reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja mam taka kolyske tylko czarna i akurat pasuje mi do obecnej sypialni.
Postawie przy łóżku. A lozeczko w pokoiku.

Załączniki

• Kołyska_I_szara_perspektywa.png
    Kołyska_I_szara_perspektywa.png
    189,2 KB · Wyświetleń: 52
reklama
Ja jak przeglądam rzeczy do noworodka to czuje sie jakbym oglądała np. Narzędzia budowlane- totalnie sie na tym nie znam, przeraża mnie ilość produktów, nie wiem od czego zacząć, mój mózg odlatuje.
Jestem przerażona i chyba głównie z tego powodu póki co nic nie mam, bo narnormalniej w świecie nie wiem co kupić :(

Ja z doświadczenia juz wiem ze czym bardziej prosta rzecz tym bardziej przydatna a te takie drogie kolyski bujaczki itp to niepotrzebny gadzet który pozniej ciezko sprzedać. Ale np za krzeselko do karmienia dalam duzo kasy i zostawilam je bo jest super. Za fotelik do auta dawalam 1500 zl ten pp nosidełku. Bezpieczeństwo najwazniejsze. A z tymi bujaczkami bywa roznie sa dzieci takie ze nie poleza w n8ch dluzej niz 5 min. Moja corka byla taka wymagająca. Ale teraz kupuje bujaczek od koleżanki taki ze naciagasz boki i jest funkcja spania i to bardziej mi chodzi o to by moc np na tarasie posiedziec i by dziecko nie spadlo. Wiec kak kupowac takie drogie gadzety to lepiej odkupic od kogos bo serio nie warto a moze sie okazac ze bedzie lezalo w kacie.

O taki chce i boki sie składa i wtedy jest normalny bujak..

Załączniki

• Capture+_2018-12-01-08-05-04.png
    Capture+_2018-12-01-08-05-04.png
    153,7 KB · Wyświetleń: 52
@Audia20 jak bedziesz chciala to Ci pare rzeczy polece. Aaa i chce kupic mate edukacyjna bo tym corka duzo sie bawila.

A takie mam krzeselko do karmienia ono sluzy od urodzenia. Ma funkcje regualcji oparcia. Taca wyciagana. Latwo sie go przesuwa. I jak np w kuchni chcesz cos zrobic dziecko lezy w nim. Tace sciagasz mozesz dosunac wtedy do stołu..wart tej kasy.

Załączniki

• Capture+_2018-11-29-20-07-50.png
    Capture+_2018-11-29-20-07-50.png
    93,5 KB · Wyświetleń: 83
Kurcze ja Wam powiem, chciałam dziś się zmobilizować i zamówi conieco, ale skończyłam na kocu- wełna, wełna organiczna, bawełna, bambusowy :O nawet koc mnie pokonał ;D zacznę może najpierw od jakiś poradników i blogów, jak się doszkolę to wtedy coś kupię :D

Haha kocyk corka lubila minky + bawelna..sama nawet szylam. Do dzisiaj taki uzywa tylko juz w wersji dla przedszkolaka. Mieciutki i cieply. A najlepszym okazal sie ze smyka kocyk miecutki elastyczny i fajny zostawilam go na pamiatke nawet bo to byl ukochany przytulas.
A taki mam wozek po corce. I chwale go tylko stelaz nie nadaje sie do malego bagaznika. Ale wozek super.
Aa i jak macie problem z lazienka to ja np mam przewijak + wanienka w jednym. Super pomocne było. Stalo w pokoju u corki i tam jak kapalismy.

Załączniki

• i-tako-alive-9-pomaranczowy-gleboko-spacerowy.jpg
    i-tako-alive-9-pomaranczowy-gleboko-spacerowy.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 47
Ostatnia edycja:
Ja już jakis tam kocyk mam bo mamcia mi kupiła z rozkiem ale jest niebieski bo myslala ze bedzie chlopak. Później dokupie ;)
Wozek musi sie zmiescic w mojej yaris która nie grzeszy wielkoscia bagaznika.
Lozeczko chce dostawne z kółkami. Wczoraj caaaly dzien szukałam i każde ma takie liche, plastikowe kółka wyglądają jak atrapa ;(
Stol do przewijania z ikea dobra sprawa bo mozna na nim położyc wanienke ;)

reklama
Mam takie swoje powiedzenie, ze jak jest dobrze, to jest dobrze, kazdy lekarz bedzie dobry. Ale jak sa problemy, to trzeba miec kogos, komu zaufamy, musimy czuc sie bezpiecznie. I wtedy dobrze jest znalezc odpowiedniego specjaliste, nawet spoza swojego miasta.
Jakie to prawdziwe! Niektórzy lekarze właśnie się gubią jak coś jest nie tak :/ ja swojej ufalam, a i tak mnie olała z infekcja i jedyny któremu ufam jest 180 km od mojej miejscowości. Także kiepsko. Dobrze ze siostrę mam w tej miejscowości na miejscu. A może jest któras z Was z okolic Olsztyna i może polecić dobrego lekarza?? :)

Do góry