reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej dziewczyny. U mnie tez kolejna noc do bani..... A to w nocy co chwila pobudka i rano tez zero snu mimo prob-a to siku a to bole a to mała daje czadu- juz czasami nachodza mnie mysli ze wolałabym juz sie rozpakowac. No ale potem ze jednak lepiej potrzymać.
Madzien dobrze ze te skurcze sie uspokoily, macica sie szykuje.....bo to juz niedługo.
U mnie dzis 35 tc i do terminu zostalo 35 dni. Ale mam nadzieję ze bez krążka maks tydzien i będzie po wszystkim bo inaczej osiwieje.

A tak na pocieszenie-znam przypadek osobiscie dziewczyny w ciazy ktora miala kiepska sytuacje. Lezala w domu i mowila do malej ze ma posiedziec w srodku by miec piegi, piękny zadarty nosek itd. Bardzo duzo mowila do brzucha i udalo sie mimi malych szans i cora teraz 14 lat....

xnw4krnt83prf1c3.png

reklama
Cześć Dziewczynki, cudownie lolejne tydzień. Mimo zimna za oknem, słonko się do nas uśmiecha i mówi dacie radę, 3mam za Was kciuki.
Madzian, Jazka super i oby tak dalej. Jazka 80km to sporo, ale może warto zmienić ten szpital z tak kiepskim podejściem. Ręce opadają.
Aga leż i pachnij, bo potem nie będzie na to szans na pewno. Ja czasem mówie ile to można leżeć już ponad 10tyg.ale wiem, że laba niedługo się skończy i będę chodzić na rzesach.
U mnie 39tydz.biegnie i strasznie się z tego powodu cieszę. Do porodu zgodnie z terminem zostało 11lub 13dni. Lekarz mój wyliczyl na 04.06 (nd.), a ja i inny lekarz tak jak suwaczek leci czyli na 02.06 (pt.)
Synek jest silny, czuje to po kopach.
Pozytywne nastawienie jest bardzo ważne. Miłego dnia.

Dzień dobry dziewczynki. Re tygodnie mijają tak długo, każdy dzień to taki mały sukces. Ja też boję się tej operacji, co tam zastana w środku jak mnie rozetna... Ehh

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

A u nas na obchodzie zapytali mnie który raz już leżę i że znowu pewnie wrócę niedługo. Hehe też wspierają ;) jak powiedziałam że bardzo boli mnie blizna od skurczy lekarz powiedział że oni leczeniem blizn nie zajmują się. Nasz szpital ma kiepskie opinie. Ale do kolejnego mam ponad 80 km
Jazka ja rodziłam córeczkę i teraz też będę w szpitalu oddalonym o około 60 km. Tak samo jeżdżę do lekarza prowadzącego. Wszystko dla dobra synka.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Marcysia,
środa już nadciąga, zaraz licznik nam się przekręci i da jeszcze więcej nadziei:)

Ja to czasem mysle, ze bym wolała mieć cesarke w narkozie żeby nic nie widzieć i nie słyszeć. Boje się tej własnej świadomości podczas cesarki...boje się komplikacji, krwotoku...
Marcysia, a tobie wyznaczyli jakiś termin graniczny tej cesarki? U mnie cos mówili o 37 tc.

Marcysia
Ale lepiej się dziś czujesz? Mniej cie trochę boli?
Ja dopóki leze to jakos strasznie nie odczuwam bólu, tylko troszeczkę. Skurcze na razie dziś rzadkie. Oby taki stan trwał.

Czuję ból. Wydaje mi się że to chyba te wszystkie ścięgna bolą. Przy leczeniu jest ok. Jak wstanę to tylko mogę posuwac nogi biodrami bo nie mogę unieść ich. Masakra he he. Muszę leżeć nie ma opcji siedzieć na wpół lezaco, tak jak zawsze lubiłam. Teraz na płasko i zmieniam boki.

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry