reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
28 lipca skończę 37 TC wiec juz powoli zaczynam odliczać dni :) ale ja się po domu za dużo nie ruszam, a na zewnątrz wychodzę tylko do lekarza wiec jak zacznę się po skończonym 34 TC trochę ruszać po domu to i tak będzie dla mnie duży postęp :) ja ostatnio też sprawdzałam długość szyjki z pierwszego pomiaru USG i na początku ciąży tez wyszła lekarzowi dosyć krótka bo na 3,4 cm.

A co do przygotowań i zakupów to u mnie też ruszyły dopiero kolo 30 TC, bo wcześniej nie chciałam zapeszać i można się wyrobić bez problemu. Wczoraj dostałam tyle pudeł z ciuszkami od koleżanki, że nawet nie wiem gdzie mam je chować, a myślałam że nic w podarunku mi nie spadnie.

Dziewczyny Wy jesteście bardziej doświadczone... Te ciuszki po praniu prasowalyscie na lewej i prawej stronie czy wystarczy na prawej?

Dordaw ja prasowalam jak się dało bo czasem na obu czasem jedna. Zresztą chciałam nie stać długo przy żelazku.
Zakupy tez zaczęłam od ok 30 tc.
A u nas dziś byłoby 37tc. :) 3 dni tylko brakło :)

Ziemniaczek nie radzilabym Ci modlić się na kolanach w naszej sytuacji..
Ja leżę od 22 tc. W niedzielę skończę 37tc. Ale powiem Wam, ze po takim długim lezeniu jest bardzo ciężko zacząć funkcjonować. Mi się kręci w głowie za każdym razem jak wstaje. Pochodzę chwilkę i po 10 min marze żeby wrócić do łóżka bo jestem taka zmęczona. Dzisiaj będę jeszcze więcej się ruszala bo chciałabym mieć już swojego synka przy sobie.
Mój mąż jak mnie odwiedza to komentuje mój okropny wygląd i krostki na czole i ramionach..nie mam siły.. czuje się taka mało kobieca. Ale jak urodze to mu pokaże!
Dordaw ja prasowałam tylko z jednej strony ubranka.

HOPE Ja leżę od 18 tyg i już mam dość a co mówić ty. Ja dopiero jestem w 23 tygodniu i to początek a gdzie dalej, ale jeśli ty dałaś radę to czemu ja mam nie dać.
Powiem Ci ze gdyby nie ten ból mięśni kości wszystkiego od leżenie to nawet fajnie jest tak leżeć.

Hope :) tak trzymaj!!!

Dordaw ja prasowałam przy pierwszym dziecku z dwóch stron, a właściwie moja mama, bo ja leżałam! Rok temu kupiliśmy żelazko z generatorem pary i od tego czasu prasuje tylko z jednej strony, ale teraz prasuje mąż i on tak po starem prasuje z dwóch stron! Ciekawa jestem jak sobie poradzi z takimi małymi ciuszkami! Czekam na regał, który ma przyjść z początkiem przyszłego tygodnia i zaczynamy prac ubranka! Ja 85% ubranek mam po starszej córce, wiec juz wszystko w domu jest! Jak sie coś ładnego trafi to kupuje! Teraz w Smyku są fajne promocje, a ich ubranka są naprawdę dobre gatunkowo! Wiec dziewczynki łapcie za neta i róbcie zakupy [emoji3]

Jestem w 30 tygodniu ciąży

Hope załamuje mnie Twój mąż, co on jakiś taki mało empatyczny. Wcześniej też taki był czy dopiero teraz takie zachowania mu się uaktywnily?

Mój się bał ze strasznie przytyje w ciazy i jeszcze zanim w nią zaszłam to się mnie pytał czy będę później ćwiczyć żeby zgubić wagę bo on nie przepada za dziewczynami przy tuszy, ale samo wyszło tak, że jestem jeszcze chudsza niż przed ciążą. Na początku to się nawet mocno przyglądał co jem. Wiadomo że jak się tak leży to ciężko wyglądać jak gwiazda filmowa.

Ale masz dobre podejście, później się ogarniesz i szczeka mu opadnie :)

Dokładnie hope po porodzie jak dojdziesz do siebie pokaż mu tak żeby mu szczena opadła!! Nie użyje brzydkiego słowa ale jest D..... A ty głowa do góry i nie daj się.

Ziemniaczkek wróciłam od lekarza prosiłam o zmierzenie tylko szyki usg dopochwowym churrrrrrrra ma 3,8 ale minusem jest to ze synuś jest ułożony głowa w samym dole szyjki naciska na nią a że jest miękka no to musze uważać. Leżymy sobie dalej :-) ważne że nie ma żadnego rozwarcia

reklama
a ja z wyprawki mam już prawie wszystko :) szybko zaczęłam kupować, bo rozkładałam sobie wydatki na miesiące i cieszę się, że wózek wybraliśmy jak jeszcze mogłam chodzić. To chociaż na żywo sobie pojeździłam i wypróbowałam który mi pasuje. :)

Do góry