz pobolewa bo w sumie to nie tak często, wczoraj wieczorem mnie pobolewało i dziś teraz ale to od chodzenia też mi twardnieje, ale nic nie powiedział 🤷‍♀️ a zebym magnez dalej brała nawet i 4x1 :)
Ja poprostu panikuje i przez to wylądowałam ostatnio w szpitalu na 4 dni , i znowu odczuwam lekkie pobolewanie i dół brzucha i w pachwinach i w sumie mowil mi lekarz ze mogą być takie bóle ale i tak się przejmuje 🤨 a muszę dotrwać do kolejnej wizyty czyli do 17 marca

reklama
Hej dziewczyny jestem po wizycie, moja szyjka nie uległa zmianie, niewiem ile ma bo mialam tylko badanie na fotelu ale nie ma rozwarcia itp :) jutro 32 tydz
Doktor powiedzial, że powinnam dotrwać i powiedział mozesz poprasować sobie ręczniki ale firanki to po świętach bo i tak zimno :)
Martwiłam się o uplawy wodniste iiii powiedział że to całkiem normalne, nie ma infekcji
Kazał brać no spe 1x 1 zeby dziecko nie naciskało na szyjke i tych uplawow nie powodowało większych :) nie wiem jak to ma do tego ale 🤷‍♀️
Rozumiem że przez ten wziernik sprawdzał czy nie ma infekcji?

Ja poprostu panikuje i przez to wylądowałam ostatnio w szpitalu na 4 dni , i znowu odczuwam lekkie pobolewanie i dół brzucha i w pachwinach i w sumie mowil mi lekarz ze mogą być takie bóle ale i tak się przejmuje 🤨 a muszę dotrwać do kolejnej wizyty czyli do 17 marca
Wiesz ze i ja teraz będę mieć wizytę kolo 20 marca ale nie będę się martwić tak bólami, jeśli no spa pomaga to spoko a jeśli będą boleśniejsze i po no spie wtedy będę się martwić :) wiesz bole moga być z różnych przyczyn np jelita, kolki, ruchy dziecka no i owszem skurcze ale nie wszystkie bole w ciąży są złe:)

Wiesz ze i ja teraz będę mieć wizytę kolo 20 marca ale nie będę się martwić tak bólami, jeśli no spa pomaga to spoko a jeśli będą boleśniejsze i po no spie wtedy będę się martwić :) wiesz bole moga być z różnych przyczyn np jelita, kolki, ruchy dziecka no i owszem skurcze ale nie wszystkie bole w ciąży są złe:)
Wiem i wiem tez ze przy tym leżeniu wszystko może bolec , w domu już nawet nic mie mówię bo każdy ma mnie chyba dość wiec wole z Wami się tym podzielić bo jesteście w podobnej sytuacji i jak to się mówi najedzony głodnego nie zrozumie 😊

Właśnie on już 3 razy mi tak sprawdzał i mowil ze sprawdza czy grzybek się nie przyplatal bo lubi w ciazy i ordynator tez sprawdzał tak więc myślę że pewnie widać :)
Wiesz co ja miałam grzybicę w ciąży, wcześniej patrzyli przez wziernik i nic nie widzieli a grzybica wyszła jakimś trafem. Więc nie wiem jak to możliwe skoro nic nie było.

Wiem i wiem tez ze przy tym leżeniu wszystko może bolec , w domu już nawet nic mie mówię bo każdy ma mnie chyba dość wiec wole z Wami się tym podzielić bo jesteście w podobnej sytuacji i jak to się mówi najedzony głodnego nie zrozumie 😊
Taaaak wogole to straszna lipa jak dzis, poszlam do lekarza no to musiałam pokonać schody i posiedzieć później zajechałam do spożywczego i wiesz co trochę ruchu i pobolewa brzuch i jestem pewna że przez to lezenie ze miesnie się odzwyczaily, jakbyśmy chodziły to i mnie by bolało

reklama
Do góry