reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Magdalenka zgłoś od kiedy potrzebujesz. Ja teraz miałam do 7go,ale wychodziłam 8go.wystawili 30dni ale łącznie z pobytem, czyli od dnia przyjęcia mimo, że wcześniej już byłam na l4

Hej. Co u was? Ja miałam mieć dzisiaj konsultacje ale nie bylo. Pomiar cukru po posiłkach ok. Myślę że insuliny na razie nie będzie. Tyle dobrego ☺ z tej nudy to czytam to forum prawie od początku i jestem na 1400 stronie i chyba skończę z tym czytaniem. . Czytałam tam historzeczy Ladyagi kathleeen i złapałem dola. Bo pomimo leżenia leków i pessara szyjka się skracała 😕 a mi nikt mojej szyjki nie chce zbadać nawet nie sprawdzili czy pessar trzyma. Twierdzą że pessar będzie trzymał .nie wiem skąd ta pewność bo po wpisach dziewczyn takie to pewne nie jest 😕 pozostaje mi ufać lekarzom. Ale jakby wcżeście wychwycisz teraz to może szew ratunkowy jeszcze byłby nadzieją. I znów się nakrecam.

Lee. Niewiem, z ziołami trzeba uważnie.. Nie każde są dobre. Wiem co czujesz.. Ja tez sie nudzę.. Jak coś czytam.. Ale nie zaraz najgirsze obcje. Szukaj wózków, ciuszkow, patrz zapisuj co będziesz chciała kupić... Walcz o malucha, daj mu nadzieję bo się w końcu podda maleństwo. Ja mialam. Mieć pessar, ale ze szyjka była tak miękka i wiotka nie było szans. A teraz boję się bo pessar w razie skracania wypadnie, a z szwem grożą już komplikacje.

reklama
@Magdalenka16 melise można, ja piłam z 3-4/dzień i nic złego się nie działo :) i nie dołuj się! Pessar ma bardzo dużą skuteczność, a takie przypadki zsuniecia, wypadniecia, czy mocnego skracania szyjki pomimo niego to są pewnie przypadki jedne na kilkadziesiąt kobiet - wcale nie musisz być w tej 'najgorszej' sytuacji. Niech rodzina cie zaopatrzy w gazety, książki, odstresowujace kolorowanki, oglądaj seriale na smartfonie, pisz pamiętnik ciąży, zrób swoją listę wyprawkową..cokolwiek byle tylko się niepotrzebnie nie nakręcać na najgorsze.

Do góry