reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Witajcie dziewczyny czy pozwolicie mi dolaczyc?
Jestem w 26 tc a od tygodnia nakaz lezenia z nogami do gory z powodu skroconej szyjki macicy.Mieszkam w UK I nie mamy tu nalezytej opieki.Kontrol w polskiej przychodni mamy 25 wrzesnia. Ja jedna mam wrazenie ze od jakis 3 dni zamiast poprawy widze ze jest gorzej.Czuje ucisk na pochwe i odbyt.Brzuch nam sie stawia.Boje sie ze nasze malenstwo chce sie juz z nami zobaczyc....

Mała 218 a bierzesz coś? Luteina? Nospa? Magnez? Ja też leże dużo i tez ostatnio stawia mi się często brzuchjestem w 28 tyg ciazy. A może umów się wcześniej do pl lekarza.

No spe kazala brac w razie bolu takto magnez.
Do tego dochodza wymioty ktorych nie mialam wczesniej.Nie chcialabym panikowac ale to nasze pierwsze dlugo wyczekiwane dziecko I nie chcialabym mu zaszkodzic

A jaka dlugosc szyjki? Skoro ci sie skrócila powinnas dostac progesteron dopochwowy. Ja mieszkam w Irl.. dostałam cyglogest 400mg 1 globulka na noc i juz tak ciagne od 18tygodni te globulki i narazie mi pomoglo +leżenie

Nawet nie wiedziałam że coś dają w irl. Ja tez mieszkam w irl ale balam się prowadzić tam ciążę i na ten czas jestem w pl. Choć szczerze powiem nie widzę zbyt dużego zaangażowania lekarzy mimo iż często u nich bywam. A jest coraz ciezej.

Ja chodziłam do prywatnego polskiego ginekologa która badala mi za kazdym razem szyjke dzieki niej jestem w 30tc bo to ona kazala mi odpoczywać duzo i brac progestreon jest cholernie drogi za 28 globulek płacę 90€!! Ale co tam...jutro wykupuje ostatnia juz recepte :) :)

Tak myślałam, że to polski ginekolog zalecił. A nie orientujesz się może czy zakładają pessar lub szewek w irl? A lekarza pl masz w którym mieście?

reklama
Tak w dublinie zalozy ci prwyatnie pessar nie zaklada szew bo to juz w szpitalu ale w pierwszej ciąży mozesz zzapomnieć chyba ze pierwsza poronilas to wtedy w szpitalu przy drugiej bez problemu.. ja mam gin w dublinie w medicusie.

Do góry