Hope kalorii to ja mam za dużo, dziś pojechałam na kebaba z frytkami prosto ze szpitala, bo te szpitalne jedzenie... Ooo fuj... Jadam po 4 razy dziennie i potrafię zjeść 3-4 kanapki na raz wiec myślę że jest ok, na pewno nie rezygnowalabym z jedzenia w ciąży na rzecz wagi po za tym raz dziennie musze zjeść jakas czekolade albo batona bo nie wytrzymam
reklama
Dordaw
Fanka BB :)
Ja w wadze dopiero zaczynam nadrabiać straty. Może jakieś 2 kg na razie odrobilam i wydawało mi się to za mało. Tym bardziej ze tez leżę i nawet nie mam jak spalać tego co zjem. Dlatego 1,5 tyg temu byłam na ponadprogramowym usg żeby się upewnić ze mała na pewno odpowiednio przybiera na wadze i na szczęście miała już odrobine ponad 1kg (26 tc) i była tydzień do przodu.
Ja tez staram się jak najwięcej na lewym boku leżeć ale cały dzień nie daje rady. A czasami w nocy budzę się w pozycji prawie na brzuchu. Nie tak całkowicie bo mnie poduszka hamuje ale mało brakuje. Jak się budzę to oczywiście od razu na lewy albo prawy.
Ja tez staram się jak najwięcej na lewym boku leżeć ale cały dzień nie daje rady. A czasami w nocy budzę się w pozycji prawie na brzuchu. Nie tak całkowicie bo mnie poduszka hamuje ale mało brakuje. Jak się budzę to oczywiście od razu na lewy albo prawy.
Dziewczyny, mam pytanie. Dziś przy aplikowaniu dopochwowo luteiny gmyrnęłam palcem o szyjkę macicy i ku mojemu zdziwieniu ona jest miękka, ledwo ją wyczułam. 2 tyg temu na badaniu lekarz mówił że jest twarda, ale teraz przez te 3 dni nikt mi jej nie sprawdzał, to znaczy sprawdzali na usg i była zamknięta i długa, ponad 4 cm. Ale chyba jej twardości nie da się sprawdzić na usg? Nie chcę wyjść na wariatkę, że wczoraj wyszłam, dziś już lecę się badać, więc chyba po prostu poleżę grzecznie w łóżku 10 dni do kolejnej wizyty
a może to nospa albo luteina ma takie działanie, że ona jest bardziej miękka?
a może to nospa albo luteina ma takie działanie, że ona jest bardziej miękka?
Dordaw
Fanka BB :)
Vita ja bym chyba czekała. Jeśli jest tak długa i zamknięta, a miękka to chyba nic Ci na to nie poradzą. Dopóki się nie skraca i jest zamknięta to raczej nie ma co panikować, przynajmniej moim zdaniem. Juz pomijając fakt ze same nie jesteśmy w stanie się miarodajnie zbadać.
no właśnie ja miałam badaną tylko przez usg, być może to przez te kłucia ona zmiękła, mam nadzieję że teraz gdy ich nie ma wróci do normy.
Może coś co dla mnie jest miękkie, dla lekarza będzie twarde.
No cóż , będę leżeć i leżeć, dziś muszę tylko jechać do sekretariatu po wypis i kartę ciąży
Może coś co dla mnie jest miękkie, dla lekarza będzie twarde.
No cóż , będę leżeć i leżeć, dziś muszę tylko jechać do sekretariatu po wypis i kartę ciąży
Mi nie chciały podlaczyc ktg, bo za wcześnie a za dwa dni zaczynam 21 tydzien. Sluchaly serduszka 2-3 razy, innym dziewczynom ok 5, wlasnie zeby nie pobudzac skurczy.
Ktg to się dopiero od 25 tyg podłącza i to ze wskazań.... ciesz się ze tętno sprawdzały bo też tego tak wcześnie nie robia.
Co do szyjki to nie koniecznie jest miękk. TY sama nie jesteś w stanie w pozycji na stojąco czy jak tam sprawdzić...bo na stojąco a na leżaco robi różnicę...
Ale jeśli masz wątpliwości to idź do lekarza tylko nie majstruj więcej tam w środku palcami... bo jeśli faktycznie coś jest nie tak to możesz sobie pogorszyć...
Nafoczka widzisz wszystko zależy od interpretacji przez lekarza. Jeśli te skurcze Cię nie bolą die sprawiają dyskomfortu nie są często to nie ma co się też za bardzo bać bo może Twoja macica jest bardziej podatna...
To prawda że szczupłe kobiety bardziej czują...albo tak jak ja w ciąży bliźniaczej...
reklama
Podziel się: