reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Od swojej ginki też usłyszałam że jest ok, ładnie się mieści w środkowym centylu, strony internetowe to potwierdzają, a potem na forach czytam, że mój to chyba chudziak jakiś, bo dzieci niejednej mają na tym etapie aż pół kilo więcej (2kg w 30. tygodniu przy moim 1,5). No i od razu nerwówka... Ale już mi przeszło. Albo dogoni albo będę miała mniej do wypchnięcia od nich ;)
Ja jestem drobna to syn też kolos nie będzie ale przykro słyszeć jak się przekrzykują,że ich dzieci na tym etapie to miały tyle a tyle oczywiście dużo więcej od mojego.No ale trza wrzucić na luz:)

reklama
Moze nie dodaly ze maja np cukrzyce i stąd ich dzieci sa wieksze. Nie ma co sluchac innych bab. Ja zawsze sluchalam lekarza i patrzylam na apce i zawsze mieścił sie idealnie z waga. Moka corka tez podobnie rosla i ur sie z waga 3450g czyli zaden grubasek.

Moze nie dodaly ze maja np cukrzyce i stąd ich dzieci sa wieksze. Nie ma co sluchac innych bab. Ja zawsze sluchalam lekarza i patrzylam na apce i zawsze mieścił sie idealnie z waga. Moka corka tez podobnie rosla i ur sie z waga 3450g czyli zaden grubasek.
Jestem z cukrzycą od 12 tygodnia mniej więcej, dietę średnio trzymam, bo gryzie się z innymi dolegliwościami, ale cukier w miarę ok. Też mnie to takie licytowanie bawi, przecież mają się zdrowo rozwijać, waga to drugorzędna sprawa. Ważne, że nie stoi w miejscu i mieści się w tabelkach.

Dziewczyny tak mnie ćmi brzuch jak na okres.Pół nocy ćmiło ale przeszło a teraz znowu.Wziełam no-spe ale na razie jeszcze trzyma.Przeczyściło mnie też z rana a nie pamiętam żebym miała biegunkę w ciąży.Mam nadzieję,że mały jeszcze się nie śpieszy.Dziś 32 plus 3 dni.

A mnie wkurza takie licytowanie i Ci najgorsze chwalenie się. Co to za różnica czy dziecko ma 3 kg czy 4 jak się rodzi. Najważniejsze ze się mieści w siatkach i jest zdrowe. Ja swoich chłopaków też porównuje z waszymi dziećmi ale nic poza Tym ;)
Najważniejsze że dzieciaki się dobrze rozwijają.
@Oczekujaca123 pomyśl że będzie coraz lepiej.

@Oczekujaca123 jak Cie boli to powiedz lekarzowi. Da kroplowke albo tabletkę.
@Katiuszka81 bol na okres tym bardziej regularny jest niebezpieczy.obserwuj a jak cos to jedz na ip. Możesz wziac relanium albo hydroxyzyne jak masz to tez pomaga.

@Oczekujaca123 jak Cie boli to powiedz lekarzowi. Da kroplowke albo tabletkę.
@Katiuszka81 bol na okres tym bardziej regularny jest niebezpieczy.obserwuj a jak cos to jedz na ip. Możesz wziac relanium albo hydroxyzyne jak masz to tez pomaga.
Kroplowke z paracetamolem juz Mialam teraz leci magnez
Czy was rez tak bolalo jakbyscie mialy okres i krwawilyscie?

reklama
Kroplowke z paracetamolem juz Mialam teraz leci magnez
Czy was rez tak bolalo jakbyscie mialy okres i krwawilyscie?

Jak miałam zakładany szew tydzień temu to tez po powrocie z sali miałam krwawienia brzuch bolał mnie falami a już na dole bolało cały dzień. To całkiem normalne objawy po założeniu szwu

Do góry