reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Baasia na razie mi nie zalezy na CC bo nie wiem ile teraz wazy moja mala, ale jesli w dalszym ciagu bedzie sporo wieksza to bede sie bala rodzic SN, bo jestem slaba i nie moge dojsc do siebie po tym lezeniu. Okaze sie w poniedzialek jaka jest przewidywana waga przy porodzie i wtedy najwyzej dalej bede myslec... ;)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja wiem co to bóle porodowe i wiem co to znaczy cesarka! Jeśli chodzi o mnie to wolałabym teraz naturalnie, ale najważniejsze jest dobro dziecka!!!

Mi w pierwszej ciąży i teraz tez nic nie wyciekało z piersi, pewnie dlatego pozno sie u mnie pojawił pokarm, bo dopiero w trzeciej dobie po porodzie, ale potem musiałam non stop chodzić w staniku i we wkładkach i tak przez pół roku, nie rozstawałam sie z biustonoszem nawet na noc, zdejmowałem tylko do kąpieli [emoji3]

Jestem w 32 tygodniu ciąży

Ziemniaczku cieszę sie ze i u ciebie wszystko dobrze, ze szyjka trzyma!!
Mi dzisiaj ginka powiedziała ze jestem jej druga pacjentka która wymusiła na niej założenie krążka, bo w moim przypadku nie był konieczny, ale założyła mi go dla mojego świetego spokoju! Powiem Wam, ze fajnie słyszeć coś takiego [emoji3]

Jestem w 32 tygodniu ciąży

Cześć dziewczyny ! Mnie też tu dawno nie było... Krótko opiszę co u mnie. Aktualnie kończę 32 tydzień. Jutro zaczynam 33 :) Byłam wczoraj jak co 2 tygodnie na wizycie u ginekologa. , pessar trzyma się dobrze i na następnej wizycie 16 sierpnia ( 36tydzień) będzie zdejmowany! Lekarz wyznaczy mi też termin cc.
Jeśli chodzi o leżenie , to wczoraj przeceniłam swoje możliwości , przed wizytą u gin byłam na mieście , bo koniecznie chciałam kupić śliczny ciuszek dla córeczki mojej kuzynki , która niedawno urodziła. Trwało to jakieś 1,5h. , potem lekarz, wizyta w aptece i małe zakupy w spożywczaku i skończyło się na tym ,że jak przyszłam do domu to padłam na łóżko bez jakichkolwiek sił i z bólem brzucha. Musiałam pierwszy raz od wizyty w szpitalu wziąć nospe , która na szczęście mi pomogła.
Także przestrzegam dziewczyny , nawet jak się czujecie dobrze i na siłach to taki " spacer" może tylko zaszkodzić. Ja się już nigdzie nie ruszam do 16 sierpnia :D:p:p

Ja się dzis dowiedziałam ze koleżance zrobilo sie rozwarcie i wzięli ja do szpitala. Ona 33 tydzień. Wiec juz w miarę, ale przeraza mnie wizja tego ze chodzila do lekarza co chwile i na ost wizycie bylo ok, a przez pare dni takie "kwiatki" sie porobily. Teraz musi lezec juz do konca w szpitalu.

a jakie ma rozwarcie? takie rzeczy sie dynamicznie chyba dzieja, rano szyjka zamknieta popoludniu porod potrafi byc

Myslalam ze jak sie ma te 3-4cm szyjki to spokojnie od wizyty do wizyty, tak szybko sie nie skroci, a u niej doslownie kilka dni. Skurcze zaczely sie jej po 24 tyg i wcale ich tak dużo nie miała, pessara nie zakladali bo szyjka ok nie skracala sie. I nawet nie wiedziałaby gdyby nie wizyta

reklama
No niestety tak to potrafi być z tymi szyjkami - nigdy do końca nie można być pewnym! Moja kuzynka na wizycie u gina wszystko super, szyjka trzyma, a na drugi dzień urodziła w 35tc! Synek ważył 3kg i dzisiaj jest zdrowym 10 miesięcznym Urwiskiem :) do dzisiaj nie wie co było przyczyna wcześniejszego porodu

Jestem w 33 tygodniu ciąży

Do góry