reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Zaczynałam od 2.5 cm, potem 3cm, potem znowu 2cm, a teraz 3,25cm. No jaja sobie ta szyjka robi normalnie [emoji6]

No musiałam męża zawrócić do domu, bo on służbowo wyjeżdża w pon i wraca w piątki [emoji17]
Cholerny NFZ...
Wow, to może Moge mieć nadzieję... ze moja szyjka sue wydłuży, zazdroszczę

reklama
Hej dziewczyny. No wedlug mojego lekarza szyjka sie nie wydluza. Dziwne ale duzo dziewczyn pisze ze im sie wydluza... mnie to z tej mojej dzisiejszej wizyty to glowa boli i mala tylko raz poczulam i to bardzo delikatnie...zaczynam fiksowac

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png
U mnie też tak mówi, że jak się skracac to już sie nie wydłuży
Ale widocznie są przypadki tu przecież u kokezanki jest prawie centymetr różnicy

No ja też nie wiem czemu ten pomiar jest zawsze inny. Straszą mnie od 20tc ta szyjka, a tu nie dość, że się wydłużyła to jeszcze pozamykane na głucho...

No ja też nie wiem czemu ten pomiar jest zawsze inny. Straszą mnie od 20tc ta szyjka, a tu nie dość, że się wydłużyła to jeszcze pozamykane na głucho...
A w 20 tytygodn ile miała twoja szyjka? Ja mam teraz 2.4 masz coś założone?
Jaki prowadzisz tryb życia ? Leżący czy w miarę funkcjonujesz?

A w 20 tytygodn ile miała twoja szyjka? Ja mam teraz 2.4 masz coś założone?
Jaki prowadzisz tryb życia ? Leżący czy w miarę funkcjonujesz?
Niby 2cm. Lekarz straszył szwem, ale dopiero jak będzie rozwarcie. Nie pojawiło się, więc szwu nie zakładał. Prowadzę tryb życia leniwej królowej jak pisała mamaginekolog na blogu [emoji4] nawet pracuję jeszcze przy komputerze kilka godzin dziennie. Tym bardziej nie ogarniam co z tą szyjką...

Dlatego szyjke powinien mierzyc ten sam lekarz. Roznice w pomiarach wynikaja z techniki i umiejetnosci.
Moja szyjka jest lukowata, mierza w linii prostej, tj. od kursora do kursora.
Fizjologicznie nie ma mozliwosci, aby sie wydluzyla.
Dziwne, ze lekarz prowadzacy Cie nie uprzedzil, ze musisz zostac w szpitalu na tych badaniach. U mnie te trzy dni to standard.

Dlatego szyjke powinien mierzyc ten sam lekarz. Roznice w pomiarach wynikaja z techniki i umiejetnosci.
Moja szyjka jest lukowata, mierza w linii prostej, tj. od kursora do kursora.
Fizjologicznie nie ma mozliwosci, aby sie wydluzyla.
Dziwne, ze lekarz prowadzacy Cie nie uprzedzil, ze musisz zostac w szpitalu na tych badaniach. U mnie te trzy dni to standard.
Ja też mam lukowata a mierzy ja po lini prostej, pociesza mnie ze gdyby ja zmierzyc po luku to bylaby delikatnie dluzsza

reklama
Do góry