reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A w którym jesteś tygodniu?
Nie jestem w ciazy. Pierwsza mialam cala lezaca. Teraz chcialam byc znow w ciazy. Poszlam do bardzo dobrego specjalisty aby id poczatku w razie w Się mną opiekował. On zmierzył szyjke I mowil ze w 13 14 tc założymy szew I leżenie, bo moja szyjka jest bardzo krótka 11-12 mm. Jak to usłyszałam przebwczalam cala noc ale dołożyliśmy plany o 2 dziecku, bo nie dała bym rady. I jak moje dziecko pyta dlaczego nie ma brata to mi sie serce kroi.

reklama
Nie jestem w ciazy. Pierwsza mialam cala lezaca. Teraz chcialam byc znow w ciazy. Poszlam do bardzo dobrego specjalisty aby id poczatku w razie w Się mną opiekował. On zmierzył szyjke I mowil ze w 13 14 tc założymy szew I leżenie, bo moja szyjka jest bardzo krótka 11-12 mm. Jak to usłyszałam przebwczalam cala noc ale dołożyliśmy plany o 2 dziecku, bo nie dała bym rady. I jak moje dziecko pyta dlaczego nie ma brata to mi sie serce kroi.

Kochana a ile syn/córka lat??
A ty??
Ja zwlekałam z zajściem w ciążę całe 9 lat.
Pierwsza ciąża też od 7ms zagrożona, bałam się powtórki, ale stwierdziłam że syn na tyle duży że da radę się sam już sobą zająć...nie myliłam się[emoji6]
Może pomysł w tych kategoriach?

Kochana a ile syn/córka lat??
A ty??
Ja zwlekałam z zajściem w ciążę całe 9 lat.
Pierwsza ciąża też od 7ms zagrożona, bałam się powtórki, ale stwierdziłam że syn na tyle duży że da radę się sam już sobą zająć...nie myliłam się[emoji6]
Może pomysł w tych kategoriach?
Synek ma 3 lata. Moja ciąża była zagrożona od 6 tc. I od wtedy było leżenie. Jak szłam do lekarza ostatnio to wydawało mi się że jestem gotowa ale jak mi mówił o tej szyjce, jej długości I że spróbuje ze szwem ale różnie to może być przy 12 mm to jednak moj mozg stwierdził, że nie jest gotowy na to wszytsko

O kurcze, to współczuje Ci z całego serca. Przeleżeć cała ciąże to musi być bardzo ciężko. Czy u Ciebie ta krótka szyjka wynika po prostu z jej budowy czy z innego powodu?

O kurcze, to współczuje Ci z całego serca. Przeleżeć cała ciąże to musi być bardzo ciężko. Czy u Ciebie ta krótka szyjka wynika po prostu z jej budowy czy z innego powodu?
Budowa. Nie miałam nigdy żadnego zabiegu ani nic takiego poprostu jestem w gronie tych szczęśliwców...

Dziewczyny mam pytanie, czy macie popakowane torby do szpitala? Mimo ze dziś mam 29.0 tc a lekarz kazał mi spakować torbę by sobie leżała to czuje jakaś blokadę przed tym ... a jak jest u Was??

Dziewczyny mam pytanie, czy macie popakowane torby do szpitala? Mimo ze dziś mam 29.0 tc a lekarz kazał mi spakować torbę by sobie leżała to czuje jakaś blokadę przed tym ... a jak jest u Was??
Muszę przyznać, że też miałam blokadę... Wszystko kupiłam przez internet, praniem i prasowaniem ubranek zajął się mąż. Wszystko czekało w kartonach, ubranka na półkach, ale torby spakowaliśmy po 34tc :-)

reklama
Torbę w tej ciąży spakowałam bardzo późno [emoji85] ale pranie i wyprawkę mam kompletna od dawna. W poprzednich ciążach torba czekała od 30tc w pogotowiu, teraz jakoś bardziej na luzie do tego podeszłam,ale na zasadzie- wszystko mam, wystarczy włożyć, nie chciałabym obarczać męża zakupem wszystkiego

Do góry