No to chyba może być trudneHehe a moja doktorka wymyśliła, że pobierze mi tego GBS w piątek (8 grudnia) i na poniedziałek (11 grudnia) idę do szpitala i mialabym iść już z wynikiem [emoji23]
Chyba nie ma szans... No nie wiem
reklama
___Asia...
Fanka BB :)
Gbs to zwykle ok 5 dni.
Evelina87r
Evelina87r
I z pochwy i z odbytu na obecnosc paciorkowca. Oni go tam probują wyhodować. I masz wynik ujemny albo dodatni potem.W razie czego ostatnio robiłam też wymaz z szyjki. To nie jest to samo? Czytałam że ten GBS też jest pobierany z odbytu ? To prawda ?
Czyli w ciągu 7 dni powinien wynik być?! W sumie to istotne żeby mieć w czasie porodu bo przed to i tak nie ma znaczeniaI z pochwy i z odbytu na obecnosc paciorkowca. Oni go tam probują wyhodować. I masz wynik ujemny albo dodatni potem.
kasia2309
Mi dr tylko z pochwy pobrał. Powiedział że z tym odbytem to przesada jest..W razie czego ostatnio robiłam też wymaz z szyjki. To nie jest to samo? Czytałam że ten GBS też jest pobierany z odbytu ? To prawda ?
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też ostatnio miałam pobierany GBS z pochwy i odbytu, wynik ma być w ciągu 3-5 dni.Dziewczyny ile czekałyscie na wynik GBS? Bo nie pamiętam a muszę go miec na kolejna wizytę?
Co do czopa to dopytam jeszcze lekarza, ale skoro może odchodzić kilka dni przed, to rzeczywiście nie koniecznie musi zwiastować już poród.
reklama
Martyna040290
Aktywna w BB
Dziewczyny na początku ciąży jak leżałam w szpitalu była też dziewczyna której wypadł czop w 30 tygodniu ciąży. Dali dzidziusiowi sterydy w razie porodu, ale udało jej się wytrzymać do 35 tygodnia. Więc różnie to bywa.
Z innej beczki, faktycznie od ostatnich zaleceń ze szpitala biorę luteine i zauważyłam że dużo bardziej zwiększyły mi się upławy.
A tak ogólnie to dobrze u Was?
Z innej beczki, faktycznie od ostatnich zaleceń ze szpitala biorę luteine i zauważyłam że dużo bardziej zwiększyły mi się upławy.
A tak ogólnie to dobrze u Was?
Podziel się: