reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Chyba dopiero dziś poczułam co znaczą skurcze, we wtorek 32tydz w poniedziałek wizyta
Mam nadzieję ze po no spie przejdą i nie wroca :)
Tylko czy to bol jak na okres? Szczypanie w krzyżu?
Bo niewiem czy to skurcze czy jelita i czy to te skurcze przepowiadające
Mnie szczypie prawa strona pleców, na dole, ale nie cały czas... Obstawiam, że u mnie akurat to od leżenia. No i ciągnie mnie w pachwinach, więzadła też dają się we znaki, u mnie to chyba normalne.
Mocno Cię boli podbrzusze?

reklama
Mnie szczypie prawa strona pleców, na dole, ale nie cały czas... Obstawiam, że u mnie akurat to od leżenia. No i ciągnie mnie w pachwinach, więzadła też dają się we znaki, u mnie to chyba normalne.
Mocno Cię boli podbrzusze?
Taki raczej bol po całości, najpierw bolało podbrzusze, potem cały brzuch od dolu do góry a tez w krzyżu pobolewa plus pod zebrami ze strony pleców i myślę sobie moze z jelit jednak skoro pod łopatkami... I po bokach pod zebrami też Niewiem ale jak chodzę gdzieś mi uciska i kuje w dole, oby do poniedziałku to sprawdzi co tam, no spa pomogła trochę, mam jeszcze dyskomfort ale już trochę mniejszy bol a tesciowa mowi ze widać że gdzieś się ułożyła tak bo w dół jakby poszła...
No bol u dolu taki troche okresowy ale taki jakby jak okres dopiero się zaczyna
Tez mnie dziś mocno obkopala
Zobacze co przyniesie noc...
W sumie kiedyś chyba muszą się zacząć te bole przepowiadające, tylko nie umiem ich rozróżniać
Właśnie przeczytałam że taki bol pod zebrami z jednej i drugiej strony w tym tyg moze sygnalizować ze macica się rozrasta i naciska tam🤔 to może rozepchala dzis mala ta macicę swoim kopaniem i dlatego ten bol

Ostatnia edycja:
Taki raczej bol po całości, najpierw bolało podbrzusze, potem cały brzuch od dolu do góry a tez w krzyżu pobolewa plus pod zebrami ze strony pleców i myślę sobie moze z jelit jednak skoro pod łopatkami... I po bokach pod zebrami też Niewiem ale jak chodzę gdzieś mi uciska i kuje w dole, oby do poniedziałku to sprawdzi co tam, no spa pomogła trochę, mam jeszcze dyskomfort ale już trochę mniejszy bol a tesciowa mowi ze widać że gdzieś się ułożyła tak bo w dół jakby poszła...
No bol u dolu taki troche okresowy ale taki jakby jak okres dopiero się zaczyna
Tez mnie dziś mocno obkopala
Zobacze co przyniesie noc...
Mnie też malutka kopie mocno, czasem jak się wierci to aż zaboli. No i fakt, jak się dzidzia ułoży jakoś kosmicznie to są jakieś tam bóle. Ja ostatnio miałam ból po prawej stronie klatki piersiowej - myślałam, że wykituję. Wstałam, usiadłam na pufce, napiłam się chłodnej wody i pomału puszczało.
Oby już było spokojnie u Ciebie. ✊

Mnie też malutka kopie mocno, czasem jak się wierci to aż zaboli. No i fakt, jak się dzidzia ułoży jakoś kosmicznie to są jakieś tam bóle. Ja ostatnio miałam ból po prawej stronie klatki piersiowej - myślałam, że wykituję. Wstałam, usiadłam na pufce, napiłam się chłodnej wody i pomału puszczało.
Oooo tak, dwa dni kucie w klatce piersiowej!! I to mala pewnie tak naciska

Też mam takie bóle w klatce piersiowej. U mnie jeszcze dochodzi mocny ból w okolicach łopatek. I kłopot z oddychaniem przez pewien czas

Oooo tak, dwa dni kucie w klatce piersiowej!! I to mala pewnie tak naciska
Też mam takie bóle w klatce piersiowej. U mnie jeszcze dochodzi mocny ból w okolicach łopatek. I kłopot z oddychaniem przez pewien czas
U mnie dodatkowo było kłucie tak jakby prawej łopatki, ale z tyłu pleców. A z początku myślałam, że po prostu zgaga mnie bierze 🤷🏼‍♀️
Leżąc na boku musiałam mieć rękę prosto na biodrze, bo jak tylko chciałam mojego przytulić to znowu łapało. Grunt, że przeszło 🥴

U mnie dodatkowo było kłucie tak jakby prawej łopatki, ale z tyłu pleców. A z początku myślałam, że po prostu zgaga mnie bierze 🤷🏼‍♀️
Leżąc na boku musiałam mieć rękę prosto na biodrze, bo jak tylko chciałam mojego przytulić to znowu łapało. Grunt, że przeszło 🥴
Okropne uczucie. Ja nawet z tym byłam u kardiologa, miałam echo serca i ekg i tam wyszło wszystko ok. A duszności i ból w klatce piersiowej od czasu do czasu są.

Uffff nie jestem sama juz myslalam ze moze cos mi serce szwankuje :)
A ciągnięcia w pachwinach i bóle więzadeł macie?
Tak ja mam często, teraz moze mniej ale mialam swój czas kiedy mialam te bole codziennie, pytałam lekarza mowil ze spoko to normalne jak najbardziej, zapewne wrócą jak znow macica będzie intensywnie się rozciągać

reklama
Do góry