reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dobrze, fajnie by bylo jakby się udało podpytac. Będziemy miały rozeznanie:) To ta kobieta która ma szyjke 6 mm Już tyle czasu jest w szpitalu?
Ja też cały czas myślę, że w szpitalu czulabym się bezpieczna. Chociaż w domu mam różne pyszności do jedzenia dzięki mojej mamie i mam kota który czasem się przytula :) na moim etapie ciąży chyba w niczym by mi już nie pomogli. Teraz co ma być to będzie. Mam od tygodnia zamiar spakować walizkę ale nie chce kusić losu :)

reklama
Tak ta, ale ona ma wadę serca jak się wczoraj okazało plus coś tam jeszcze i z tego powodu tu głównie jest, bo na tej szyjce ma pessar. Założyli jej w ostatnim momencie bo do 5 mm chyba zakładają.

A druga z bliźniakami i tez z 6 mm bez żadnego zabezpieczenia wczoraj dostała plamienia i lekkich skurczy ale zaraz jej coś podali na porodowce i po kilku godzinach wróciła, wiec tez przykładem aniołkowej, nawet jak się coś zacznie to jeszcze jest duża szansa ze to jeszcze da się cofnąć.

Jestem ciekawa czy będę wiedziała kiedy rozpoczną mi się takie skurcze, że będę musiała jechać do szpitala bo to będzie oznaczało ze zaczyna się poród.
Chciałabym żeby był już lipiec :)

Hope ja tez chce juz lipiec ale dwupaku :-) jestem pewna, że rozpoznasz skurcze porodowe.

Czy wy ćwiczycie mięśnie Kegla czy to jest niewskazane w naszej sytuacji??

Czytałam ze to jest niewskazane w naszym przypadku i nie ćwiczę. Jestem taka przewrazliwiona, że boję się ruszać czymkolwiek i cokolwiek napinac :) Nawet ogolic się bałam żeby nie uciskac szyjki, ale już nie wytrzymalam i dzisiaj zrobiłam to na leżąco. Normalnie zabieg półdniowy :):)

Ciekawa jestem jak to zrobiłaś bo ja się ostatnio tyle siłowalam ze w końcu zrezygnowalam i wzięłam przejechalam się trymerem z maszynki męża bo aż mi głupio było iść taka zarosnieta do lekarza :D A to nachylac się też nie za bardzo można?

Ja ostatnio tak chodziłam do lekarza jak bober :) :) :) bo balam się zginac, że mi główka na szyjke będzie uciskala :)

Ale już nie wytrzymalam. Położyłam się na ręczniku z miską z płynem i lusterkiem :) Jak sobie kiedyś o tym przypomnę to będę się śmiała. Nieźle musiałam wyglądać!

reklama
Po ciąży trzeba się na jakąś depilację laserowa przejść i mieć ten problem z głowy, już sobie to postanowiłam po aktualnych akrobacjach [emoji13]

Do góry