reklama
sredec1982
Fanka BB :)
Ja też po wizycie już,szyjka się nie skrócila
k.d.30
https://www.suwaczki.com
Uzupełniasz kopiujesz link chyba ten pierwszy (już za bardzo nie pamiętam )
Wchodzisz w swój ptlrifil i wklejasz w sygnatura
A ty w którym tyg jestes
dziękuję wam serdecznie za pomoc przy suwaczku :*
Nie było mnie tu trochę. Wstrętny wirus gardłowo-katarowy mnie dopadł i nie miałam siły na nic.
Jak tam u was dziewczyny? Jak się czujecie?
Jak byłam na ostatniej kontroli pani doktor powiedziała żeby brać dodatkowo DHA w dużej ilości tj 1000, lub jesc ryby (tzn jeśli danego dnia zjem rybę to nie brac już suplementu). Kupiłam Pregna DHA i biorę po 2-3 tabletki (500-750 DHA) i częściej jem ryby (wcześniej jadłam co tydzień, czasami 2 razy w tygodniu). Pani doktor powiedziała że kwas DHA wydłuża ciąże o 4 dni. Ktos powie co to jest, ale dla nas - skracających szyjek - to sporo.
Pozdrawiam was gorąco!
Dziękuję.staram sie nie stresować ale mala czuje nisko dzis bardzo i w dodatku jak wkladalam luteine to czulam pessar a ostatnio czulam jednak szyjke. Wiec pewnie sie skrocila. Raz sie wydluza, raz skraca. W którym jestes tyg?
Ja tez czasami czuje pessar nizej.
Jak tylko tak było od razu szłam na kontrolę i okazywało się że jest wszystko ok. Po prostu czasami tak jest. Nie martw się! BEDZIE DOBRZE!
G_Dominika
hanus85
Lubię czytać Twoje posty są takie pokrzepiające Mam pytanie, jakie leki bierzesz? No spa na stałe czy tylko doraźnie? Jak Twoja szyjka?
Dzieki wielkie. Milo ze ci pomagają.
Aktualnie biore luteinę dopochowowo 2 x dziennie , magneB6 forte x 3 czasami 4 razy dziennie, macmirror globulki 2x na tydzień, no i witaminy Pregna Plus 1x1 oraz Pregna DHA 2-4 na dobe.
Nospe forte tylko doraźnie, jak czuje napiecie lub bol brzuszka, wcześniej brałam regularnie 3x1.
Moja szyjka ma 19mm, przy zakładaniu pessara w 25tc była 16-19mm, wiec poki co bez zmian.
@Sandi82 a jak ty się czujesz? Co aktualnie bierzesz? Jak Twoja szyjka?
Ja juz sama nie wiem jak się czuję. Czasem coś zaboli, jak więcej pochodzę (bo trzeba sie umyc i zjesc) to zakłuje i dół brzucha ciągnie. Jak leżę to zazwyczaj jest ok. Moja szyjka to tragedia. Przed założeniem szwu było mniej niż 1cm dzień po były niby 2cm. Potem z tyg. na tydzień mniej 17mm 13mm 1cm. Na ostatnim mierzeniu jak się popłakalam to lekarz mi tłumaczył że szyjka przed założeniem miała ok 1cm i tego u mnie się nie dało wydłużyć dlatego znowu mam ten 1cm. Szew trzymał i nie było rozwarcia zew. ale wewnętrznie pęcherz siedzi w tej szyjce. Tak naprawdę na następnym badaniu mogę się spodziewać wszystkiego o ile wogole dotrwamy. Na prawdę staram się być dobrej myśli bo co innego mi pozostało. Biorę magneB6 3x1, nospe max 3x1, Luteina 3x1, Duphaston 2x1, DHA , Trivagin i Proctolact.Dzieki wielkie. Milo ze ci pomagają.
Aktualnie biore luteinę dopochowowo 2 x dziennie , magneB6 forte x 3 czasami 4 razy dziennie, macmirror globulki 2x na tydzień, no i witaminy Pregna Plus 1x1 oraz Pregna DHA 2-4 na dobe.
Nospe forte tylko doraźnie, jak czuje napiecie lub bol brzuszka, wcześniej brałam regularnie 3x1.
Moja szyjka ma 19mm, przy zakładaniu pessara w 25tc była 16-19mm, wiec poki co bez zmian.
@Sandi82 a jak ty się czujesz? Co aktualnie bierzesz? Jak Twoja szyjka?
reklama
Dziś zaczynam 28tc dopiero.Sandi a ktory ty masz tydzień?[/QUOTE
Podziel się: