reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ale stwierdził to po badaniu na fotelu czy miałaś robiony wymaz?
Generalnie mówiłam mu, że chyba zauważyłam u siebie lekką infekcję. Pytał się czy upławy są i jakiego koloru. Później po badaniu USG szyjki spojrzał na prezerwatywę na tej sondzie i stwierdził, że rzeczywiście jest troszkę tego. Mówił, że od luteiny tak może się dziać, że są jakieś infekcje lekkie.

Ostatnia edycja:
reklama
[
Dziś o 17.15 nasze największe, cudowne, wyczekane,wyleżane szczęście przyszło na świat😍. Élodie waży 3120gr🤩 więc piękna waga. Płaczę do teraz, bo moje marzenie o dzidziusiu się spełniło i obok mojego aniołka mam i ją. Poród długi, na początku przyjemny, bo ze znieczuleniem, na koniec wszystko się skomplikowało. Jestem dziś wykończona, jak dojdę do siebie, to opowiem. Dziękuję za wsparcie😍.
Cudownie, fantastycznie, że udało się bez wywoływania🙂
Przeogromne gratulacje♥️ cieszę się razem z Tobą! Ja od wczoraj skupiona na dzisiejszych zdjęciach, teraz odleguję przygody i dopiero nadrabiam forum - czułam jak wchodziłam, że będą wieści od Was🙂 bardzo się cieszę, że są to dobre wieści! Odpoczywajcie i cieszcie się sobą a my tu cierpliwie czekamy na relację😍

Generalnie mówiłam mu, że chyba zauważyłam u siebie lekką infekcję. Pytał się czy upławy są i jakiego koloru. Później po badaniu USG szyjki spojrzał na prezerwatywę na tej sondzie i stwierdził, że rzeczywiście jest troszkę tego. Mówił, że od luteiny tak może się dziać, że są jakieś infekcje lekkie.
Też tak słyszałam że luteina może powodować częstsze infekcje

A który tydzień ciąży?
Ja też mam te paskudne twardnienia i stawiania macicy. Niektóre panie mają taką urodę do końca ciąży, ale wiadomo, że to niepokoi przyszłe mamy niestety. U mnie podobno nic się nie dzieje.
27+4. Choć młody ma wymiary na 28 tydzień.

27+4. Choć młody ma wymiary na 28 tydzień.
Nie martw się na zapas. Może rzeczywiście taka nasza uroda.
Dla przykładu, u mnie pierwsze twardnienia wystąpiły jakoś w 20-21 tygodniu i trwają do dziś, tylko są mocniejsze - wiadomo. Dodatkowo mam stawiania macicy. Lekarz powiedział, że u mnie twardnienia nie powodują skracania się szyjki, podobno. I chyba rzeczywiście coś musi w tym być, bo teraz od jakiegoś czasu stoi w miejscu. I tak sobie leżę, leżę i leżę...

Ja dokładnie tak miałam. Przemęczyłam się z luteina pierwszy trymestr. Potem lekarz zezwolił na odstawienie i z ogromną ulgą to zrobiłam.
U mnie jakiś czas temu było zapowiedziane, że luteinę będę przyjmować do jakiegoś 37 tygodnia. Także jeszcze kilka tygodni zostało, więc mam nadzieję, że ta Nystatyna pomoże i że w ogóle nie będę miała tych upławów. Nie mam ich codziennie i w mega dużych ilościach, ale czasem idzie niezłego glutka ulepić 🙈

U mnie jakiś czas temu było zapowiedziane, że luteinę będę przyjmować do jakiegoś 37 tygodnia. Także jeszcze kilka tygodni zostało, więc mam nadzieję, że ta Nystatyna pomoże i że w ogóle nie będę miała tych upławów. Nie mam ich codziennie i w mega dużych ilościach, ale czasem idzie niezłego glutka ulepić 🙈
Mnie jeszcze strasznie swedzialo ;/ dlatego odliczałam dni żeby odstawić.

reklama
Do góry