Wlasnie wiem, bo jak urodziłam pierwsze dziecko to później leżałam 2h i nie miałam siły wstac, a porod był i tak ekspresowy. Tyle że wtedy w ogóle nie chodziłam, wstawałam tylko do toalety. Kondycja jest ważna do porodu, dlatego teraz więcej chodzę, skoro mam taką możliwość, bo szyjka jeszcze jest :-)Cięższy jest poród jak się tak lezy. Ja nie miałam sily małej wypchnac dlatego były na koniec komplikacje. Bynajmniej tak mi sie wydaje
reklama
A ja dzisiaj skończyłam 36 tc[emoji3] kurde od 3 dni brzuch twardy parcie na odbyt, a na ktg jeden skurczyki się zapisał[emoji23] tragedia....co jade do lekarza albo na ktg to się wszystko uspokaja ehh....
Tylko tętno młodego oscyluje ok 150[emoji848] lekarka z izby stwierdziła, że to przez liczne ruchy, ale sama już nie wiem, bo te przepływy mam powyżej górnej granicy ehh...idę we wtorek do swojego gin i zobaczymy.
Tylko tętno młodego oscyluje ok 150[emoji848] lekarka z izby stwierdziła, że to przez liczne ruchy, ale sama już nie wiem, bo te przepływy mam powyżej górnej granicy ehh...idę we wtorek do swojego gin i zobaczymy.
Anima2689
Fanka BB :)
No to pewnie chodz korzystaj akurat taka ladna pogodaWlasnie wiem, bo jak urodziłam pierwsze dziecko to później leżałam 2h i nie miałam siły wstac, a porod był i tak ekspresowy. Tyle że wtedy w ogóle nie chodziłam, wstawałam tylko do toalety. Kondycja jest ważna do porodu, dlatego teraz więcej chodzę, skoro mam taką możliwość, bo szyjka jeszcze jest :-)
Ja gdybym wiedziala to tez bym lazila wiecej ale w sumie pod koniec ciazy to ciezko chodzic eh ja w nocy po porodzie zemdlalam jak poszłam do toalety i zbierali mnie z ziemi. .
Anima2689
Ze niby za duze ? Czy za małe ? Nie lubią na KTG jak nie ma ruchów i za długo utrzymuje się np 140 bez skokow i wtedy trzeba powtarzac albo bujają brzuchem polozne heh. Jak dla mnie tetno spoko u Twojego malegoA ja dzisiaj skończyłam 36 tc[emoji3] kurde od 3 dni brzuch twardy parcie na odbyt, a na ktg jeden skurczyki się zapisał[emoji23] tragedia....co jade do lekarza albo na ktg to się wszystko uspokaja ehh....
Za duże...bo prawie przez pół godziny takie było. A bywały momenty że dochodziło do 190 podczas ruchów....Ze niby za duze ? Czy za małe ? Nie lubią na KTG jak nie ma ruchów i za długo utrzymuje się np 140 bez skokow i wtedy trzeba powtarzac albo bujają brzuchem polozne heh. Jak dla mnie tetno spoko u Twojego malego
Anima2689
Ale 150 jest dopuszczalne nawet bardzo... Ja w szpitalu cały zapis miałam raz od 150-160 i przy ruchach do 190 tez parę razy to płakałam jak mnie odlaczyli ze może ma cos z sercem ale uspokoil mnie i lekarz i położne ze tak moze byc i nawet musi byc skaczące te tętno.. może akurat mały nie spał tylko sie wiercil wystarczy ze ruszy nozka a Ty nie czujesz tego i juz skacze. Byłam panikara największa na oddziale że po kazdym zapisie każdą kreseczke omawialam z lekarzami.. Pewnie mieli mnie juz dość nie ma co sie stresować serio. Gdyby faktycznie bylo zle to od razu skierowanie do szpitala aaa na ostatnim ktg mialam zapis przez 30 min 135-140 i kazal mi doktor zrobic po 2 godz znowu bo nie podobało mu się ze nie skakaloZa duże...bo prawie przez pół godziny takie było. A bywały momenty że dochodziło do 190 podczas ruchów....
Fado123
Gratuluję !!! Siłami natury urodziłaś ?Dziewczyny my już rozpakowane. Hanusia ma 3450 i 54cm. Nie wiem czt drugi raz dałabym rade eh ale warto bylo!
Oczekujaca123
Ja miałam podana imunoglobuline (bo o tym mowa tak? ) W 28tyg to się chyba właśnie jakoś tak podaje między 28 A 32 czy 34 ja tego co kojarzę profilaktycznie, z tym, że mi.podsno to w szpitali, za darmo.
Druga dostałam po porodzie , bo 1 z bliźniaków miał grupę krwi męża, A drugi moja.
Druga dostałam po porodzie , bo 1 z bliźniaków miał grupę krwi męża, A drugi moja.
Dziewczyny może Wy mi doradzicie ,może któraś tak miała ? ma 32+1 lekarz kazał mi kupić anty d i przyjąć zastrzyk ,bo mam krew minus a mąż plus ,czy w tym tyg to jest sens ?mój organizm nie wytwarza przeciwciał
reklama
Anima2689
TaakGratuluję !!! Siłami natury urodziłaś ?
Podziel się: