reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Myślę ze jak nie boli to RacZej normalne, przed ciąża po zjedzeniu tez robil sie ciężki zapewne :) zreszta brzuszek już sam w sobie jest ciężki plus jedzenie :)
Ja to się zastanawiam co na zaparcia bo mam okropne.. kilka dni nic.. we wtorek będzie 35 tydzień. Dzis jest w ogóle masakra przez To zaparcie. Brzuch sie stawia i kluje :/ ZjAdłam śliwki suszone na noc mimo tego ze nie powinnam ze,względu na cc.. ale idzie sie wykończyć.. ja dopiero mam ciężki brzuch:p ehh jak jutro nic się nie zmieni to chyba pojadę po czopki :o
ChybA ze ktoś ma jakiś inny pomysł na straszne zaparcia? Dodam ze mam pessar i boję się że sie zsuniee :o
Lactulosum w syropie, naprawdę dobrze działa, ja się go balam, ale bardzo mi pomógł jak leżałam w szpitalu

reklama
Hej. Mam pytanie, jutro będę miała badanie krzywej cukrowej i zastanawiam się czy mogę rano o 6 jak zawsze wziąć letrox na tarczyce, chyba nie powinno to w niczym przeszkadzać? :)

Dziewczyny wczoraj byłam na kontroli. Pessar trzymam sie dalej,doktor mowil ze spełnił swoje zadanie (35tydz) ale jeszcze tydzidn sie oszczędzać. :D mam spakować torbę na wszelki wypadek. Mala wazy prawdopodobnie ok 3kg. Wg pomiarów 2750 ale doktor patrZąc na brzuch moj.mówił ze na pewno więcej i ze jest juz.ładnie donoszona. Pytałam o zdjęcie pessara kiedy to mam przyjść za 2tyg jak nic sie nie wydArzy a jesli zacZnę rodzic wcześniej ro wiadomo zdejma w szpitalu, albo dziecko samo wypchnie glowa.. dla mnie straszna wizja ale podobno to nic okropnego. Czy którąś miala podobnie ze nie zdazyl doktor wyjąć pessara ?:p bo akcja zaczela sie wcześniej ? :D

Dziewczyny wczoraj byłam na kontroli. Pessar trzymam sie dalej,doktor mowil ze spełnił swoje zadanie (35tydz) ale jeszcze tydzidn sie oszczędzać. :D mam spakować torbę na wszelki wypadek. Mala wazy prawdopodobnie ok 3kg. Wg pomiarów 2750 ale doktor patrZąc na brzuch moj.mówił ze na pewno więcej i ze jest juz.ładnie donoszona. Pytałam o zdjęcie pessara kiedy to mam przyjść za 2tyg jak nic sie nie wydArzy a jesli zacZnę rodzic wcześniej ro wiadomo zdejma w szpitalu, albo dziecko samo wypchnie glowa.. dla mnie straszna wizja ale podobno to nic okropnego. Czy którąś miala podobnie ze nie zdazyl doktor wyjąć pessara ?:p bo akcja zaczela sie wcześniej ? :D
U mnie prawie się tak stało, miałam mieć wyjęty w 37tc, ale doktorce nie wyszło, więc zdała się na lekarzy szpitalnych i tak jeszcze tydzień z nim chodziłam, stres i brzuch już większe nie mogły być :p

reklama
Dziewczyny, przypomnę moja historię w 20 tyg miałam zakładany szew ratujący, rozwarcie na 3 cm, wody uwypukolne, 14 tyg leżenia no stop, ale jest 36+3. Nina urodzona 11.06 z wagą 3285g i 51 cm. Dziewczyny, warto, czas przeminie, uda się:) Nie bagatelizujcie niczego, lepiej wyjść na przerwazliwiona aniżeli stracić cud, to my same znany siebie najlepiej:) pozdrawiam :)

Do góry