reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dokładnie, a mamy sie bardzo dobrze 🙂 pozdrawiamy

Gratulacje ! Jeśli wszystko dobrze, to najważniejsze.
A my meldujemy 19+3, za 2 dni wizyta u lekarza. Dziewczyny, badacie w ciąży piersi same albo USG? Ja niestety mam tak małe, że muszę USG częściej, bo sama to nigdy nie wiem, czy to guzek, czy żebro :D. No i niestety mam skłonności w ciąży do gruczolakowłókniaków :(. Po pierwszej ciąży mi wyszedł jeden, i teraz wyobraźcie sobie 5 miesięcy temu, przed samym zajściem byłam i było bez zmian, a teraz już 2 nowe :/. Oczywiście kolejny stres doszedł, chociaż staram się o tym nie myśleć, aż do wizyty u specjalisty.

reklama
Gratulacje ! Jeśli wszystko dobrze, to najważniejsze.
A my meldujemy 19+3, za 2 dni wizyta u lekarza. Dziewczyny, badacie w ciąży piersi same albo USG? Ja niestety mam tak małe, że muszę USG częściej, bo sama to nigdy nie wiem, czy to guzek, czy żebro :D. No i niestety mam skłonności w ciąży do gruczolakowłókniaków :(. Po pierwszej ciąży mi wyszedł jeden, i teraz wyobraźcie sobie 5 miesięcy temu, przed samym zajściem byłam i było bez zmian, a teraz już 2 nowe :/. Oczywiście kolejny stres doszedł, chociaż staram się o tym nie myśleć, aż do wizyty u specjalisty.
W styczniu byłam na USG i wyszedł mi jeden gruczolakowlokniak. Początkowo badalam się sama (też mam bardzo małe piersi) ale w poprzedniej ciąży położna mówiła ze nie mam dotykać brodawek bo to chyba też może powodować skurcze macicy. Więc teraz boje się cokolwiek dotykać 🙄 ale obiecałam sobie ze pod koniec ciąży pójdę znowu na USG. Mam nadzieję ze nic mi tam nie wyjdzie. Bo chyba lepiej w ciąży niż po porodzie ?

No i trafiłam do szpitala. Podczas zwykłej wizyty twardy brzuch, skurcze macicy, skrócona szyjka. Aktualnie dostałam kroplówkę rozkurczowo. Później pewnie pessar. Jak to było u Was? Ktoś w podobnej sytuacji?

Natla - przypomnij Kochana, który tydzień?
No ja szyjkę mam bardzo króciutką :( pessar założony, jutro kończę 26 tc, leżę w domu prawie 3 tygodnie. Wesoło nie jest, ale z każdym dniem większy spokój.

Co do USG piersi, to kurczę miałam właśnie niedługo się wybrać, teraz te leżenie :/ na styczeń się umówię. Sama czasem sobie badam, ale rzadko.

Natla - przypomnij Kochana, który tydzień?
No ja szyjkę mam bardzo króciutką :( pessar założony, jutro kończę 26 tc, leżę w domu prawie 3 tygodnie. Wesoło nie jest, ale z każdym dniem większy spokój.

Co do USG piersi, to kurczę miałam właśnie niedługo się wybrać, teraz te leżenie :/ na styczeń się umówię. Sama czasem sobie badam, ale rzadko.
Dzisiaj zaczął się 23 tydzień, szyjka 2,3.

Podejrzewam, że masz dłuższą niż ja w tym czasie, ale to faktycznie niezbyt wiele.
Dobrze, że jesteś w szpitalu - tamten magnez lepszy. Mnie też brzuch twardniał, twardnieje, nie chcę myśleć co dalej.

No i trafiłam do szpitala. Podczas zwykłej wizyty twardy brzuch, skurcze macicy, skrócona szyjka. Aktualnie dostałam kroplówkę rozkurczowo. Później pewnie pessar. Jak to było u Was? Ktoś w podobnej sytuacji?
Ojej...ja w poprzedniej ciąży miałam skracająca szyjkę ale wyszło to dopiero w 28 TC. Do samego końca leżałam, w tym w szpitalu prawie miesiąc. Ale nie miałam pessara, nawet nikt mi o tum nie wspominał 😡 córeczka urodziła się półtora tygodnia po tym jak miałam pozwolenie na ruch, było to w 39 TC. A skąd wiadomo ze miałaś skurcze ? A brzuch od dawna Ci twardnieje ? Spojrzałam na Twoje poprzednie wpisy i widzę ze dlugosc szyjki Ci się zmieniala....
Kurcze mi też brzuch twardnieje, ja pierniczę stres mam coraz większy ...

reklama
Ojej...ja w poprzedniej ciąży miałam skracająca szyjkę ale wyszło to dopiero w 28 TC. Do samego końca leżałam, w tym w szpitalu prawie miesiąc. Ale nie miałam pessara, nawet nikt mi o tum nie wspominał 😡 córeczka urodziła się półtora tygodnia po tym jak miałam pozwolenie na ruch, było to w 39 TC. A skąd wiadomo ze miałaś skurcze ? A brzuch od dawna Ci twardnieje ? Spojrzałam na Twoje poprzednie wpisy i widzę ze dlugosc szyjki Ci się zmieniala....
Kurcze mi też brzuch twardnieje, ja pierniczę stres mam coraz większy ...
Wcześniej już Pani doktor wychwyciła, że macica się stawia i przepisała leki rozkurczowe. Dzisiaj poszłam na wizytę i cały czas bardzo reagująca. Zmierzyła szyjkę a ona już krótsza. Od razu skierowanie do szpitala. Brzuch mam często twardy ale była opcja, że to przez figurę. Do tej pory byłam wręcz wklęsła. ..

Do góry