reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

auralka - Łaaał, sporo tego :-) i wszystko wydaje się być rzeczywiście niezbędne. A gdzie kupowałaś te wszystkie rzeczy typu koszule, czy staniki do karmienia? Allegro czy sklepy stacjonarne? Co do infekcji, walcze Tamtum Rosa, a więc delikatnie i czekam na efekty. Na ten moment dalej swędzi ale sytuacja się nie pogorszyła ;-)

lucalew - Tak to u nas jest. Jeszcze w żadnej państwowej placówce nie spotkałam się z przesadną uprzejmością, a i w prywatnych różnie bywa. Całą ciążę wszystko jak na razie wykonuję prywatnie, za wszystko płacę, a i tak różne ważne panie potrafią kobietę w ciąży opierniczyć, bo za późna pora na pobranie krwi, bo teraz kawa, a za chwile przerwa na lunch...:crazy: Tłumaczę sobie ten fakt jedynie tym, że poza lekarzami pracownicy służby zdrowia są za swoją bądź co bądź ciężką pracę tak słabo wynagradzani.Ale takie minimum życzliwości i uprzejmości powinno być normą nie tylko w szpitalach, przychodniach, ale w ogóle "na ulicy" i o ileż świat byłby piękniejszy :-)

Co do ciśnienia to moje wartości rzadko przekraczają 100, a moja norma to okolice 60/90 więc mogę spać na stojąco :-D Z pulsem ma za to większy problem, bo zwykle koło 90, a teraz w ciąży potrafi zaszaleć i do 120-130.

reklama
Patrysiapati ja większość rzeczy zamówiłam na allegro bo są tacy sprzedający (sklepy dzieciowe np. chomis_2004, magmaris, hubiworld, rp_777 - mam nadzieję, że nicków nie pokręciłam ;-)) i u nich można duże części wyprawki kupić a przesyłka tylko raz ;-) jedno zamówienie zrobiłam w aptece internetowej gemini, bo tam mają cakiem niezłe ceny i dużo towaru ;-) staniki kupiłam też przez neta na stronie chyba biustanasze.pl wzięłam z alles i na stronie producenta jest kalkulator rozmiaru i trochę go skorygowałam na podstawie obserwacji własnego obecnego rozmiaru ;-) i chyba tyle ;-)

w sumie to ja jak większość z nas całą/prawie całą wyprawkę przez neta skompletowałam ;-) bo jednak ciężko jest latać po sklepach dzieciowych mając nakaz leżenia/oszczędzającego trybu życia ;-) a z drugiej strony w necie jest większy wybór wzorów i kolorów :-)

Auralka, w sumie chciałabym do końca kwietnia się rozpakowac ;-) więc faktycznie mogę wepchac się przed Ciebie ;-) tyle że ostatnio mam schizę że krążek tak mi szyjkę zmasakRował że będzie ciężko. Dzisiaj np myślę że wolałabym zaplanowaną cesarKę a tu niestety ;-)

auralka - a te staniki do karmienia jakie dla siebie wybrałaś? Bo widzę że są dwa rodzaje:

1) coś takiego co bardzo mi się podoba, ale nie wiem jak będzie się sprawować: BABYONO BIUSTONOSZ DLA KOBIET KARMIĄCYCH i W Ciąży (4961014873) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
2) albo bardziej "klasyczne" w stylu: CARA MIA 70K ALLES MAMA biustonosz do karmienia BI (5204584965) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Nie wiem na co się zdecydować, bo ja jestem równa babka (z przodu deska z tyłu deska). Taki staniczek jak ten pierwszy mogłabym później wykorzystać do ćwiczeń, a z drugiej strony nie wiem jak to może wyglądać pod obcisłymi bluzkami :crazy:

musze zakupic jeszcze jedną torbę bo jak rozlozyłam wszystko na łozku to w jedną na pewno sie nie zmieszczę.
Miataginka Ty nie żartuj sobie z tą cesarką tylko cierpliwie czekaj na swoja kolej do psn

powiedzcie mi jeszcze taką rzecz, czy kupowałyście wanienkę czy wiadro do kąpieli i czy któraś z Was kapała swoją starszą pociechę w takim wiadrze, zainteresowałam się nim bo zabiera mniej miejsca niz wanna ale czy odważyłabym sie wykąpać noworodka w nim- nie wiem

Przy MartyncE miałam wanienkę która daliśmy na przechowanie teściom i ... zaginęła :-/ szkoda bo była na stelażu i była wyprofilowana, tak że nadawała się nawet dla takiego maluszka bez stresu że trzeba go mocno trzymać. Teraz też chcę wanienkę ale to już teściowiE kupia skoro tamtą zgubili (i mam nadzieję że będzie tak fajna jak tamta)

Patrysiapati ja przy młodym miałam jeden jak z tego pierwszego linka i drugi bardziej "kobiecy" ;-) ten pierwszy jest całkowicie miękki, bez fiszbin, usztywnień, i mi się bardzo szybko sfatygował niestety szczerze to go nie lubiłam głównie za wygląd ;-) teraz mam 2 z alles (Biustonosz Alles Mama Mint&Apple U i Biustonosz Alles Mama Caffe Latte U) moim zdaniem są dość sexy ;-) a ja lubię się dobrze i sexy czuć we własnej bieliźnie ;-) ot takie zboczenie ;-)

Monisiap a nie da rady podzielić tych wszystkich rzczy na takie, które musisz mieć od razu i takie które ci mąż przywiezie w kolejnych dniach? Ja spakowałam np. ubrania dla siebie i małej na wyjście i wsadziłam tą reklamówkę do fotelika, podkładów spakowałam tylko jedną paczkę i powiedziałam chłopu, że tą drugą będzie musiał mi donieść ;-) tak samo zrobiłam z laktatorem, smoczkami dla małej i z wodą mineralną ;-) w efekcie spakowałam się w jedną średnią/dużą torbę miękką (a'la sportowa) + małe opakowanie pampków i woda mineralna ;-)
Jeśli chodzi o wanienkę/wiaderko, to ja wzięłam składaną wanienkę karibu dla młodej ;-) myślałam nad tym wiaderkiem i nawet pomimo dobrych opinii jakoś nie umiałam się przełamać do tego pomysłu ;-)

Mitaginka planowane cc cię nęci? ;-) ja mam planowane na świętego nigdy :-D daty klepniętej dalej brak no i może się coś dowiem na wizycie 28-go ;-) chociaż jak się znowu okaże, że łożysko się nie starzeje a przepływy są w normie to pewnie będę się dalej turlać bez terminu cc ;-)

reklama
No tak ale gdybym chciała tak podzielić rzeczy to musiałabym wiedzieć kiedy rodzę a tak jak Tomek pojedzie gdzieś daleko to nie będzie miał kto mi przywieźć tych rzeczy

Do góry