reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny, dziś 35tc i brzuch stawia się już bardzo często. Nie jest to bolesne, bardziej psychicznie mnie to męczy. Biorę jeszcze magnez i luteine. Jak było u Was? Przejmować się? Nie wiem czy iść do lekarza (wizytę mam za tydzień) czy jechać na magnez do szpitala? Chyba już w tym tc nie ma takiej potrzeby? Szyjka tydzień temu 2,2cm i zamknięta. Jeszcze ze 2 tyg.fajnie byłoby wytrzymać ;-)
Ja byłam na IP 6.07 miałam 33+3 (lub 34+2 zależy od lekarza), szyjka miała 2,3 cm (ma tak od maja) była w porządku, miałam skurcze nieregularne ale bolesne i idące z góry. Dostałam luteine, nospe max, Nitrendypine, magneb6 Forte i odpoczywać.
Z odpoczynkiem było różnie, bo mam Malucha w domu.
Teraz w środę na wizycie 35+0(35+6) już miała 1,1cm i lekko się otwiera wewnątrz. Nospa odstawiona, resztę mam brać do 1.08 i tyle najlepiej dotrzymać. Minimum to ta środa.
Jeśli Cię coś niepokoi to zawsze lepiej podjechać

reklama
Dziewczyny, dziś 35tc i brzuch stawia się już bardzo często. Nie jest to bolesne, bardziej psychicznie mnie to męczy. Biorę jeszcze magnez i luteine. Jak było u Was? Przejmować się? Nie wiem czy iść do lekarza (wizytę mam za tydzień) czy jechać na magnez do szpitala? Chyba już w tym tc nie ma takiej potrzeby? Szyjka tydzień temu 2,2cm i zamknięta. Jeszcze ze 2 tyg.fajnie byłoby wytrzymać ;-)
Wydaje mi się ze to będzie już normalne. Macica sie przygotowuje do porodu.

Dziewczyny o 4 nad ranem odszedl mi czop z krwia, teraz delikatne brunatne uplawy. Oczywiście byłam w szpitalu. Zrobili badanie ktg i mam przybyć gdy skurcze beda co 5 min. (5min samochodem mam) Jedyne wolne lozka w szpitalu w którym chce rodzić sa na porodowce. Wiec czekam aż akcja sie rozwinie normalnie sie boje :p

Dziewczyny o 4 nad ranem odszedl mi czop z krwia, teraz delikatne brunatne uplawy. Oczywiście byłam w szpitalu. Zrobili badanie ktg i mam przybyć gdy skurcze beda co 5 min. (5min samochodem mam) Jedyne wolne lozka w szpitalu w którym chce rodzić sa na porodowce. Wiec czekam aż akcja sie rozwinie normalnie sie boje :p
O kurcze!! To trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie :)

Pewnie dla bezpieczeństwa. U mnie decyzja też zapadła w 5 min. Ktg było ok więc wyszłam.
A jak tam dzisiaj u ciebie?
U mnie ktg tez wyszło dobre no ale lekarka stwierdziła, że różnie bywa po tym magnezie i lepiej żebym wyszła jutro - chociaż po wszystkich wcześniejszych czułam się dobrze, ale pewnie dmucha na zimne :p pocieszam się tylko tym, że lepiej przeleżeć tutaj 3 dni, niż 3 miesiące na oddziale w 'najbardziej znanym' poznańskim szpitalu ;)

U mnie ktg tez wyszło dobre no ale lekarka stwierdziła, że różnie bywa po tym magnezie i lepiej żebym wyszła jutro - chociaż po wszystkich wcześniejszych czułam się dobrze, ale pewnie dmucha na zimne [emoji14] pocieszam się tylko tym, że lepiej przeleżeć tutaj 3 dni, niż 3 miesiące na oddziale w 'najbardziej znanym' poznańskim szpitalu ;)

A gdzie teraz lezysz?[emoji848] A widzisz ja cię czułam kiepsko...ale mówili że w domu dojdę do siebie[emoji57]
No tu to masz rację...wszędzie lepiej niz w tym słynnym hehe

W Raszei :) kroplówke podłączyli o 10 i jest juz prawie na wykonczeniu, no ale do jutra jakoś dotrwam..juz bliżej jak dalej ;) szkoda tylko, że zapomniałam się zaopatrzyć w 2 złotówki :p

reklama
Powodzenia! :-) Daj znać jak już będziesz szczęśliwa mama :-)

Do góry