reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No każda z nas inaczej przechodzi ciążę. Trzeba to zrozumiec i okazać trochę empatii i życzliwości. Moja koleżanka np. całą ciążę wymiotowała. Dziwne bo zazwyczaj to mija po 1 trymestrze a tu proszę cały czas się męczyła.
Można wymiotować cała ciążę. Jestem tego żywym przykładem ☺
W pierwszej całe 9 miesięcy łącznie z porodowką gdzie położna się ze mnie śmiała jak pytałam czy jak urodze to przestanę wymiotować 😃
W drugiej przez ponad 7 miesięcy. Na chwilę przestało żeby teraz znowu wrócić 😞
I to nie były wymioty po 3 razy dziennie tylko po 13-15 😞

reklama
Dziewczyny, powoli do Was wracam. Staralam sie wlasnie nadrobic zaleglosci z ostatniego tygodnia. Tez praeszlam nerwoból, bolało jak nie wiem co. Na urgence mi dalinlek z morfiną, wiec i tak unikalam go brac.... cierpialam, kwiliľam i czekalam az przejdzie. Chyba 4 to trwalo.

Słuchajcie, miałam taki zakręcono - ciężki tydzień, że ja nawet nie pamiętam czy się z Wami podzieliłam moją nomination o narodzinach mojej córeczki... niech któraś mnie oświeci...., bo jeśli nie, to ja powoli wracam do świata rzeczywistego i zacznę tu znowu częściej zaglądać i wszystko Wam opowiem.

Słuchajcie, miałam taki zakręcono - ciężki tydzień, że ja nawet nie pamiętam czy się z Wami podzieliłam moją nomination o narodzinach mojej córeczki... niech któraś mnie oświeci...., bo jeśli nie, to ja powoli wracam do świata rzeczywistego i zacznę tu znowu częściej zaglądać i wszystko Wam opowiem.
@kwiatek250 - wiemy tylko że urodziłaś, że łzy wzruszenia spowodowane obecnością Elodie towarzyszyły Ci przez pierwsze godziny po porodzie... Czekamy cierpliwie na relację z porodu, opowiedz koniecznie co to był za nerwoból i jak się miewa maleństwo. A jak Ty się teraz czujesz? Czy jesteście już w domu? ♥️

Hej dziewczyny jestem po wizycie, moja szyjka nie uległa zmianie, niewiem ile ma bo mialam tylko badanie na fotelu ale nie ma rozwarcia itp :) jutro 32 tydz
Doktor powiedzial, że powinnam dotrwać i powiedział mozesz poprasować sobie ręczniki ale firanki to po świętach bo i tak zimno :)
Martwiłam się o uplawy wodniste iiii powiedział że to całkiem normalne, nie ma infekcji
Kazał brać no spe 1x 1 zeby dziecko nie naciskało na szyjke i tych uplawow nie powodowało większych :) nie wiem jak to ma do tego ale 🤷‍♀️

Hej dziewczyny jestem po wizycie, moja szyjka nie uległa zmianie, niewiem ile ma bo mialam tylko badanie na fotelu ale nie ma rozwarcia itp :) jutro 32 tydz
Doktor powiedzial, że powinnam dotrwać i powiedział mozesz poprasować sobie ręczniki ale firanki to po świętach bo i tak zimno :)
Martwiłam się o uplawy wodniste iiii powiedział że to całkiem normalne, nie ma infekcji
Kazał brać no spe 1x 1 zeby dziecko nie naciskało na szyjke i tych uplawow nie powodowało większych :) nie wiem jak to ma do tego ale 🤷‍♀️
To super, że wszystko dobrze u Ciebie 🙂
Co do tej no-spy - dziwne, co ma piernik do wiatraka? 🤷🏼‍♀️🤪 Ale jak zalecił to bierz spokojnie.

To super ze wszystko wporzadku 😊 a o tych bólach w podbrzuszu pytałaś ? Mnie tez pobolewa ale może rzeczywiście to przez rozciągająca się macice

reklama
To super ze wszystko wporzadku 😊 a o tych bólach w podbrzuszu pytałaś ? Mnie tez pobolewa ale może rzeczywiście to przez rozciągająca się macice
A wiesz co mowilam ze mnie nieraz pobolewa bo w sumie to nie tak często, wczoraj wieczorem mnie pobolewało i dziś teraz ale to od chodzenia też mi twardnieje, ale nic nie powiedział 🤷‍♀️ a zebym magnez dalej brała nawet i 4x1 :)

Do góry