reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
U mnie okolice 20 tc- mimo stosowania leków macica napina się cały czas, może z mniejsza częstotliwością niż gdybym leków nie brała.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kurcze ja dziś skończony 17 tydzień a wczoraj wieczorem właśnie pierwszy raz poczułam ja się mia napina, w pierwszej ciąży miałam właśnie coś po 20 tyg, trochę teraz za wcześnie

Agula_1991 patrzę teraz na twój suwaczek to jeszcze miesiąc i możesz rodzić ale fajnie a ty tylko leżysz tak? Z tego co pamiętam to nie masz pessaru albo szewka?

W tej ciąży juz na samym początku 13 tyg miałam takie skurcze ze wylądowała w szpitalu:( a teraz to najczęściej czuje po ruchach małej czasem mi się napnie ale gin mówił ze to normalne.

Właśnie jak już czuć ruchy dosc mocno to nieraz przez to jest spowodowane, ale teraz to chyba nie powinno mieć miejsca? Dobrze ze w niedziele mam podjechać na spr szyjki to się wypytam a ty jak pojechała w 13 tyg do szpitala z tym to co ci powiedziali?

Ostatnia edycja:
Agula_1991 patrzę teraz na twój suwaczek to jeszcze miesiąc i możesz rodzić ale fajnie a ty tylko leżysz tak? Z tego co pamiętam to nie masz pessaru albo szewka?

Tak, ja mam przed sobą ostatni miesiąc i właściwie mogę rodzic - chociaż w planach jest cesarka przez wąska miednice, bo jestem bardzo bardzo szczupła, a leżę od 2 tygodni- wcześniej szyjka mimo skurczy stała w miejscu, wiec normalnie funkcjonowałam. Jestem bez żadnego dodatkowego zabezpieczenia, jutro wizyta i zobaczymy jak się szyjka miewa. Mam nadzieje, ze w razie czego lekarz założy mi pessar. Mojej bratowej dokładnie w tym okresie ciąży odeszły wody płodowe i urodziła wcześniaczka, mały jest zdrowy, ale bardzo chce uniknąć stresów przez jakie przeszli. Tyle ze ona miała bezobjawowe zakażenie e. Coli i to spowodowało pęknięcie pęcherza płodowego.
A co do twardnien macicy- jestem przykładem, ze nie musza prowadzić do skracania się szyjki- u mnie przez 10 tyg ze skurczami szyjka stała w miejscu, a ciąże zaczynałam z krótka szyjka bo miała tylko 3 cm.
Ty jak kojarzę masz chyba masz cos założone ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry