reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Wlasnie nagle w środku nocy moja współlokatorka dostała dużego krwotoku. Ma łożysko przodujące wiec tak się przy tym zdarza. Szybka akcja i zabrali ja na porodowke, na obserwacje i jak to się nie uspokoi to będzie mieć cc. Mam nadzieje, ze jeszcze się uspokoi i wróci tu do mnie na górę bo to 32 tc dopiero.
Ja nie zasnę do rana w takim szoku jestem, a ona po prostu jak ze skaly, spokojna, opanowana, zero nerwów. Naprawdę dzielna była. Trzymam za nią kciuki mocno!
I raczej już dziś nie zasnę...
Biedna kobitka... ja tez nie spie . Skurcze mnie obudzily . Jak tak dalej bd to daje sobie 24h i porodowka . A po zdj pessara w srode jak dotrwam to juz na bank .

reklama
Aga Ty też się nie denerwuj. Niestety przy łożysku przodującym jak sama wiesz tak bywa. Dziewczyna na szczęście była w szpitalu. Oby udało im się jeszcze powstrzymać poród.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Pójdę spać jak małej spadnie temperatura. Ale to będzie takie czuwanie. Takie życie mam. A mój mąż smacznie śpi.
Wiesz każda ciąża jest inna[emoji4] ja w poprzedniej bolące skurcz to miałam na porodówce. Wcześniej tez tylko twardnienia.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Zasnęłam na jakies 2 godziny w końcu ale od 6 już nie spie i nie zasne. O 3 w nocy zjadłam snickersa bo aż mnie z głodu ssało...teraz kończę ciasto, które mama mi przyniosła.

Powiem wam, ze po tej nocnej akcji jakos tak dobitnie dotarło do mnie, ze naprawdę może się każdej stać cos złego, tak nagle i bez uprzedzenia...jak ją zabrali to ja oczywiście z tego szoku zaraz miałam twardy brzuch i tak mi twardniał co jakies 5 - 10 minut... teraz jest chyba lepiej.
Położna przed chwila powiedziała mi, ze moja koleżanka jest na sali porodowej. To oznacza ze nie jest na pooperacyjnej, a wiec może opanowali sytuacje i nie miała cc. Mam nadzieje.
Dziś będę mieć ciężki dzień...ehhhh

Madzien,
Ja w pierwszej ciazy od początku miałam skurcze/ twardnienia bardzo często ale całkowicie bezbolesne. Od 23 tc brałam fenoterol już do końca ciazy, a skurcze byly i tak . Dopiero fenoterol w pompie w szpitalu trochę wtedy pomógł .
Teraz tez mam skurcze od początku ale niestety bolesne. Na pewno boli dlatego, ze w 1 ciazy miałam cesarkę, a wiec mięsień macicy nie jest już taki jak kiedyś...do tego mój problem z blizna, na pewno tez są zrosty bo po cesarce zawsze są. Tu Nadzien nie jesteś przypadkiem po cesarce? Jedli tak to pewnie tez po prostu inaczej te swoje skurcze odczuwasz w tej ciazy...

Jouliettka, jsk młoda? Spadla jej gorączka?
Mój facet tez zwykle spał jak ja siedziałam nad młodym w nerwach kiedy był chory...oni tak mają...

Witam Was. Ja dzisiejszą noc miałam tragiczną. Cały dzień wczoraj miałam skurcze ale takie nieregularne. Pod wieczór dziecko bardzo mocno kopalo a ja dostałam regularnych skurczy. Dali mi szybki wlew magnezu 6g, po którym chciało mi się wymiitowac, jak ten się skończył to magnez 4g na całą noc mi podłączyli. Ledwie chodzę. Macica boli mnie bardzo, myślę że przez te skurcze jej stan się pogorszył. Od rana dzisiaj znów dziecko kopie jak oszalałe i boję się znów że dostanę regularnych. . Wczoraj już myślałam że trafię na stół. Boję się

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Madzien,
Ja w pierwszej ciazy od początku miałam skurcze/ twardnienia bardzo często ale całkowicie bezbolesne. Od 23 tc brałam fenoterol już do końca ciazy, a skurcze byly i tak . Dopiero fenoterol w pompie w szpitalu trochę wtedy pomógł .
Teraz tez mam skurcze od początku ale niestety bolesne. Na pewno boli dlatego, ze w 1 ciazy miałam cesarkę, a wiec mięsień macicy nie jest już taki jak kiedyś...do tego mój problem z blizna, na pewno tez są zrosty bo po cesarce zawsze są. Tu Nadzien nie jesteś przypadkiem po cesarce? Jedli tak to pewnie tez po prostu inaczej te swoje skurcze odczuwasz w tej ciazy...

Jouliettka, jsk młoda? Spadla jej gorączka?
Mój facet tez zwykle spał jak ja siedziałam nad młodym w nerwach kiedy był chory...oni tak mają...
Nie jestem po cesarce, pierwszy poród sn. Kurde nie wiem co mam robic dalej boli . Ale tragedii nie ma. Chodz juz sil nie mam . Jak w dzien bd to samo to jade do szpitala. Albo niech mi dadza cos rozkurczowego albo niech porod popedza . Mam nadzieję że niedlugo zobacze malego [emoji173] łobuz straszy matke ciągle [emoji23][emoji23][emoji23] ja mu dam.

reklama
Marcysia,
ruchy dziecka niestety nakręcają skurcze, u mnie tez tak jest...wiem, ze się martwisz ale postaraj się nie denerwować bo to mocno napędza skurcze.
Ja już kilka razy miałam akcje regularnych skurczy, ostatnio trafiłam do szpitala i dali mi pompę z leków tokolitycznych - Salbutamol. Tych leków kilka jest... jeśli u ciebie magnez działa to super.
A nospe w zastrzyku ci dają? Czopki scopolan? To tez pomaga, testowałam wiele razy.
A te skurcze pisały ci się na Ktg?

Do góry