Jaka ladna profilowkaOooj już sobie wyobrażam, jakim lekkim krokiem wracało ci się do domu Z tym brzuchem slyszalam wielokrotnie, ze nawet i miesiac przed potrafi opasc.
reklama
Jak sarenka Najbardziej bałam się czym są te bóle podobne do miesiączkowych, ale jestem już znacznie spokojniejsza. Dostałam coś na zaparcia, nospe w razie konieczności, oczywiście leżenie i ewentualnie pokazanie palcem co chce mam wytrzymać jeszcze 3 tyg i to już będzie w miarę bezpiecznie, potem będę się mogła powoli uruchamiaćOooj już sobie wyobrażam, jakim lekkim krokiem wracało ci się do domu Z tym brzuchem slyszalam wielokrotnie, ze nawet i miesiac przed potrafi opasc.
Justynka1234
Fanka BB :)
Który teraz masz tydzien?Jak sarenka Najbardziej bałam się czym są te bóle podobne do miesiączkowych, ale jestem już znacznie spokojniejsza. Dostałam coś na zaparcia, nospe w razie konieczności, oczywiście leżenie i ewentualnie pokazanie palcem co chce mam wytrzymać jeszcze 3 tyg i to już będzie w miarę bezpiecznie, potem będę się mogła powoli uruchamiać
31+1, mam dobić do tego 34 i na spokojnie pomalutku zaczynać się ruszać z łóżkaKtóry teraz masz tydzien?
Malinka184
O dziękuję Nie wstawiam już swoich fotek na fejsa, instagrama nie mam, więc choć tu sobie pozwoliłamJaka ladna profilowka
Malinka184
A pamiętasz moze, w ktorym tygodniu zaczęłaś czuć te bóle a'la miesiaczkowe?31+1, mam dobić do tego 34 i na spokojnie pomalutku zaczynać się ruszać z łóżka
Aniteczka31
Kochana do kiedy masz brać progesteron?Oj kochana, niestety mężczyźni tacy są, że nie rozumieją powagi sytuacji, pewnie każda ma mniejszy lub większy problem ze swoim. Ja mam to szczęście, ze mam wspaniałego męża, który sprząta, robi zakupy, gotuje, wywiesza pranie i zajmuje się ogrodem. Na początku marudził trochę, czasem focha miał, ale po tylu miesiącach jakos się przestawił i teraz robi wszystko o niczym nie muszę przypominać. Oczywiście naczynia po obiedzie wstawia do zmywarki o 18, a pranie jak wrzucę o 10 rano to powiesi o 16, No ale nie czepiam się. Z doświadczenia wiem, ze niestety mężczyźni tak łatwo żon i kobiet to nie posłuchają, bo dla nich to marudzenie. U mnie przed ciąża na takie wieczne proszenie podziałała tylko pomoc sąsiada - prosiłam, żeby zrobił coś w ogródku kilka tygodni, w końcu się wkurzyłam, wzięłam się za to sama, ale sąsiad zobaczył, ze to robię i przyszedł mi to zrobił, żebym się nie mordowała - mój maz wyszedł akurat na ogród i tak mu się głupio zrobiło, jeszcze mu sąsiad coś dowalił, ze żona się morduje, a ten królewicz przez tv, ze myślałam, ze zapadnie się pod ziemie. Od tego czasu nawet jsk walizkę chce żeby schował do góry do szafy, to się pytam, czy schowa dziś ta walizkę czy iść po Wojtka (sasiada) to leci od razu i robi wszystko natychmiast
Aniteczka31
Który masz jiz tc? ale ten czas leci ja jutro kończę 30 tyJa tez mega dużo odpuściłam, jak nie będzie pozamiatane, albo odkurzone przez cały tydzień to świat się nie zawali - zostało Ci teraz 2-3 najważniejsze tygodnie, wiec olej wszystkie porządki, leż tyle ile potrzebujesz - będziesz odgruzowywac dom jak maluszek będzie zdrowy i bezpieczny w domu spał. Ja już tyle odpuściłam mojemu, pościel mam nie zmienioną w sypialni chyba z 2 miesiące, i maz wiadome nie zauważa, a dla mnie to za duży wysiłek się tarmosić z kołdra 2m na 2m, i stwierdziłam, ze świat się nie zawali, wykrochmale, wyprasuje i odgruzuje cały dom po porodzie - 2 tygodnie mnie nie zbawi, a dla maluszka każdy dzień i tydzień to o niebo lepszy start.
Paulaa1987
Ja mam tylko luteinę podjęzykową 50 mg, rano i wieczorem. Dopochwowo nie biorę nic od założenia szwu, a duphaston skończyłam brać w 22 tygodniu, bo wg mojego lekarza on nie podnosi poziomu progesteronu po 22 tygodniu. Jestem teraz w 35 tygodniu już i na razie ta podjęzykowa biorę cały czas i tak do 37 mam brać, bo akurat tak mi się opakowanie skończy.
reklama
Paulaa1987
Mega leci, myślałam, ze nie wytrwam tak długo co prawda szyjka raz znika całkowicie, a raz się pokazuje na 1,5 cm, ale szew podobno jeszcze coś tam trzyma, więc jest szansa, ze dotrwam do 37 tygodnia. Ja już się ogólnie psychicznie szykuje do porodu, torba spakowana, bo czuje, ze może nastąpić s każdej chwili. Mój maluszek wazy już 2550 wiec totalnie jestem już spokojna Tobie tez już mało zostało, nie do wiary ile tu czasu już jesteśmy ....Który masz jiz tc? ale ten czas leci ja jutro kończę 30 ty
Podziel się: