reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Popatrz w necie. Sa zdjęcia czopa sluzowego. Oczekujaca
Wiadomo, ze to bylo poerwsze co zrobilam.Patrzalam sa przerozne, jedno podobne dlatego tez wyladowalam na tej IP.
No coz. Nic wiecej nie zrobie na tym etapie...
Moze dozyje bez wiekszych atrakcji do 4go grudnia i bedzie ok.
Zreszta jak rodzilam w 23tc to nic mi wczesniej nie odchodzilo ;/

Kbkarola mam nadzieje , ze w 8tc szyjka sie nie rozwiera a macica oczyszcza. Troche sie nakrecilam podobna historia BaskiW nic innego jak brac leki i modlic sie mi nie pozostalo....

reklama
Lekarz mnie wysmial jak mu powiedzialm o czyms podobnym jak oczyszczanie macicy i ze np pamieta jeszcze owulacje bo tak w glupim szpitalu mi powiedzieli. A zobacz ze dziwne ze miałyśmy rozne objawy juz w 1 tr i rozne plamienia i sluz i z szyjka problem nagle jest. A w ciazy 1 w której takich rzecy nie mialam donosilam bez komplikacji. W ktorejs publikacji czytałam ze szyjka daj znac w postaci roznych plamien itp
Ja nie.plamilam, nic mnie nie bolalo i urodzilam w 23tc nic nie bylo widac ani czuc

Ja w drugiej ciazy tez nic takiego nie pamietam tej co stracilam tylko ze mialam bardziej mokro a rano jak bolal brzuch juz mialam duzy kawalek sluzu i jzu wiedzialam ze to cos zlego. I pamietam ze twardnial brzuch ale nie robilo to na mnie wrazenia bo skad moglam wiedzieć. A w tej ciazy juz fakty poskladalam i prawie od samego poczatku narzekałam na bole brzucha i ciagniecie ale lekarze to olewali do czasu. Co wizyte gadalam ze mam od dolu ciągnięcia i twardnienia brzucha.

@Oczekujaca123 nie musi byc u zadnej z Was tak samo jak u mnie. I nie mówię ze tak jest. Ja tak mialam z ta ciaza od poczatku zawsze cos. Moglabym ksiazke napisac. Ale na szczescie zawsze jestem o krok przed zlym wydarzeniem i to tylko czujnosci zawdzieczam. A z synem jak go urodzilam w 22 tc na nic nie zwracaalam uwagi ani Ja ani moja lekarka.

Lekarz mnie wysmial jak mu powiedzialm o czyms podobnym jak oczyszczanie macicy i ze np pamieta jeszcze owulacje bo tak w glupim szpitalu mi powiedzieli. A zobacz ze dziwne ze miałyśmy rozne objawy juz w 1 tr i rozne plamienia i sluz i z szyjka problem nagle jest. A w ciazy 1 w której takich rzecy nie mialam donosilam bez komplikacji. W ktorejs publikacji czytałam ze szyjka daj znac w postaci roznych plamien itp
Ale ja w pierwszej ciąży nie miałam takich objawów a ja straciłam przez szyjkę.

Wiadomo, ze to bylo poerwsze co zrobilam.Patrzalam sa przerozne, jedno podobne dlatego tez wyladowalam na tej IP.
No coz. Nic wiecej nie zrobie na tym etapie...
Moze dozyje bez wiekszych atrakcji do 4go grudnia i bedzie ok.
Zreszta jak rodzilam w 23tc to nic mi wczesniej nie odchodzilo ;/

Kbkarola mam nadzieje , ze w 8tc szyjka sie nie rozwiera a macica oczyszcza. Troche sie nakrecilam podobna historia BaskiW nic innego jak brac leki i modlic sie mi nie pozostalo....
No właśnie i to nakręcanie się jest najgorsze...
Byłaś u lekarza, zbadali Cię, wszystko było ok. Objawy ustałym także musisz wierzyć że jest dobrze. Bo inaczej wszystkie się tu wykończymy. Tak jak mówiłam, ja plamiłam od 5-10 tc. Wiele moich znajomych plamiło w pierwszym trymestrze i szczęśliwie ciążę donosily. Będzie dobrze :) mamy swoje Aniołki i oni nam pomogą :)

Mi jakoś w 17 tyg jak miałam zatwierdzenie wylecialo coś jak zoltawy sluz z galaretką, ale nie mógł to być czop bo szyjka była całkiem zamknięta wtedy.
A uplawy mogą być różne, ja miałam plamienia między 7 a 10 tyg to wyglądało jak budyń karmelowy i wtedy miałam wszystko super w badaniach, nie wiadomo czemu plamilam.

W posiewie jak mi wyszedł GBS to mialam lekko zoltawy i ciągnący, teraz mam sporo rano bezowego i przez dzień tez trochę, a wszystko jest tam ok.

Nie ma co panikowac, dopóki wydzielina nie jest taka serkowata albo dziwnego koloru czy zapachu to nic wielkiego nie powinno się dziać :)

@Zzzzzz praktycznie od samego początku. Najpierw wyszła w posiewie moczu, poantybiotyku było ok. Następnie znów mnie to samo dopadło i niby po zinnacie znów posiew był jałowy. A teraz przed założeniem szwu wyszła w posiewie z szyjki. Niestety nie można było czekać z jego założeniem ( wynik posiewu był już kilka dni po zabiegu)

reklama
@olamakota myślę ze warto na kontroli poprosić. Z tymi szwami i pessarami lubia sie infekcje. Tak poza tym masz 2 dni starsza ciąże od mojej :) Większość z nas będzie srogo oblewać nowy rok zatem bo przekroczymy magiczna 30 !:)
Ja robię tak ze co 2 tyg mam wizyte i na jednej odbierwm wynik posiewu a na kolejnej robię posiew.

Do góry