monitkaz
Fanka BB :)
A z ciekawosci termin masz na ktorego dokladnie?Mi zaloozyl doktor w 31 bo poleciała miala ledwo 2.5 naciagane. A w 38 tc przy zdjęciu 2.7 prawie i dalej chodzę 39+3.. Chodzę heh biegam sprzatam i wogole a tu niiic. Majac pessar po wyjsciu do 32 tc lezakowalam później troszke więcej chodziłam w sensie powoli pranie jednego dnia, na drugi dzien np mycie naczyń. Ciezko było cokolwiek zrobic jak 3/4 ciąży lezalam-miesnie sie zastaly i musiałam na nowo sie rozruszać... Na 1 piętro jechałam winda u siebie. To tez nie zdrowe takie lezenie bo szyjka to miesien i macica takze i jak jest niedotelniony to nie dobrze bo takze częściej może się stawiać. Pewnego razu w szpitalu którym chce rodzić opowiedzialam Pani doktor o mojej sytuacji zr muszę leżeć plackiem bo szyjka skrócona itp to zaczęła sie smiac ze lezenie to szkola lekarzy w 1980 roku którzy kończyli studia i ze nie jest naukowo udowodnione ze lezenie pomaga fakt nie można dźwigać ani uciskac brzucha e pozycji np do odkurzania, ale spacer po chleb lub podreptac po domu można śmiało aaa pessar zakładać w moim przypadku to bez sens bo taka szyjka to luksus a miala wteddy ponad 2.5 (doktorka na patologii ciąży pracowała) a mój doktor bezwzględnie leżeć bo urodze wcześniaka. Dzis jak juz pisalam ponad 39 tc .. Tadaam
A dziecko wg USG ile wazy?