Jeszcze nie rodzę, na ktg mam skurcze słabsze :-) maluch tylko 2200 gram ale podobno wszystko ok. Pobrali mi dzisiaj wymaz na paciorkowce. Pewnie poleżę w weekend i wyjdę. Nie naciskam, dobrze mi w szpitalu, jakoś bezpieczniej.
reklama
Katierinka
Fanka BB :)
Dzis rozmawialam z pania,ktorej wnuczek urodził sie niedawno w 34 tyg. 1800 gr. Polezal 5 dni w inkubatorze a po tygodniu wypuscili ich do domu. Pokazywala zdjecia. Kruszynka! Ale ma sie dobrze Slivka, chyba Twoj maluszek podobnej kategorii wagowej i tez na pewno da rade,tym bardziej,ze u Ciebie juz 36 tydz.
Będzie maluch, oby zdrowy tylko.
Mam pytanie - jakie amplitudy tętna wychodzą Wam na ktg. U mnie 110 do 160, zazwyczaj spoczynkowe około 120. Lekarz mówi, że ok. Dużo się rusza i wtedy ma 140-150.
Jak to było u Was? Bo już się wkręcam, że słabo to serduszko bije... :-\
Mam pytanie - jakie amplitudy tętna wychodzą Wam na ktg. U mnie 110 do 160, zazwyczaj spoczynkowe około 120. Lekarz mówi, że ok. Dużo się rusza i wtedy ma 140-150.
Jak to było u Was? Bo już się wkręcam, że słabo to serduszko bije... :-\
weronika87
Od 120 do 150 to jest normalne zwracają uwagę jeśli jest poniżej 110
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
@Slivka Mi powiedzieli że 120-170 to norma, marwtią się jak spada poniżej 110 albo powyżej 170
@weronika87 witam znajomą twarz
@weronika87 witam znajomą twarz
Dordaw
Hej,
Zalozylam nam watek gdzie mozemy pisac o swoich maluchach. Mam nadzieje ze bedzie nam sie to grono systematycznie powiekszac a na razie zapraszam do dzielenia sie doswiadczeniami wszystkie te z Was ktore juz urodzily Watek jest zalozony w takiej sciezce jak ponizej. Po wejsciu w "dzieci urodzone w 2016" na samym dole luzem znajdziecie nowy watek. Szczegolnie licze na Hope, Patuske, Nafoczke, Vite, Yvonne, Baasie, Ziemniaczka, Asiek, Jadzie i wszystkie te z Was ktore jeszcze do niedawna czekaly na szczesliwe zakonczenie.
Nasze dzieci - Dzieci urodzone w 2016 - WYLEZANE CUDA 2016
Buziaki :*
Zalozylam nam watek gdzie mozemy pisac o swoich maluchach. Mam nadzieje ze bedzie nam sie to grono systematycznie powiekszac a na razie zapraszam do dzielenia sie doswiadczeniami wszystkie te z Was ktore juz urodzily Watek jest zalozony w takiej sciezce jak ponizej. Po wejsciu w "dzieci urodzone w 2016" na samym dole luzem znajdziecie nowy watek. Szczegolnie licze na Hope, Patuske, Nafoczke, Vite, Yvonne, Baasie, Ziemniaczka, Asiek, Jadzie i wszystkie te z Was ktore jeszcze do niedawna czekaly na szczesliwe zakonczenie.
Nasze dzieci - Dzieci urodzone w 2016 - WYLEZANE CUDA 2016
Buziaki :*
Ostatnia edycja:
Ale cisza na forum :-) ja jeszcze 2 w 1, a Wy? Na ktg wychodzi tętno w amplitudzie 110 - 160, w zależności od pory dnia, posiłku, mojego ciśnienia i pozycji, jaką przyjmę do badania. Póki co lekarz mówi, że zapisy dobre, więc luz. Gorzej, że skurcze nadal mam, piszą się na ktg ale nieregularnie i ze zmiennym natężeniem... od 0 do 120 nawet.
Dzisiaj zaczął mnie pobolewać brzuch miesiączkowo i mam dużo budyniowatego śluzu, na razie bez krwi. Czyżby zaczynał odchodzić czop?
Boję się, nie porodu ale tego wyczekiwania, które nie wiadomo ile potrwa :-\ i o zdrowie dziecka chociaż lekarze mówią, że ok i może się rodzić.
Powodzenia dziewczyny, oby Wam się lepiej układało.
Dzisiaj zaczął mnie pobolewać brzuch miesiączkowo i mam dużo budyniowatego śluzu, na razie bez krwi. Czyżby zaczynał odchodzić czop?
Boję się, nie porodu ale tego wyczekiwania, które nie wiadomo ile potrwa :-\ i o zdrowie dziecka chociaż lekarze mówią, że ok i może się rodzić.
reklama
Katierinka
Slivka,skoro lekarze mowia,e jest okej,to tego sie trzymaj. Nie dokladaj sobie nerwow niepotrzebnie. Trzymam za Was kciuki.Ale cisza na forum :-) ja jeszcze 2 w 1, a Wy? Na ktg wychodzi tętno w amplitudzie 110 - 160, w zależności od pory dnia, posiłku, mojego ciśnienia i pozycji, jaką przyjmę do badania. Póki co lekarz mówi, że zapisy dobre, więc luz. Gorzej, że skurcze nadal mam, piszą się na ktg ale nieregularnie i ze zmiennym natężeniem... od 0 do 120 nawet.
Ja sie jeszcze przez 5 tyg. Nie zamierzam rozpadac,no A przynajmniej do czasu zdjecia szwu w 36 tyg. Chociaz dzisiaj zaliczylam bardziej intensywny dzien i 2 godziny temu brzuch zaczal mocno twardniec i pojawilo sie jakies takie uczucie ucisku w pochwie,a le mam nadzieje,ze nic sie nie dzieje,ze to tylko grawitacja.
Ostatnia edycja:
Podziel się: