reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

ja już miesiąc leżę plackiem i wstaje tylko do wc, niestety u mnie nic to nie dalo
Czasami tak sie dzieje a może to byc spowodowane infekcja i wtedy szyjka po cichu nawet bez skurczy sie skraca. Ja tak mialam w ciazy straconej. I teraz jak nagle poleciala szyjka to tez cos bylo crp i Leukocyty swiadczyly o infekcji. Moj lekarz mowi ze infekcja najgorsza. Bo nie daje objawow skracania. A szew i pessar przy infekcji tez moga nie dac rady.

reklama
@izaiv1985 :( trzymam kciuki za Ciebie ! :*
Wazne, ze jestes w szpitalu.

Co do zsuniecia szwu to podobno moze , ale tylko jesli jesy slabo zalozony... moka lelarka mówiła, ze ona nie zaklada, bo woli wyslac so kogos kto zaklada od lat i robi to dobrze, ale ja tez sie bede bala , ze sie zsunie... tyle jiz takich histori czytalam :(

A @izaiv1985 jaka mialas szyjke na poczatku ciazy ? Szew byl zakladany ratunkowo czy profilaktycznie?
w 13 tc byłam u gin i wszystko było ok. 17tc kolejna wizyta, szyjka 14 mm i wew. rozwarcie. Tydzień później zakładali mi się na 10mm szyjka. Mój gin MÓWIŁ, że źle mi ten szew założyli, wytrzymał tylko 2 tygodnie. Teraz ma mnie szyć ordynator, więc mam nadzieje, że jest bardziej kompetentny niż jego pracownicy. A malutki jest zdrowy, waży już 465g.

Niektorzy lekarze moga slabiej zaciskac szew bo z tego co wiem za ciasno zalozony moze spowodowac pekniecie pecgerza plodowego. Moze ale nie musi. Moze stad pozniej takie przypadki.

Niektorzy lekarze moga slabiej zaciskac szew bo z tego co wiem za ciasno zalozony moze spowodowac pekniecie pecgerza plodowego. Moze ale nie musi. Moze stad pozniej takie przypadki.
Czekam na wyniki posiewu.

Kurde przestraszylam sie, ze u Ciebie sluz taki byl objawem miekkiej szyjki ;/ :(
Juz sobie cos wkrecam... ale wiem ze i tak nic wiecej proxz tych lekow co mam nie pomoze.... kur... :(

Nie tylko u mnie taki objaw byl ze sluzem. Gdzie nie czytam to dziewczyny pisza o sluzie i nawet w artykulach. A jak bylam w szpitalu to rozmawialam z pielegniarka i mówiła ze przewaznie dziewczyny jak przychodza z szyjka skracajaca to mowily ze mialy sluz. Sluz moze byz jak galaretka o kolorze zielonkawym albo tez z domieszką nitek krwi. Ja mialam i taki i taki.

Dziewczyny błagam Was uspokójcie się!!! Przestańcie doszukiwać się objawów. Nie piszę tego złośliwie ale wiem ze nakręcania się jest najgorsze. Ja jak leżałam w szpitalu to tez mnie kuło w pochwie i szyjka się nie skróciła. Śluzu tez mam czasami mniej a czasami więcej, ogólnie przez to ze leżę to raz jest sucho a raz chluśnie tak więcej. Aplikowałam sobie niedawno luteine i znowu poczułam szew i panika ale przecież w środę byłam u lekarza i było tak samo wiec napewno wszystko musi być ok i sama siebie postawiłam do pionu. Będzie dobrze i koniec. Wszystkie dotrwamy do bezpiecznego dla naszych maluszków momentu. Pamiętajcie że nerwy tez źle wpływają na nasze szyjki. Niestety jedyne co możemy zrobić to leżeć i mieć nadzieję że się uda. Także tyłeczki do góry i lezymy z uśmiechem na twarzy i pełne nadziei. Jak brzuch boli to zmienić pozycję, jak nie przestanie to no-spa i dopiero jak wtedy nie puści to można się martwić. Jestem też na forum kwietniowe mamy i tam co druga kłuje w pochwie i wszystko jest ok.

Brzuch boli znacznie mniej, ale w czwartek bylam na IP bo wypadl mi jakiś dziwny sluz... taki kawal sluzu jak czop wygladal... na usg wszystko ok, szyjka dluga 4,8cm zamknieta, tydzien ciazy 8t4d wiec sie zgadza, dzieciaki zyja i oni nie wiedza skad bole i co to bylo.
Podejrzewali infekcje pecherza dzis odebralam wynik moczu sa nieliczne bakterie, moja gin kazala mi brac urofuraginum przez 5 dni a we wtorek powinnam dostac wynik posiewu. No i oprocz tego pecherza, klucia to nie jest zle. Tylko glowa boli :( chyba mi juz zawsze cos bedzie...
Bierzesz jakieś leki dopochwowe? Mi też czasem taki dziwny śluz wyleci ze juz 100 razy zawał miałam i oczywiście po głębszych oględzinach okazuje się ze to jest zwykły śluz wymieszany z luteina i wtedy wygląda jak taki biały glut.

reklama
@kb.karola90 przy luteine sluz jest a nawet wyplywa ale jest wodnisty. Widziałaś keidys czop sluzowy? Wiec bys widziala od razu roznice. Tu nikt nie chce zle. Sorki ale jak nie chcesz zeby ktos Ci mówił swoje objawy to trudno .Leze od prawie 15 tyg i uwierz ze juz znam zle objawy. Tez to jest moja 3 ciaza. I dzieki temu zaragowalam i uratowałam ciaze. W ciazy 2 kiedy stracilam syna w 22 tc bylam calkowicie nieswiadoma. Teraz tzreba byc czesto madrzejszym od lekarza. I to nie jest po to by sie stresowac tylko kazda z Nas na obserwacji naszych przypadkow chce wiedziec jak najwięcej.

I tak jak pisalam wczesniej wpychasz luteine to nie czujesz szwu tylko sznureczek jego. Skad wiem? Bo pytalam o to lekarza.

Do góry