reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Katierinka

U mnie 32 tydz. i juz sie wystraszylam bo oczywiscie w necie pelno info o rozchodzacym sie spojeniu ;/

Nie wiem czy luteina dziala czy nie ale na pewno dobrze robi na glowe:p daje jakies poczucie, ze chronie szyjke jeszcze bardziej ;)

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurcze, dzis mnie mega skurcze łapią :( mam takie wrażenie ze 24-32 tydzień to najgorsze. Dużo skurczy, dziecię malutkie i tak naprawdę nie wiadomo co robić. Po 32 zazwyczaj sie wszystko wycisza....
Mam nadzieje, ze te skurcze jakos nie wpłynę negatywnie na moja szyjkę i moze luteina zadziała...
Umówię sie na szybsza wizytę u lekarza, i zobaczymy jak sytuacja sie przedstawia.

To by się zgadzało, od kilku dni brzuch spokojniejszy. Tylko sprowokowany się spina.

Prawie nie wychodzę z mieszkania i złapało mnie przeziębienie. Nos zatkany i kości bolą. Pije herbatki i sok z cytryny. Ale boje się silno dmuchać nos.

Dziś miałam wizytę u anastezjologa i okazało się, ze po cc muszę mieć znieczulenie w kręgosłup. Nie mam wyboru a to oznacza zakaz chodzenia podczas porodu. A tak chciałam tego uniknac

Katierinka ja dzis sredni dzien mialam...bol brzucha mnie meczyl...niewiem z jakiego powodu i meczyly mnie czesciej :/
Dzis kazda wolna chwile leze grzecznie , jutro juz wogole tylko lezenie;)

Zurawinka ladna waga malenstwa;)

Slivka widze ze tez lubisz czytac ksiazki;)
Ja tez mialam przyjemnosc czytanie Camili;)
Tez mam te Millenium ale jakos stanelam na poczatku...bedze musiala odkurzyc ksiazke;)

Barnek zdrowka dla dzieci;)

Jadzia a dlaczego po CC masz miec te znieczulenie? Nakazane?

A ja dzisiaj cały dzień sprzątalam później byłam z moim na zakupach.. Dużo chodzę i d..... a nic się nie dzieje nawet brzuch mnie boli zero skurczy.
A u mnie już 38+2
W sobotę idę do gina na 14 zobaczymy co powie mam nadzieję że będę miała rozwarcie.
Chce urodzić w październiku nie w listopadzie.
No ale zobaczymy.

Ja po luteine to miałam wodniste upławy ale nic po zatym. Mdłości to nie od lutki tylko urok ciąży.
Wy czytacie książki a ja oglądam seriale właśnie kończę jeden i na tym koniec bo już nie muszę leżeć w łóżku.

Ziemniaczek
Ja z rozwarciem 2.5 cm a teraz już 3-4 cm i skróconą miękką szyjką chodzę już 4 tydzień i nic :( też za bardzo się nie oszczędzam a mały jak siedział tak siedzi. Trzymam kciuki za jutrzejsze wizytowanie :)

No i ja dzis w domu jestem.dzieciaki chore a ja opdocxywam. Kanapa rozłożona i filmy bedziemy cały dzień oglądać.

Skurcze miałam prawie cała noc, teraz cisza...przy zakładaniu luteiny jakos mi sie wydaje ze jest inaczej niż było..inne uczucie- luźniejsze. Ja zglupiejej przy tej szyjce. Najgorszy czas właśnie przed mną.

Wizytę mam w czwartek.

Mnie sie wydaje, ze na późniejszym etapie ciazy, juz donoszonej, to rozwarcie szyjki i skrócenie nie ma znaczenia dla rozpoczęcia akcji porodowej. Mnie w pierwszej ciazy tak lekarze mówili i nawet tego nie badali.

reklama
Katierinka ja dzis sredni dzien mialam...bol brzucha mnie meczyl...niewiem z jakiego powodu i meczyly mnie czesciej :/
Dzis kazda wolna chwile leze grzecznie , jutro juz wogole tylko lezenie;)

Zurawinka ladna waga malenstwa;)

Slivka widze ze tez lubisz czytac ksiazki;)
Ja tez mialam przyjemnosc czytanie Camili;)
Tez mam te Millenium ale jakos stanelam na poczatku...bedze musiala odkurzyc ksiazke;)

Barnek zdrowka dla dzieci;)

Jadzia a dlaczego po CC masz miec te znieczulenie? Nakazane?
l

Tak nakazane, takie maja tu zasady i nie mogę zrezygnować. Jedynie sama sobie dawkuje.

Ziemniaczki mi zostało luteiny na dwa tygodnie jeszcze. Tez się zastanawiam jak długo bez leków pochodzę.

Do góry