reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dokładnie, a mamy sie bardzo dobrze 🙂 pozdrawiamy

Gratulacje ! Jeśli wszystko dobrze, to najważniejsze.
A my meldujemy 19+3, za 2 dni wizyta u lekarza. Dziewczyny, badacie w ciąży piersi same albo USG? Ja niestety mam tak małe, że muszę USG częściej, bo sama to nigdy nie wiem, czy to guzek, czy żebro :D. No i niestety mam skłonności w ciąży do gruczolakowłókniaków :(. Po pierwszej ciąży mi wyszedł jeden, i teraz wyobraźcie sobie 5 miesięcy temu, przed samym zajściem byłam i było bez zmian, a teraz już 2 nowe :/. Oczywiście kolejny stres doszedł, chociaż staram się o tym nie myśleć, aż do wizyty u specjalisty.

reklama
Gratulacje ! Jeśli wszystko dobrze, to najważniejsze.
A my meldujemy 19+3, za 2 dni wizyta u lekarza. Dziewczyny, badacie w ciąży piersi same albo USG? Ja niestety mam tak małe, że muszę USG częściej, bo sama to nigdy nie wiem, czy to guzek, czy żebro :D. No i niestety mam skłonności w ciąży do gruczolakowłókniaków :(. Po pierwszej ciąży mi wyszedł jeden, i teraz wyobraźcie sobie 5 miesięcy temu, przed samym zajściem byłam i było bez zmian, a teraz już 2 nowe :/. Oczywiście kolejny stres doszedł, chociaż staram się o tym nie myśleć, aż do wizyty u specjalisty.
W styczniu byłam na USG i wyszedł mi jeden gruczolakowlokniak. Początkowo badalam się sama (też mam bardzo małe piersi) ale w poprzedniej ciąży położna mówiła ze nie mam dotykać brodawek bo to chyba też może powodować skurcze macicy. Więc teraz boje się cokolwiek dotykać 🙄 ale obiecałam sobie ze pod koniec ciąży pójdę znowu na USG. Mam nadzieję ze nic mi tam nie wyjdzie. Bo chyba lepiej w ciąży niż po porodzie ?

No i trafiłam do szpitala. Podczas zwykłej wizyty twardy brzuch, skurcze macicy, skrócona szyjka. Aktualnie dostałam kroplówkę rozkurczowo. Później pewnie pessar. Jak to było u Was? Ktoś w podobnej sytuacji?

Natla - przypomnij Kochana, który tydzień?
No ja szyjkę mam bardzo króciutką :( pessar założony, jutro kończę 26 tc, leżę w domu prawie 3 tygodnie. Wesoło nie jest, ale z każdym dniem większy spokój.

Co do USG piersi, to kurczę miałam właśnie niedługo się wybrać, teraz te leżenie :/ na styczeń się umówię. Sama czasem sobie badam, ale rzadko.

Natla - przypomnij Kochana, który tydzień?
No ja szyjkę mam bardzo króciutką :( pessar założony, jutro kończę 26 tc, leżę w domu prawie 3 tygodnie. Wesoło nie jest, ale z każdym dniem większy spokój.

Co do USG piersi, to kurczę miałam właśnie niedługo się wybrać, teraz te leżenie :/ na styczeń się umówię. Sama czasem sobie badam, ale rzadko.
Dzisiaj zaczął się 23 tydzień, szyjka 2,3.

Podejrzewam, że masz dłuższą niż ja w tym czasie, ale to faktycznie niezbyt wiele.
Dobrze, że jesteś w szpitalu - tamten magnez lepszy. Mnie też brzuch twardniał, twardnieje, nie chcę myśleć co dalej.

No i trafiłam do szpitala. Podczas zwykłej wizyty twardy brzuch, skurcze macicy, skrócona szyjka. Aktualnie dostałam kroplówkę rozkurczowo. Później pewnie pessar. Jak to było u Was? Ktoś w podobnej sytuacji?
Ojej...ja w poprzedniej ciąży miałam skracająca szyjkę ale wyszło to dopiero w 28 TC. Do samego końca leżałam, w tym w szpitalu prawie miesiąc. Ale nie miałam pessara, nawet nikt mi o tum nie wspominał 😡 córeczka urodziła się półtora tygodnia po tym jak miałam pozwolenie na ruch, było to w 39 TC. A skąd wiadomo ze miałaś skurcze ? A brzuch od dawna Ci twardnieje ? Spojrzałam na Twoje poprzednie wpisy i widzę ze dlugosc szyjki Ci się zmieniala....
Kurcze mi też brzuch twardnieje, ja pierniczę stres mam coraz większy ...

reklama
Ojej...ja w poprzedniej ciąży miałam skracająca szyjkę ale wyszło to dopiero w 28 TC. Do samego końca leżałam, w tym w szpitalu prawie miesiąc. Ale nie miałam pessara, nawet nikt mi o tum nie wspominał 😡 córeczka urodziła się półtora tygodnia po tym jak miałam pozwolenie na ruch, było to w 39 TC. A skąd wiadomo ze miałaś skurcze ? A brzuch od dawna Ci twardnieje ? Spojrzałam na Twoje poprzednie wpisy i widzę ze dlugosc szyjki Ci się zmieniala....
Kurcze mi też brzuch twardnieje, ja pierniczę stres mam coraz większy ...
Wcześniej już Pani doktor wychwyciła, że macica się stawia i przepisała leki rozkurczowe. Dzisiaj poszłam na wizytę i cały czas bardzo reagująca. Zmierzyła szyjkę a ona już krótsza. Od razu skierowanie do szpitala. Brzuch mam często twardy ale była opcja, że to przez figurę. Do tej pory byłam wręcz wklęsła. ..

Do góry