reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Wow to sporo przeznaczacie na wyprawkę. Ja z kosmetyków nie chcę dużo kupować, na pewno olej ze słodkich migdałów, jako zasypka mąka ziemniaczana i coś na odparzenia. Chusteczki do wycierania tyłka zastanawiam się czy sama nie zrobić z oleju kokosowego
Ja tam tylko spr rzeczy po corce znowu kupuje ale bede uzywac. Maka ziemniaczana spoko ale nie zawsze sobie poradzi. A jest np super masc alantan malo kosztuje a nie doprowadza do odparzen. Przez pierwsze mieisace tez nie uzywam chusteczek nawilzajacych a zamiast nich waciki i woda. Ale np sol fizjologiczna jest niezbędna do noska i oczu. Jakis emolient do kapieli tak samo..spr a dobre i niezbędne.

reklama
Kosmetyki ograniczam do minimum. Cos do kąpieli, krem do buźki, bo jest zima, zamiast chusteczek tez wybieram waciki z woda, sudocrem do pupy, bepanthen moze byc stosowany dla dzidziusia i dla mnie do piersi.

Ja też polecam alantan do pupy. Najprostsza maść. Do tego waciki i woda na początek. A do kąpieli delikatny emolient albo hipp. Więcej nie potrzeba.

Dziewczyny a wiecie cos moze na temat gromadzacego sie plynu w jednej mosznie u chlopcow?? Ostatnio lekarz mowil i pokazywal mi na usg ze moj maly to ma. Powiedzial ze to nic strasznego a ja mam przy pieluchowaniu dawac mi tak siusiaka do góry by odplywal plyn. Oczywiscie zaczelam czytac na ten temat. Niby ok duzo chlopcow tak ma i wyrastaja do roku z tego ale sa gorsze i przypadki. Cos wiecie na ten temat? Nie mam doswiadczenia z chlopcami..1 w rodzinie chlopak.

Baska nie stresuj sie na zaś, zobaczysz co lekarz stwierdzi po prodzie. Na pewno pokaza Ci jak jak odpowiednio pielegnowac maluszka jak bedzie taka potrzeba. Siusiaki sa troche kłopotliwe, my mieliśmy stulejke.

Jesteśmy na bardzo zaawansowanych tematach :p dla mnie wyprawka to studnia bez dna ale we wszystkim pomagaja mi rodzice chociaż chciałabym sama ale im sie nie przetłumaczy.
Wozek licze 500zl do tysiaca używane
Mam na oku taki za 500 ze śpiworkiem zobaczymy czy uda mi się go wywalczyć.
Łóżeczko 200 plus 100 materac
Moja szafa 1500 :/
Wanienka z Ikea
Przrwijak (mebel) uzywka z ikea za ok 60
Ssacze do piersi 300zl (laktator)
Fotelik 800zl (używanego nie kupie)
Butelki 100zl
Podgrzewacz i sterylizator ze 100zl
Husta (moze dostane)

No i takie pierdolki jak kosmetyki, pampersy, pieluchy, termometr, smoczki, wkladki laktacyjne itp.

Jesteśmy na bardzo zaawansowanych tematach :p dla mnie wyprawka to studnia bez dna ale we wszystkim pomagaja mi rodzice chociaż chciałabym sama ale im sie nie przetłumaczy.
Wozek licze 500zl do tysiaca używane
Mam na oku taki za 500 ze śpiworkiem zobaczymy czy uda mi się go wywalczyć.
Łóżeczko 200 plus 100 materac
Moja szafa 1500 :/
Wanienka z Ikea
Przrwijak (mebel) uzywka z ikea za ok 60
Ssacze do piersi 300zl (laktator)
Fotelik 800zl (używanego nie kupie)
Butelki 100zl
Podgrzewacz i sterylizator ze 100zl
Husta (moze dostane)

No i takie pierdolki jak kosmetyki, pampersy, pieluchy, termometr, smoczki, wkladki laktacyjne itp.
Podgrzewacz i sterylizator oraz większą ilość butelek odrzuciłabym na razie;) Może uda się kp, szkoda kasy.

reklama
Do góry