reklama
Agatka29
Fanka BB :)
U mnie jak miałam pessar to już nie sprawdzal długość szyjki tylko czy się nic nie rozwieraJa dopiero w czwartek odbiorę wyniki. Ciekawe czy mi wogole sprawdzi ta szyjke bo jak narazie to tylko ten szew sprawdzał hmmm
Agula_1991
Hej, dziewczyny mam pytanie od którego tyg ciąży zaczęły wam się takie napinania brzucha?
U mnie okolice 20 tc- mimo stosowania leków macica napina się cały czas, może z mniejsza częstotliwością niż gdybym leków nie brała.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Agatka29
Kurcze ja dziś skończony 17 tydzień a wczoraj wieczorem właśnie pierwszy raz poczułam ja się mia napina, w pierwszej ciąży miałam właśnie coś po 20 tyg, trochę teraz za wcześnieU mnie okolice 20 tc- mimo stosowania leków macica napina się cały czas, może z mniejsza częstotliwością niż gdybym leków nie brała.
Agatka29
Właśnie jak już czuć ruchy dosc mocno to nieraz przez to jest spowodowane, ale teraz to chyba nie powinno mieć miejsca? Dobrze ze w niedziele mam podjechać na spr szyjki to się wypytam a ty jak pojechała w 13 tyg do szpitala z tym to co ci powiedziali?
Ostatnia edycja:
Agula_1991
Agula_1991 patrzę teraz na twój suwaczek to jeszcze miesiąc i możesz rodzić ale fajnie a ty tylko leżysz tak? Z tego co pamiętam to nie masz pessaru albo szewka?
Tak, ja mam przed sobą ostatni miesiąc i właściwie mogę rodzic - chociaż w planach jest cesarka przez wąska miednice, bo jestem bardzo bardzo szczupła, a leżę od 2 tygodni- wcześniej szyjka mimo skurczy stała w miejscu, wiec normalnie funkcjonowałam. Jestem bez żadnego dodatkowego zabezpieczenia, jutro wizyta i zobaczymy jak się szyjka miewa. Mam nadzieje, ze w razie czego lekarz założy mi pessar. Mojej bratowej dokładnie w tym okresie ciąży odeszły wody płodowe i urodziła wcześniaczka, mały jest zdrowy, ale bardzo chce uniknąć stresów przez jakie przeszli. Tyle ze ona miała bezobjawowe zakażenie e. Coli i to spowodowało pęknięcie pęcherza płodowego.
A co do twardnien macicy- jestem przykładem, ze nie musza prowadzić do skracania się szyjki- u mnie przez 10 tyg ze skurczami szyjka stała w miejscu, a ciąże zaczynałam z krótka szyjka bo miała tylko 3 cm.
Ty jak kojarzę masz chyba masz cos założone ?
reklama
Podziel się: