reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kochana musisz byc dobrej mysli i walczyc dla maluszka. Dasz rade jeszcze tylko 1.5 dnia. Dobrze ze zauwazylas ze cos sie dzieje. Co to znaczy ze szyjka jest zgladzona?? Jej wtedy juz nie ma? Bo ja mialam 14mm mieka i zgladzona. Wiec już nic nie rozumiem z tego. Az sie boje pojsc na wizyte jak Ty mowisz ze mialas lekkie bole a ja mam czasami taki armagedon z brzuchem. Maskara. Trzymam kciuki

reklama
@BaskaW ja też nie rozumiem pojęcia "zgładznona". Myślałam, że już jej wtedy nie ma, ale jeśli Ty miałaś zgładzoną i miała 14 mm, to chyba jednak chodzi o coś innego.
@kb.karola90 podpowiedz, jak ustawić stopkę na dole? Wiem jak zrobić link z kalendarzem, ale gdzie na BB się wchodzi?

Hej dziewczyny u mnie totalna klapa. wczoraj byłam u gin i okazało się, że szew mcdonalda spelzl i szyjka macicy zgladzila się. Od wczoraj leżę w szpitalu kompletnie załamana. W poniedziałek będę mieć zakładany szew ratunkowy. Trzymajcie kciuki, to dopiero 22tc

i ja bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki, musi być dobrze. Nie wiedziałam, że szew może się zsunąć...

zrobili posiew i muszą uspokoić macice przed kolejnym szwem. Trochę brzuch mnie pobolewal i spojenie lonowe. Już nie mogę doczekać się poniedziałku, żeby mieć to już za soba
Najwazniejsze, ze pojechałaś do szpitala, do poniedziałku już niedługo. Trzymam kciuki, badz dzielna :-*

Czytam w necie i wychodzi na to ze zgladzona to juz jej nie ma. Moze u mnie lekarz dodal ze prawie zgladzona. Ach. Niezle sie teraz wystarszylam z tym szwem. Nigdy nie wiadomo. Moze slabo jej zacisneli tasemke. Cholera..ja usiadlam teraz na chwile do obiadu i juz brzuch boli. Chyba sie zestresowalam.

@BaskaW ja też nie rozumiem pojęcia "zgładznona". Myślałam, że już jej wtedy nie ma, ale jeśli Ty miałaś zgładzoną i miała 14 mm, to chyba jednak chodzi o coś innego.
@kb.karola90 podpowiedz, jak ustawić stopkę na dole? Wiem jak zrobić link z kalendarzem, ale gdzie na BB się wchodzi?
Musisz wejść w swój profil i znaleźć "sygnatura" i tam wpisujesz.

@izaiv1985 :( trzymam kciuki za Ciebie ! :*
Wazne, ze jestes w szpitalu.

Co do zsuniecia szwu to podobno moze , ale tylko jesli jesy slabo zalozony... moka lelarka mówiła, ze ona nie zaklada, bo woli wyslac so kogos kto zaklada od lat i robi to dobrze, ale ja tez sie bede bala , ze sie zsunie... tyle jiz takich histori czytalam :(

A @izaiv1985 jaka mialas szyjke na poczatku ciazy ? Szew byl zakladany ratunkowo czy profilaktycznie?

reklama
@Oczekujaca123 jak u Ciebie? Bole przeszly?
Brzuch boli znacznie mniej, ale w czwartek bylam na IP bo wypadl mi jakiś dziwny sluz... taki kawal sluzu jak czop wygladal... na usg wszystko ok, szyjka dluga 4,8cm zamknieta, tydzien ciazy 8t4d wiec sie zgadza, dzieciaki zyja i oni nie wiedza skad bole i co to bylo.
Podejrzewali infekcje pecherza dzis odebralam wynik moczu sa nieliczne bakterie, moja gin kazala mi brac urofuraginum przez 5 dni a we wtorek powinnam dostac wynik posiewu. No i oprocz tego pecherza, klucia to nie jest zle. Tylko glowa boli :( chyba mi juz zawsze cos bedzie...

Do góry