reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Wiesz co ja już zauważyłam że u mnie zależy od dnia, jak leży mala glowka w dół i naciska to chyba na pecherz a jak gdzieś się z boku przekręci to spoko i nic nie ma :) więc też odetchnęłam :)))))
U mnie też może to zależeć od ułożenia dziecka .Są dni ze jest dobrze,ale od 3 dni wodospad 🤦‍♀️ Ja mam robione usg co dwa tygodnie i zawsze dzidzia jest ułożona główka w dół.

reklama
U mnie też może to zależeć od ułożenia dziecka .Są dni ze jest dobrze,ale od 3 dni wodospad 🤦‍♀️ Ja mam robione usg co dwa tygodnie i zawsze dzidzia jest ułożona główka w dół.
Wiesz co u mnie niby tez glowka w dół od dłuższego czasu ale np nieraz czuje ze tak lekko w poprzek leży i wtedy jest lepiej :)
Ale po luteinie owszem są większe uplawy, ja akurat mam odstawiona luteine więc odstawiam ten pęcherz :)

Ja jestem po wizycie. Z kalendarza 27+4 ale młody z wymiarów 28 tydz. Waga 1014 g.
Pomimo twardnień brzucha szyjka lekko skrócona (3,4) ale twarda i trzyma. Lekarz nie kazał panikować, mówił że wszystko w normie.
U mnie na wadze +9... Jest lekka załamka, bo w sumie tego po mnie nie widać, ale waga nie kłamie :p
Dopiero zaczęłam ogarniać szkołę rodzenia. Wyprawka jeszcze czeka :)

Ja jestem po wizycie. Z kalendarza 27+4 ale młody z wymiarów 28 tydz. Waga 1014 g.
Pomimo twardnień brzucha szyjka lekko skrócona (3,4) ale twarda i trzyma. Lekarz nie kazał panikować, mówił że wszystko w normie.
U mnie na wadze +9... Jest lekka załamka, bo w sumie tego po mnie nie widać, ale waga nie kłamie :p
Dopiero zaczęłam ogarniać szkołę rodzenia. Wyprawka jeszcze czeka :)
Jak na te tygodnie ciąży, masz bardzo ładną szyjkę. Mocne masz te twardnienia? Bierzesz magnez?
U mnie też lekarz kazał nie panikować, a twardnienia mam konkretne. Jutro jeszcze muszę zrobić małe badania, co wiąże się z wejściem po schodach do ośrodka. Mam nadzieję, że to nie wpłynie na brzuch i szyję.
Ja się wczoraj nie ważyłam na wizycie, ale liczę, że przytyłam jakieś 4,5-5 kg jak dotąd (dziś 31+2).

Jak na te tygodnie ciąży, masz bardzo ładną szyjkę. Mocne masz te twardnienia? Bierzesz magnez?
U mnie też lekarz kazał nie panikować, a twardnienia mam konkretne. Jutro jeszcze muszę zrobić małe badania, co wiąże się z wejściem po schodach do ośrodka. Mam nadzieję, że to nie wpłynie na brzuch i szyję.
Ja się wczoraj nie ważyłam na wizycie, ale liczę, że przytyłam jakieś 4,5-5 kg jak dotąd (dziś 31+2).
Ja też mam ok 5kg na plusie ale u mnie dopiero 28tc. Aż się dziwię ze tak mało przytyłam.

Niestety mocne i zdarzają się kilkakrotnie w ciągu dnia. Brzuch jest wtedy jak skała. Widocznie taka moja "uroda" z tym twardnieniem. Ale jest to bardzo stresujące ;/

Ja mam tak samo 🤦‍♀️ Wyglądam okropnie, jak patrzę w lusterko to odrazu uciekam 🌸 co do upławów ze mnie dosłownie ciekła woda ,bez zapachu,bez koloru. Zrobili mi test i okazało się że wszystko w porządku. Poczytałam trochę i to po luteinie tak może być. Ufffff.
Taaak! Po luteinie może być i bardzo sucho i niesamowicie mokro. Podobno innych opcji nie ma, lepsza ta "mokra" bo przy suchej częściej włączają się infekcje

Niestety mocne i zdarzają się kilkakrotnie w ciągu dnia. Brzuch jest wtedy jak skała. Widocznie taka moja "uroda" z tym twardnieniem. Ale jest to bardzo stresujące ;/
A który tydzień ciąży?
Ja też mam te paskudne twardnienia i stawiania macicy. Niektóre panie mają taką urodę do końca ciąży, ale wiadomo, że to niepokoi przyszłe mamy niestety. U mnie podobno nic się nie dzieje.

Taaak! Po luteinie może być i bardzo sucho i niesamowicie mokro. Podobno innych opcji nie ma, lepsza ta "mokra" bo przy suchej częściej włączają się infekcje
Ja niestety mam infekcję, wczoraj lekarz stwierdził. Żółte upławy, gęste, choć nie zawsze i nie zawsze w dużych ilościach. Ginek przepisał mi Nystatynę. Mam nadzieję, że pomoże. Jak nie urok to sraczka... 😖

reklama
Ja niestety mam infekcję, wczoraj lekarz stwierdził. Żółte upławy, gęste, choć nie zawsze i nie zawsze w dużych ilościach. Ginek przepisał mi Nystatynę. Mam nadzieję, że pomoże. Jak nie urok to sraczka... 😖
Ale stwierdził to po badaniu na fotelu czy miałaś robiony wymaz?

Do góry