@_vixen_ , co znaczy,ze zaczal ja trzyma szew? Robi sie miekka,przepuszcza?
Ja tez po wizycie. I jestem w szoku,gdyz moja lekarz namierzyla 3200 naszego Kluska. Moja corka w tym samym momencie ciazy miala 2600, urodzila sie 3365,a obwod glowy i brzuszka przy urodzeniu miala taki,jak Mlody dzisiaj. Jest jeszcze szansa,ze sprzet,na ktorym mialam robione usg,w zwiazku z tym,ze nowy,nie zostal do konca ustawiony,ale nie wiem,czy jest sens sie tego trzymac. Szyjka trzyma (uff),szew trzyma (uff),ale zle zapamietalam-zdejmowany bedzie dopiero w 38. tygodniu,a nie w 36. jak myslalam. A jakby zaczela sie akcja porodowa przed zdjeciem szwu,to szybko do najblizszego szpitala (ten,gdzie pracuje moja doktor jest 25 km ode mnie i czesto po drodze sa korki). No i teraz,zamiast odetchnac,stres-czy Mlody naprawde bedzie taki duzy (boje sie,ze go nie wypchne,a CC nie chce miec), no i zeby akcja porodowa nie zaczela sie przes czasem.
Prawda,najwazniejsze,ze nasz Maluszek ma dobre przeplywy i w obrazie usg wyglada dobrze,ale dobrze by bylo,gdyby juz nie przybieral tak mocno i zebym wytrzymala do 24.01. (Zdjecie szwu). Trzymajcie kciuki w dalszym ciagu
A, @julia0903 , ja szew mam miec zdwjmowany ambulatoryjnie,na wizycie,bez pobytu w szpitalu. Ciekawe,skad ta roznica w procedurze. Pewnie znlow co lekarz,to praktyka.
Sporty ten Twój maluch a przecież jeszcze ma czas do terminu...
oby juz tak nie rósł jak szalony
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom