reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Witajcie dziewczyny czy pozwolicie mi dolaczyc?
Jestem w 26 tc a od tygodnia nakaz lezenia z nogami do gory z powodu skroconej szyjki macicy.Mieszkam w UK I nie mamy tu nalezytej opieki.Kontrol w polskiej przychodni mamy 25 wrzesnia. Ja jedna mam wrazenie ze od jakis 3 dni zamiast poprawy widze ze jest gorzej.Czuje ucisk na pochwe i odbyt.Brzuch nam sie stawia.Boje sie ze nasze malenstwo chce sie juz z nami zobaczyc....

Mała 218 a bierzesz coś? Luteina? Nospa? Magnez? Ja też leże dużo i tez ostatnio stawia mi się często brzuchjestem w 28 tyg ciazy. A może umów się wcześniej do pl lekarza.

No spe kazala brac w razie bolu takto magnez.
Do tego dochodza wymioty ktorych nie mialam wczesniej.Nie chcialabym panikowac ale to nasze pierwsze dlugo wyczekiwane dziecko I nie chcialabym mu zaszkodzic

A jaka dlugosc szyjki? Skoro ci sie skrócila powinnas dostac progesteron dopochwowy. Ja mieszkam w Irl.. dostałam cyglogest 400mg 1 globulka na noc i juz tak ciagne od 18tygodni te globulki i narazie mi pomoglo +leżenie

Nawet nie wiedziałam że coś dają w irl. Ja tez mieszkam w irl ale balam się prowadzić tam ciążę i na ten czas jestem w pl. Choć szczerze powiem nie widzę zbyt dużego zaangażowania lekarzy mimo iż często u nich bywam. A jest coraz ciezej.

Ja chodziłam do prywatnego polskiego ginekologa która badala mi za kazdym razem szyjke dzieki niej jestem w 30tc bo to ona kazala mi odpoczywać duzo i brac progestreon jest cholernie drogi za 28 globulek płacę 90€!! Ale co tam...jutro wykupuje ostatnia juz recepte :) :)

Tak myślałam, że to polski ginekolog zalecił. A nie orientujesz się może czy zakładają pessar lub szewek w irl? A lekarza pl masz w którym mieście?

reklama
Tak w dublinie zalozy ci prwyatnie pessar nie zaklada szew bo to juz w szpitalu ale w pierwszej ciąży mozesz zzapomnieć chyba ze pierwsza poronilas to wtedy w szpitalu przy drugiej bez problemu.. ja mam gin w dublinie w medicusie.

Do góry